Petitie om grens te openen al bijna 15.000 keer ondertekend

Er is een grote druk op de Belgische autoriteiten om de grens met het buitenland vóór 8 juni te heropenen. Naast inspanningen van diverse Belgische burgemeesters en politici aan de Nederlandse zijde van de grens, hebben ook inwoners uit zowel België als Nederland zich samengepakt en middels een online petitie hun ongenoegen laten merken. Deze petitie is binnen één week al door bijna 15.000 personen ondertekend.

De Belgische federale regering heeft al enkele weken de grenzen gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Terwijl er steeds meer uitzonderingen zijn om de grens te passeren en de lock down in België ook al afgebouwd wordt, is men standvastig als het om de grens gaat. Op sociale media regent het commentaar op de regering in Brussel.

Sunny van Zijst is de initiator van de petitie en is nog niet helemaal tevreden: “Ik zou graag 20.000 virtuele handtekeningen hebben, maar ik ben positief en denk dat dit gaat lukken”, zo vertelt ze.

Foto: Erik de Brouwer

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

22 reacties op “Petitie om grens te openen al bijna 15.000 keer ondertekend”

 1. Zijn wij een Europa? Graag de grens open maken. Ons tweede verblijf is in België, betaald voor 1 jaar en er niet naar toe kunnen, dat is niet leuk. Belgen komen wel naar Nederland, ook niet eerlijk.

 2. Vanmiddag was de politie weer aan het controleren op de Maasbrug te Maaseik🤢🤮

 3. @ Fam. ‘m. Peters schreef:
  25 mei 2020 om 17:56

  Nee, Belgen hebben huisarrest, die komen niet naar Nederland tenzij het ze lukt om de grens over te sneaken.

  Doktersbriefjes etc. Verzin het maar.

  Die de Crem gaat gewoon zijn arrogante rotpoot stijf houden, de kloot, wat een vertoning zeg, stuk ongeluk, non-valuer!

 4. Het wordt hoog tijd om de grens te openen,een normaal leven krijgen.Zeg mij eens waarom niet ,als alles open begint te gaan een grens oversteken doe je niet met 100 samen hé. Afstand genoeg.

 5. Misschien zelf het heft in handen nemen en de wegen weer toegankelijk maken. Gewoon’ s-avonds…..

 6. Ook wij hebben een 2e verblijf in Bocholt en ook wij betalen veel. Waarom mogen de belgen er wel naar toe en wij niet!! Denken jullie nu echt om het virus tegen te houden zo??? Dan moeten de belgen ook hier uit de jumbo blijven zij kunnen ook besmet zijn!!

 7. Grensen open we willen ons familie zien. Geen boodschappen, geen vakantie alleen Familie bezoek

 8. Wij willen graag onze kinderen en kleinkinderen zien .wij hebben geen moederdag gehad .om dat onze kinderen niet over de grens naar België mogen komen .we hebben de familie in Nederland wonen .dus open de grenzen.we gaan niet winkelen in Nederland.

 9. Sunny, je petitie actie is een hele goede actie, maar het gaat erom de grens voor familiebezoek en andere verplaatsingen die in België en grenslanden toegestaan zijn ook grensoverschrijdend toe te laten. Dat is belangrijker dan het aantal ondertekenaars.

 10. Idioot gedoe, als ik van Amsterdam naar Parijs wil, mag ik niet eens stoppen in België (ALS ik de grens al overkom). Blijkbaar wel okay om stil te vallen zonder benzine en de auto verder te duwen want tanken is -VERBOTEN- voor niet-Belgen en niet-beroepsverkeer

 11. Iedereen spreekt over België… Nederland maar ook de grens van België naar Luxemburg,,, daar hebben ook veel Belgen een tweede verblijf!!!!

 12. Als 40.000 gezinnen per week €80 besteden bij de lokale supermarkt levert dat na 12 weken +/- €38.000.000 op!
  Enig idee waarom de federale overheid op geen enkele manier reageert op de vragen van de Nederbelgen?

 13. Roumans MTH
  Onze schoonvader van 96 jaar hebben we al 3 maanden niet gezien we vinden het een schande.Is dat een Europa ik dacht het niet.

 14. Sorry ik vind dit te lang duren en om alleen de grenzen in Limburg te open kan niet want ook hier in Vlaanderen wonen mensen die familie hebben in Brabant en omstreken dus gewoon alles open gooien de grenzen dicht gooien voor dit virus heeft geen zin

 15. Graag openstellen voor gensbewoners. Desnoods met een pas. Wij kunnen onze dochter niet bezoeken, ik heb haar sinds februari niet meer gezien!

 16. Hou op met die flauwekul en gooi de grenzen eens open! Wij willen onze ouders familie zien. Mensen als ze de grenzen niet openen gewoon massaal doktersbrief aanvragen (leugentje voor eigen bestwil) en lekker de grens over !!!!

 17. Ja aub maak spoedig die grenzen open. Wil naar mijn familie toe, en ze willen ook naar mij komen.

 18. wij wonen in Zeeland en willen enkel naar onze familie in België , niks winkelen of shoppen , doe de grens open voor intrafamiliaal bezoek niet meer niet minder kunnen ook wij onze “bubbel” vergroten

 19. Grenzen moeten gewoon open. Mensen weten wel wat te doen. Is ook beter voor de economie van beide kanten!

 20. De grens moet open. Het moet afgelopen zijn met de gijzeling. De regering doet net op ze gek is en rept er met geen woord over. Stelletje hypocrieten egoïsten. Waarom zouden ze ook. Zij hebben geen kinderen en familie over de grens. Gewoon schandalig. Zelfs in de oorlog mocht je nog de grens over. Dit is veel erger. Ze hebben lak aan alle wetten en regels. Onbegrijpelijk dat iedereen het maar gelaten aksepteerd. Het plaatsen van deze reaktie mislukt steeds. Mag zeker niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *