Politie CARMA stelt bijna 90 PV’s op bij coronacontroles in het weekend

politie Carma

Ondanks het mooie weer kon vastgesteld worden dat de meeste mensen zich in de Politiezone CARMA afgelopen weekend goed aan de opgelegde maatregelen hielden. Toch trof Politie CARMA nog heel wat mensen aan die wel in overtreding waren. Van zaterdagochtend 07.00 tot zondag 17.00 uur werden 86 PV’s opgesteld.

De goede weersvoorspellingen beloofden heel wat mensen buiten op de been te brengen. Politie CARMA zette daarom extra patrouilles in om nog meer en gericht toezicht uit te voeren in Zutendaal, Genk, As, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt en Kinrooi. Tijdens een grote controleactie zaterdagavond werd ook de drone ingeschakeld om sneller en efficiënter grote gebieden te kunnen controleren.

Dit resulteerde alles samen in 86 PV’s: een 50-tal voor overtredingen tegen het samenscholingsverbod en een 30-tal voor niet-essentiële verplaatsingen, waarvan ook enkele aan de grens met Nederland. Er werd ook een PV opgesteld voor een persoon die naar de politie spuwde. Twee personen die het op lopen zetten bij een controle, werden tijdelijk bestuurlijk gearresteerd en kregen daarnaast ook een PV in het kader van het samenscholingsverbod.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *