Raadsbrede motie in Maaseiker gemeenteraad voor opening grenzen

‘Een historisch moment in stad Maaseik’, zo noemt burgemeester Johan Tollenaere het. Maandagavond 25 mei, tijdens de gemeenteraad in Maaseik, werd er gesproken over een motie om minstens familiebezoek of bubbeluitbreiding over de grens mogelijk te maken. Omdat minister Pieter De Crem de dag ervoor had aangekondigd dat er woensdag 27 mei uitsluitsel zou komen, werd de motie niet ingebracht. Helaas bleef het stil vanuit Brussel, maar pakte de raadsfracties in Maaseik de draad weer op.

Alle raadsleden reageerden onthutst op het feit dat minister De Crem geen thuis gaf. Vervolgens beslisten alle partijen in de gemeenteraad van de Stad Maaseik alsnog een document op te stellen en te tekenen. Dat is vrijdagmiddag 29 mei gebeurd en overgemaakt aan ‘Brussel’. “We horen meer en meer dat het snel zou gebeuren. Wij hopen in Maaseik nog dit weekend”, aldus een hoopvol gestemde burgemeester Johan Tollenaere.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

5 reacties op “Raadsbrede motie in Maaseiker gemeenteraad voor opening grenzen”

 1. Pieter De Crem beloofd alles maar doet niets !!! Alleen zijn zakken vullen en vergaderen lekker eten en drinken en aan zijn land genoten denkt hij niet. Mijn vrouw heeft haar moeder al 8 weken niet gezien en afgelopen maandag is ze gestorven. (77 jaar aan een hartstilstand) Morgen word ze begraven in Geleen Nederland en dan mogen we wel er naar toe. Sorry Pieter De Crem in mijn ogen ben je een je een zielig persoon. En wat voor een leed heeft u berokkend. Diep triest Pieter De Crem.

 2. voorstel:
  Wij hebben met 14.000 personen de petitie getekend.
  Als we nu elk 0,5 Euro samenleggen, dan hebben we een ruim budget
  om een advocaat in te schakelen die de dictatuur in Brussel
  het vuur aan de schenen legt.
  (net zoals bij de twee-verblijvers).

 3. Wacht nog even want wellicht hebben we budget nodig om een duidelijke uitspraak te krijgen dat België de Europese regels en principes inzake vrij verkeer van personen heeft geschonden. Want we gaan door met het verkrijgen van een duidelijke uitspraak in deze wat ook enige tijd kan nemen gelet op mijn ervaring met de manier waarop de Europese Commissie klachten behandelt.

 4. Beste Johan Linsen,
  Gecondoleerd met jullie verlies. Het is hartverscheurend dat dit zo heeft moeten lopen.
  Vriendelijke groet,
  Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *