Activisten hangen spandoeken aan de grens op

Het was te verwachten. Aan een grenspost tussen Hamont en Budel zijn afgelopen nacht spandoeken opgehangen. Bij het binnenkomen van Nederland vanuit België hangt een spandoek met de tekst: ‘U verlaat de politiestaat’ en ‘Welkom in de democratie’.

Deze wijze van vreedzaam proces, werd door inwoners uit de grensregio aangegrepen om hun ongenoegen te uiten over de sluiting van de grenzen tussen Nederland en België die al enkele weken duurt. Bij de redactie is niet bekend of op andere plekken ook spandoeken opgehangen zijn.

Foto: Taske Huvler

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

16 reacties op “Activisten hangen spandoeken aan de grens op”

 1. Nou dat zal ze leren hoor. Pleur die zielige barrière gewoon aan de kant. Sta op voor je rechten mensen. Er zijn volksvertegenwoordigers die voor minder op de guillotine hebben gelegen.

 2. Bram,
  100% gelijk ! Maar wat verwacht je van min. 8 ministers voor mondmaskers en 8 voor gezondheid…om te gieren🤢👀🤮

 3. Als je in de nacht spanddoeken op kan hangen, kan je ook een spanbandje om een Merkel-legoblok doen en hem van de weg aftrekken, graag goed ver.
  Hekken kunnen de gracht in of bij het oud-ijzer.
  Wel even een RangeRover, Toyota of goede Mitsubishi pakken, met je standaard auto ga je het niet redden.

 4. We willen zo graag onze familie zien. Dit is echt niet meer vol te houden. We hebben onze kinderen en kleinkinderen en onze ouders al maanden niet gezien echt belachelijk en onmenselijk.

 5. Het is moeilijk om toe te geven dat je domme besluiten hebt genomen he heer de Crem? Daarom stug volhouden maar…net zoals alle virologen, deze wijze mensen spreken nu ongeveer alles tegen wat ze 2 maanden geleden gezegd hebben…luister maar eens wat meer naar echt wijze mensen zoals bijv.maurice de hond, die zuigt niks uit zijn duim maar baseert alles op feiten en onderzoeken..1,5 meter afstand buiten??? Totale onzin dus blijkt nu…en dat is maar 1 voorbeeld van onzinnige besluiten..

 6. Ik ben ook ernstig geschokt door deze situatie: jaren en miljarden Euro’s worden gespendeerd aan een Brexit, en dan blijkt: Open grenzen bestaan sowieso niet.

  Wanneer gaan de politici eindelijk MET de burgers praten in plaats van OVER en TOT het gepeupel.

  Sinds de Middeleeuwen kiezen we niemand die MET ons denkt, maar VOOR ons. Euhhhhh????

  Waar en wanneer wordt er eindelijk een grensoverschrijdend en respectvolle dialoog georganiseerd?

  Ik ben er graag bij! Locatie: De Achelse Kluis: ruimte zat daar. Microfoon meenemen en praten maar.

 7. Ik ben ook ernstig geschokt door deze situatie: jaren en miljarden Euro’s worden gespendeerd aan een Brexit, en dan blijkt: Open grenzen bestaan sowieso niet.

  Wanneer gaan de politici eindelijk MET de burgers praten in plaats van OVER en TOT het gepeupel.

  Waar en wanneer wordt er eindelijk een grensoverschrijdend en respectvolle dialoog georganiseerd?

  Ik ben er graag bij! Locatie: De Achelse Kluis: ruimte zat daar. Microfoon meenemen en praten maar.

 8. Domme mensen allemaal,het is met een reden dat de grenzen gesloten zijn.of zijn jullie vergeten dat Belgen massaal in Sluis gingen winkelen,als winkels hier dicht waren.grenze’ van en naar Frankrijk zijn ook gesloten,en daar kraait niemand over.ik heb ook familie in Frankrijk wonen.maar denk aan de gezondheid van iedereen,en zaag daar ni over.als jullie ziek worden ,wie ga je dan verwijten maken .denk aan de gezondheid van iedereen ,en niet alleen aan jullie.of gaan anders is meehelpen op confid afdeling in ziekenhuis.gaa’ jullie ogen is mischien open gaan,

 9. Domme mensen volgens ‘L’. De situatie van vandaag is niet meer te vergelijken met 11 weken geleden toen de grens werd gesloten. Als u dat niet inziet stel ik de vraag wie hier dom is? Gebruik uw gezond verstand, dan ziet u mogelijk in dat er geen valide reden meer is om de grens gesloten te houden. Maar blijf zelf gerust binnen, dat is uw goed recht.

 10. Als jullie dan toch allemaal zo slim zijn,,ga dan zelf in de politiek,en zorg dat je minister ga worden.En onze virologen weten heel goed over wat spreken en doen,en zolang er nog meer besmettingen buiten België zijn.dan in België,is het logisch dat grenzen dicht blijven.Ma ja ,zoals het spreekwoord zegt.De beste stuurlui staan aan wal.

 11. Nederland doet het nu anders al sinds enkele weken beter dan België, en in Duitsland is de situatie altijd al veel beter geweest. Dat Frankrijk het een en ander kennelijk nog steeds niet onder controle heeft is geen reden om alle grenzen dan maar gesloten te houden! Dit heeft mijns inziens dan ook niks meer met Corona te maken, maar met het “redden” van de inmiddels compleet mislukte Belgische staat!

 12. Als wij dan toch mislukt zijn,waarom en wat komt iedereen hier dan doen,en zoeken.sommige mensen zoals activisten zouden zich beter bezig houden en met nuttige dingen,als ze willen in de belangstelling staan

 13. De Belgische staat is zo langzamerhand wel degelijk als mislukt te betitelen! 8 ministers van volksgezondheid, en dat in een land met nog geen 12 miljoen inwoners… Onbestuurbaar en onbestaanbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *