Werkgroep T-Live Tongerlo steekt zorgverleners en bejaarden een hart onder de riem

Muziek is er voor jong en oud, brengt mensen samen en verbindt generaties. Dit is ook het motto van T-live, een groep Breese vrienden met een hart voor muziek en cultuur. Zij willen graag deze verbondenheid gestalte geven door een liveoptreden te verzorgen voor het WZC Gerkenberg.

“Muziek activeert, ontspant, betovert, ontroert, brengt emoties teweeg en roept herinneringen op. Juist in deze bizarre tijden van het COVID-19 virus, waarbij we tijdens deze Lock Down pas echt beseffen hoe belangrijk sociale contacten zijn botst het virus op zoveel zorgzame mensen die boven hun beroep uitstijgen”, aldus Erik Bakkers van T-Live.

Vanuit heel Vlaanderen waaien er boodschappen en initiatieven uit om dank en steun te betuigen aan onze helden van de zorgsector, die momenteel in de eerste lijn staan in de strijd tegen het coronavirus. De solidariteit die ontstaat om de kwetsbare persoon, de eerstelijnswerker, het verzorgend personeel… te ondersteunen is ontroerend. Waar mensen voor mensen zorgen, is er altijd hoop! En het zit vaak in de ‘kleine dingen.
De werkgroep T-Live wil dan ook graag de zorgverleners en de bewoners van het bejaardentehuis een hart onder de riem steken.
Even samen genieten van muziek.
Even de zorgen opzij zetten.
Even laten voelen dat ze “niet vergeten” zijn.

Vandaar dat deze groep van muziekliefhebbers, dankzij hun contacten, enkele muzikanten hebben opgetrommeld om een optreden te verzorgen op donderdag 30 april vanaf 15.15u aan het woonzorgcentrum De Gerkenberg in Bree, dit na overleg met het WZC en het stadsbestuur.

Vanmiddag om 15.15 uur was het zover. Er was een optreden van enkele muzikanten van ‘Dixie Rose – Dag Anniek’, gevolgd door ‘Marc Eerdekens’, frontman van The Sham, die al te graag ingingen op onze vraag en dit zelfs gratis willen doen.

Nadien werd er aan alle bewoners en het zorgpersoneel een gift-bag overhandigt.

Dankzij de steun van enkele sponsors konden ze iedereen een bakje verse aardbeien aanbieden en heerlijke chocolade.

Omdat ze over een grote ruimte in het park konden beschikken zorgden ze uiteraard voor de noodzakelijke social distancing.

Ook de komende weken zal T-Live niet stilzitten en optredens verzorgen voor bejaardentehuis Boneput en Open Kans. “Op deze manier willen we niet alleen de zorgverleners in de picture zetten, maar ook de bewoners een heerlijke namiddag bezorgen”, zo vervolgt Erik Bakkers. “We voeren zo weinig mogelijk publiciteit hieromtrent vóór de optredens om geen extern publiek aan te trekken en zo de voorzorgsmaatregelen COVID-19 in acht te nemen.”

De werkgroep T-Live bestaat uit Bert Gabriëls, Erik Bakkers, Frans Steensels, Jaak Bakkers, Jan Dreesen, Rachel Dautzenberg, Roland Dries en Wim De Gendt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *