Zes bewoners in één week tijd bij Het Park in Neeroeteren overleden

Bij woonzorgcentrum Het Park in Neeroeteren stierven in één week tijd zes bewoners. Het vermoeden is dat nog 29 andere bewoners met het coronavirus besmet zijn. Er is ongerustheid bij de families van de bewoners van het woonzorgcentrum Het Park in Neeroeteren. Zij zeggen dat er op een week tijd acht mensen overleden. Roel Eerlingen, directeur van Integro Zorg waar ook Het Park onder valt, spreekt zelf over zes mensen.

Twee personen zijn met zekerheid geveld door covid-19 en twee anderen vertoonden de symptomen, meldt HbvL. De campus in Neeroeteren is zwaar getroffen.

In Het Park wonen 86 senioren. Momenteel is er sprake van 29 mogelijke besmettingen. Dat is een op drie van het totaal.

Eerlingen hamert op massaal testen en liefst zo snel mogelijk. De directeur heeft begrip voor de ongerustheid van de families. “Dit zijn voor velen beangstigende weken. We proberen zo goed mogelijk te communiceren, maar de gedwongen afstand maakt het extra moeilijk voor iedereen. Als familie heb je natuurlijk weinig controle wanneer elk fysiek contact verboden is. Onder meer via videochats willen die afstand toch zo klein mogelijk houden”, aldus Roel Eerlingen.

Intussen staat het woon-zorgcentrum van Neeroeteren op eigen vraag in contact met het Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK) in Maaseik. Er werd onder meer overlegd of er medisch of administratief personeel van het ziekenhuis in Het Park kan ingezet worden. “Maar dat is geen gemakkelijke oefening omdat wij onze mensen niet zo maar kunnen missen”, vertelt ziekenhuisdirecteur Hans Ramaekers. Het is evenmin eenvoudig te regelen omdat je met veel onzekere factoren zoals de tijdsduur van de hulp zit. We evalueren de situatie continu en zullen elk scenario bestuderen, maar nu is van een eventuele uitwisseling geen sprake”, aldus Ramaekers.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *