Anna, de pop vanaf nu met mondmasker

Onthaalouder Ria Deben uit Molenbeersel maakt kinderen vertrouwd met mondmaskers.

Onthaalouder Ria Deben werkt sinds 2005 als onthaalouder bij Ferm Kinderopvang. In deze coronatijd heeft ze de opvang 6 weken moeten sluiten omwille van haar echtgenoot die risicopatiënt is. Na overleg met de huisarts en haar dienstverantwoordelijke van FERM besliste ze om op 04/05 de opvang weer te laten opstarten voor de ouders die terug moesten werken.

Ria vertelt: “Ik vind het belangrijk om te zorgen voor ieders veiligheid. Daarom dragen ikzelf en de ouders van de opvangkinderen een mondmasker tijdens breng- en haalmomenten. De mondmaskers die ik draag, zijn vrijwillig gemaakt door twee mama’s. Het is fantastisch dat zij hiervoor openstonden. Ook de andere ouders houden zich goed aan de afgesproken richtlijnen. Dit maakt het voor iedereen heel aangenaam.”

Voor de opvangkinderen zijn de mondmaskers soms een beetje ongewoon. Daarom probeert Ria de kinderen hier al mee vertrouwd te maken: “In de opvang werk ik met een verjaardagskoffer.
Anna, de pop uit de verjaardagskoffer is graag gezien bij de kinderen. Zij kreeg van mij ook een mondmaskertje. Zo leren de kinderen hier al spelend mee omgaan.”’

Foto: Rosita Quareme

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.