Weekmarkt Weert en Stramproy met alleen voedselverkoop gaat weer van start

Het college van burgemeester en wethouders van Weert heeft besloten dat de weekmarkten in Weert en Stramproy alleen voor de verkoop van voedsel / etenswaren voor mensen en dieren onder voorwaarden weer van start mogen gaan.

Locoburgemeester Geert Gabriëls: ‘”Het is volgens de noodverordening van de Veiligheidsregio Limburg Noord mogelijk om weekmarkten te organiseren voor de verkoop van voedselwaren. Na een eerder verbod in verband met risico op grensverkeer en stijgende Corona-opnames in de ziekenhuizen, willen we nu onder strenge voorwaarden voedselkramen weer toe gaan staan. Wel is het zo dat als de gestelde voorwaarden niet worden nageleefd, de markt weer wordt gesloten. Ik roep zowel bezoekers als de ondernemers op om zich aan de regels te houden.”

De markten kunnen doorgaan onder de volgende voorwaarden:
– Er zijn uitsluitend foodkramen toegestaan. Geen andere artikelen.
– De marktkramen moeten op voldoende afstand van elkaar geplaatst worden. De instructies van de marktmeester en medewerkers van team toezicht en handhaving moeten worden opgevolgd. Op aangeleverde plattegronden is de marktindeling weergegeven, die voldoet aan het onderlinge afstandscriterium tussen de marktkramen.
– De bezoekers van de markt dienen zich te houden aan de afstand van 1.5 meter tot elkaar. De marktkooplieden zijn zelf verantwoordelijk voor het inrichten van hun kramen en het bewaken van die afstand van mensen aan hun kramen. Maatregelen als loopsluizen en grondstickers worden door de marktkooplieden zelf aangebracht.
– Het is niet toegestaan displays of andere reclame-uitingen te plaatsen.
– Het is niet toegestaan terrassen of statafels te plaatsen.
– Etenswaren als saté, loempia en gebakken vis dienen ingepakt te worden meegegeven en mogen niet ter plekke worden genuttigd.
– De marktkooplieden dienen alle noodzakelijke hygiënemaatregelen in acht te nemen.
– Tijdens de markt wordt door team toezicht en handhaving toezicht gehouden. Indien nodig treden zij handhavend op. Ook de marktmeester kan aanwijzingen geven.
– Indien de markt te druk wordt bezocht, waardoor de afstand van 1,5meter niet kan worden gewaarborgd, wordt de markt beëindigd.
– Wanneer de standhouders en publiek zich niet houden aan de voorwaarden wordt de markt gesloten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *