België kondigt versoepeling aan maar de grenzen… die blijven dicht!

De Belgische Federale regering kondigde woensdag 6 mei in een persbijeenkomst aan dat ze inzet op versoepeling van de maatregelen. Enkele zaken werden verduidelijkt, maar over een belangrijk punt dat speelt in onze regio, de grens, werd met geen woord gesproken.

“Ik heb deze vraag doorgespeeld aan onze ministers”, aldus burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi die door vele inwoners hierover wordt gevraagd. De federale regering maakte bekend dat vanaf zondag 10 mei elk gezin tot 4 mensen zal mogen ontvangen. Het betreft telkens dezelfde. “Maar wat als die mensen zich aan de andere kant van de grens bevinden”, is een reactie die op sociale media steeds vaker terugkomt.

De Federale Regering in Brussel kiest voor een stapsgewijze afbouw van de maatregelen. De insteek is telkens om waakzaam te blijven, de social distancing in acht te nemen en waakzaam te zijn bij oudere personen of risicopatiënten. “We rekenen op het gezond verstand van de burgers”, aldus premier Sophie Wilmès.

Burgemeester Johan Tollenaere van Maaseik is boos. “Niettegenstaande onze diverse smeekbedes om duidelijkheid te scheppen over de grenzen was dat al niet het geval op de persconferentie. We zijn met diverse mensen contacten aan het leggen om te weten te komen of er nog dingen veranderd zijn. Ik vrees op dit moment van niet. Al hoop ik van wel”, zo reageert een gefrustreerde burgervader.
“Ik ben al weken aan het pleiten om de grens te openen. Er is geen echt bijkomend risico als dezelfde maatregelen worden gerespecteerd. En het is voor de vele duizenden inwoners van Nederlandse origine in onze stad zo stilaan ook discriminerend aan het worden. Maar de logica is soms zoek. Zoals bijvoorbeeld ook voor onze kinderen. In de scholen mogen ze niet allemaal komen en moeten ze ruimte hebben, in opvang die wij als gemeente nu mogen organiseren mogen ze allemaal op elkaar gepakt zitten. Niet meer te begrijpen…”, aldus Johan Tollenaere.

Om de grens te passeren worden steeds meer facetten gevoegd. Was het in eerste instantie nog enkel de mensen die voor een cruciaal beroep de grens moesten oversteken, waarvoor toestemming werd gegeven, scherpte men het naar beneden bij met de regel dat mensen ook voor ‘hun lief’ de grens over mochten steken. Ook studerende mensen die vanuit Nederland in België moeten zijn, mogen de grens passeren. Vervolgens werd bekend dat grensarbeiders die over de grens moeten zijn voor hun werk, ook boodschappen mochten doen, iets waar eerst forse geldboetes op stonden. En net deze bijstelling naar beneden roept vele reacties op.

“Zodra ik bericht heb over de grenzen en de regelgeving hieromtrent zal ik dit communiceren”, aldus burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi.

Iets verder naar het zuiden, in Smeermaas, liet burgemeester Marino Keulen van Lanaken een barricade in Smeermaas al weghalen. Zover is het vooralsnog in onze regio niet.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

38 reacties op “België kondigt versoepeling aan maar de grenzen… die blijven dicht!”

 1. Dus ik kan 200km rijden naar de kust maar geen 10km over de grens? Dat is discriminatie. Als de uitleg klopt dan zijn bezoeken binnen Belgie essentiell maar Familie bezoeken in Nederland niet noodzakelijk dus zijn al de mensen met familie buiten Belgie mensen 2de klas en worden discrimineert en dat is niet naar het grondwet van Belgie en naar EU Wet. Verboten. Ik hoop echter dat onze Burgermeesters wel druk maken voor ons en dit probleem aanpakken

 2. Het is echt belachelijk dat Nederlanders woonachtig in België nog altijd niet op bezoek kunnen bij familie in Nederland. De Belgische regering heeft geen enkele voeling met het leed dat daardoor wordt veroorzaakt. Inderdaad, dit is discriminerend. Het bewijst maar weer eens hoe diep de politici gezonken zijn.

 3. Er wonen circa 160.000 Nederlanders in Belgie en tienduizenden Belgen in Nederland. Die kozen zelf voor een buitenland, maar wel in de context van de Europese Unie en een Schengenverdrag dat al 30 jaar open grenzen zou moeten garanderen. We spreken dezelfde taal en veel bedrijven zijn Benelux-georganiseerd.
  Het Schengenverdrag stelt dat een land 30 dagen maximaal de grens mag controleren, en alleen wanneer een acuut en niet op andere wijze te voorkomen gevaar dreigt. De Europese Commissie heeft later “2 maanden” genoemd als acceptabele maximumperiode voor deze crisis. Het is duidelijk dat Belgie zich van deze regels vooralsnog niks aantrekt. Men vindt Nederland een groot epidemiologisch risico.
  Is een Nederlander die vanuit Belgie naar zijn moeder rijdt in Nederland en zich daar moet houden aan 1,5 meter afstand etc. een onaanvaardbaar risico voor de Belgische volksgezondheid? Natuurlijk niet. De epidemiologische situatie is in beide landen zowat gelijk, met Nederland meer algemene oversterfte en Belgie meer officiele coronadoden. Je mag als Antwerpenaar wel 230 km rijden naar je moeder in Virton, of golfen in Libramont….
  Het is godgeklaagd dat de Nederlandse regering niet veel luider Belgie kapittelt, en te hopen dat Belgie het land diplomatiek zal “terugpakken” zodra zich een kans voordoet. Wat het allemaal des te wranger maakt, is dat Belgie geleid wordt door een ongekozen regering, gedomineerd door Franstaligen die sowieso een hekel aan Nederland hebben.

 4. Helemaal mee eens met bovenstaande reacties. Hoe zal het dan a.s. Zondag 10 Mei dan gaan?
  Mogen Nederlanders die in België wonen hun familie in Nederland niet bezoeken en Belgen wel.
  Dit is inderdaad discriminatie. Ale Burgervaders van de randgemeentes in België maak jullie er hard voor dat die grenzen weer open gaan bij die ongekozen Franstalige regering.

 5. Ik heb een zus die in Amsterdam (ziekenhuis AVL) een zware kanker operatie onderging 2 weken geleden. Zij woont alleen in Huizen bij Hilversum. Ze mag dit weekend naar huis. Ik mag de grens niet over en kan haar niet eens bezoeken. Wanneer kan dit wel. Ik vind ’t wraakroepend dat we wel naar Frankrijk zouden mogen. Maar Belgisch Limburg hoort toch ook bij Belgie. Of zie ik dat verkeerd.
  Het lijkt wel of wij (Kinrooi, Maaseik en Lanaken) nergns bijhoren. Weet Wilmès wel of dit deel bestaat of moet de regering dit gedeelte van Belgie nog gaan uitvinden.

 6. Belachelijk gewoon die hele situatie te gek voor woorden.
  Benelux staat voor open grenzen en Europa staat nogmaals voor open grenzen en wat hebben we nu gesloten grenzen, enkel verplaatsingen mits voorlegging van een bewijs mag je de grens overschrijden dus waar zit Europa en de Benelux nu.
  Maar mijn bescheiden mening, heel deze situatie maakt waarschijnlijk hoger geplaatste mensen nog wat rijker dus waarom zouden zij de beslissing nemen om een volledige heropening van de grenzen en het stopzetten van de lock down te forceren, dan zitten ze in hun eigen portemonnee , dus voor hen mag dit nog lang duren dan kunnen ze nog wat dik betaalde vergaderingen inlasten om hun verdiensten te verzekeren of denken jullie dat ze dit alles gratis doen, ik denk het niet.
  ons vader zaliger zei altijd de rijkere mens kan het niet hebben dat de normale werkman wat meer heeft en voila we zijn weer de marionetten van de heersende regeringen en als we niet luisteren dan trekken ze de koordjes wat strakker en wij dommeriken laten dat maar toe.

 7. Heb een zeilboot in zeeland die dringend onderhoud nodig heeft. In Belgie mag men naar zijn zeilboot reizen en onderhoud doen of zeilen. In Nederland mag dit ook. Maar ik mag niet de grens over naar mijn zeilboot in Nederland. Ik zie niet in welk risico ik creeer. Ik reis in een auto, een gesloten doos en stap op mijn boot, een ideale plek om 1,5 m afstand te houden.

 8. Gewoon Grenzen open doen
  En verplichten van dragen van mondmasker
  Buitenhuis

 9. Grenzen terug open
  En verplichten van mondmasker nu in corona tijd
  Buitenhuis

 10. Ja doe er aub iets aan. Ik wil ook naar mijn ouders in Nederland. Mijn zoon heeft een lief in Nederland en die mag wel de grens over en andersom . Dat de regering maar snel de grenzen open maakt voor de Nederlanders die in België wonen en familie in Nederland hebben. Het is gewoon van de zotte dat je een corona boete krijgt. Essentiële verplaatsing. Nou voor mij is het essentieel, maar voor Politie niet. Ze geven liever een boete.

 11. Ik wil mijn bejaarde ouders bezoeken in Tongeren, het wordt voor hun steeds lastiger om geen familie te zien. Ik woon als Belg in Nederlands Eijsden. Zo kortbij en nu zo ver af! Hartverscheurend! Maak me zorgen.

 12. Inderdaad hartverscheurend en discriminerend dat wij onze kinderen en kleintjes al 2 maanden niet gezien hebben .je kan het ni uitleggen aan kind van 1 en 3 jaar .Videobellen vinden ze ook ni meer leuk als ze niet naar oma mogen komen of andersom .contact verwaterd en dat doet pijn.
  HELP in naam van veel lotgenoten die gehoopt hadden op een weerzien ook al is het zonder knuffelen.
  Wilmes heeft gezegd dat het een essentiele verplaatsing is met moederdag .op de grensborden staat ; enkel doorgang voor essentiele verplaatsingen .
  Nu toch weer niet .in godsnaam ik heb totaal geen houvast of steun met deze boodschappen en regering.
  Ben ten einde raad pfff.
  A.Surîngs

 13. Wij zijn twee gepensioneerden die een buiten verblijf in Nederland hebben in het uiteinde van de wereld waar bijna geen volk woond met 1 supermarkt 1 bakkertje en een frituurtje het is er veel gezonder dan hier in de stad .Mijn man is juist herstelt van kanker en dit zou voor hem veel beter zijn ,daar is tenminste de lucht veel beter.Wantwe hebben hier al meermaals gezien hoe mensen de wet omzeilen en zeker anderstalige je word er echt depressief van waarom kunnen zij zich hier niet aan houden denken die echt dat ze boven ons staan en als je iets durft zeggen dan het eerste woord dat er bij hun uitkomt is je bent een racist ,maar hier in België creëeren dit wel voor al die zogenaamde België word al het mogelijke gedaan en wij moeten maar zelf als maken .Als je met je medeburgers praat heeft iedereen het over hetzelfde altijd over die zogezegde asielzoekers zij alles wij niets dan nog niet te spreken over die terugkeer van het vliegtuig met marrokanen dit waren elkaar maar aan het pakken en kussen vinden Julie dit normaal mijns inzien is dat België door deze gebeurtenis aan het kapot gaan is dit is echt niet meer normaal

 14. Laat je niet gek maken. Gewoon de grens overgaan. Politie zelf heeft ook een hekel aan burgemeesters als bijv Keulen uit Lanaken . Je komt echt wel , ze sturen bijna nooit iemand terug. Ze hebben er zelf ook echt genoeg van , die grensposten .

 15. Ik woon sinds 2 weken voor de sluiting van de grens in België net over de grens. Heb letterlijk niemand hier in België dus al die tijd geen sociaal contact gehad.
  Alle regels zoals wandelen met 1 of 2 mensen, en nu de bezoekregeling, daar heb in totaal niets aan… ik zit in totale sociale isolement. Dat kan toch niet?!!?

 16. Ben het hier helemaal mee eens. Het is niet menselijk meer. Heb mijn kinderen in Nederland al 7 weken niet gezien. We worden gewoon gegijzeld. En ongelooflijk maar waar iedereen laat zich als makke schapen in bedwang houden. Wanneer worden de mensen wakker.

 17. Ik vind het verschrikkelijk dat ze de grens tussen Nederland en België gesloten houden. Volgens mij is het virus in Nederland agressiever dan in België(grapje) Al die professors in de GEES zijn niet van deze wereld. België is een apenland waar het buitenland met verbazing naar kijkt. Volgens mij is de evolutie in Nederland en België gelijklopend, maar de Belgen zouden eens naar de winkels of het terrasje in Nederland kunnen gaan daar Nederland voorloopt met de exitstrategie.

 18. En nogmaals de maatregelen versoepelt in Belgie vandaag maar wij Nederlanders worden hartstikke gediscrimineerd in België.
  Ik mag wel belasting betalen in hun land maar voor de rest heb ik niet dezelfde rechten als een Belg.
  Heb mijn kinderen al 9 weken niet gezien.
  Eveneens mijn moeder die aan Parkinson lijd.
  Naar mijn mening pure discriminatie.
  Vandaar dat ik ook besloten heb om meteen terug naar Nederland te verhuizen zodra de grenzen terug open zijn.
  Ik wil niet in België wonen als er een tweede golf gaat komen.

  Sterkte aan alle Nederlanders woonachtig in België

 19. Vind ook dat wij nederlanders minstens naar onze familie in de grensstreek moeten kunnen gaan. Wij zitten nu al 8 weken vast in ons kot maar mogen wel voor die belgen in essensiele beroepen gaan werken maar een bubbel maken met onze familie mag niet. Dit is echt belachelijk. We worden hier behandeld als een minderheid die geen rechten heeft maar wel plichten voor wat hoort wat.

 20. Ik woon als belg in Nederland en mag niet naar Belgie om mijn 2 zoons te zien .mijn mama of schoonmama
  Mijn schoonmoeder is 94 jaar en verlangt ernaar haar zoon te zien.
  Gelukkig woont ze nog in haar eigen huisje maar haar enige wens is haar zoon te zien en liefst als ze nog leeft
  Ik vind dit erg dat wij zo gediscrimineerd worden
  .Is verdorie of wij gangsters zijn…Doet me denken aan de muur toen van de DDR
  .Toen scheiden ze plots ook familie van elkaar zonder verwittiging en brachten veel leed en verdriet bij die mensen..En nu zijn ze met ons hetzelfde aan het doen..Een paar politiekers die denken dat ze meer zijn dan ons.. Zij zullen wel bij hun familie gaan. Wij kunnen zelfs niet effe aan het raam ons familie zien
  Mijn vertrouwen in die regering hen is volledig weg en ik hoop dat men hen nooit meer verkiest …

 21. Ik woon als belg in Nederland en mag niet naar Belgie om mijn 2 zoons te zien .mijn mama of schoonmama
  Mijn schoonmoeder is 94 jaar en verlangt ernaar haar zoon te zien.
  Gelukkig woont ze nog in haar eigen huisje maar haar enige wens is haar zoon te zien en liefst als ze nog leeft
  Ik vind dit erg dat wij zo gediscrimineerd worden
  .Is verdorie of wij gangsters zijn…Doet me denken aan de muur toen van de DDR
  .Toen scheiden ze plots ook familie van elkaar zonder verwittiging en brachten veel leed en verdriet bij die mensen..En nu zijn ze met ons hetzelfde aan het doen..Een paar politiekers die denken dat ze meer zijn dan ons.. Zij zullen wel bij hun familie gaan. Wij kunnen zelfs niet effe aan het raam ons familie zien
  Mijn vertrouwen in die regering hen is volledig weg en ik hoop dat men hen nooit meer verkiest …

 22. Ze moeten nu hard werken in vergelijking met hun luilekkerleventje anders , ze hebben stress omdat hun agenda nu overvol is , geef toe al die problemen kunnen er niet meer bij in hun hoofd , er zijn zo veel absurditeiten die kant noch wal raken , maar denken aan al al het leed dat ze deze mensen aandoen Is in hun overvol hoofd een brug te ver , ze veroorzaken inderdaad toestanden zoals met de MUUR in Duitsland 😡😡😡😡Doe in Gods naam die grens open , er is geen enkele reden meer om het niet te doen , de regels in Nl lopen gelijk met die van ons

 23. Zodra ik de kans krijgt ga ik terug naar mijn eigen land nederland.de belgen Discrimineren mij te veel .ik zit al drie maanden binnen .mijn familie en kinderen wonen in nederland heb een moeder van 83 .ik heb geen mogelijkheid om ze te bezoeken .kan nederland wel in maar kan niet meer terug . belgen gaan masaal naar hun camping in nederland . en wij worden tegen gehouden .mijn dochter gaat trouwen .ik vraag mij af of ik dan wel over de grens mag .zo rot deze wereld . mensen verhuist nooit naar belgie .hoe lief deze mensen lijken te zijn op een camping .is anders in hun land . ik woon er al 15 jaar . maar je krijgt weinig contact .het lijkt echt oorlog .gooi de grenzen open .jullie weten niet hoeveel leed jullie veroorzaken .inplaats van bekeuringen uitschrijven .doe een koorts test .en verplicht mondkap. de vrachtwagens mogen masaal de grens over zonder controle .wie weet wat hun al overgebracht hebben . echt krom die regels van belgie .

 24. 3 kinderen en 10 kleinkinderen wonen in Nederland, al maanden niet kunnen zien, mijn man van 74 inmiddels depressief hiervan en krijgt nu medicatie.
  Gisteren Maggie de Blok op TV zonder mondmasker en op armlengte afstand tijdens een interview.
  Politie met 2 personen in een auto zonder mondmasker!
  Dat geeft te denken!
  Het virus bestaat maar is lang zo erg niet als wordt wordt wijsgemaakt.
  Dat is slechts voor 5% van de bevolking die al een onderliggende ziekte hebben.
  We worden massaal gemanipuleerd.

 25. Het is verschrikkelijk dat de grens dicht blijft. Ik woon 1 km.van de grens, maar het lijkt wel een andere planeet. Mijn man kan niet gaan zeilen op het Veerse Meer in zijn houten zeilboot. Die staat hier uit te drogen in de tuin. Hij is al 80 jaar. Hoelang is dat hem nog gegund? We zien onze kinderen in Nederland niet. Ik voel me van mijn vrijheid beroofd. De politici hebben nergens gevoel voor en verzinnen het ene dwaze ding na het andere. Morgen gaan er kinderen naar school, maar bijna evenveel naar de opvang op school! Ra,ra hoe zit dat? Hebben jullie stro in je hoofd. Een echte noodregering.

 26. apie
  In het Europese Verdrag voor Rechten van de Mens staat.
  Dat
  Iedere burger die in 1 van de Europese landen woont zich Vrij mag verplaatsen dus grenzen bestaan NIET
  Vrij verplaatsen betekend EU landen mogen
  GEEN kilometer Heffing voor Personen auto s en Vracht auto s Eisen
  GEEN TOL heffen in Duitsland en Frankrijk
  Omdat
  Automobilist uit EU land reeds WEGENBELASTING betaald en Enorme TAX + BTW op Brandstof
  Inwoners van EU
  Zijn de Melk koetjes van BV of NV de EU Lid Staten

 27. Corona kent enkel de grens van mens tot mens, niet die van land tot land. Zolang de mens zich hieraan houdt is alles OK! Zover ik overzie zijn de akties van de NL en BE regering hierop gericht en spreken ze elkaar niet tegen. Ik ben bereid me aan al de opgelegde grenzen van de Belgische EN de Nederlanse regering te houden en daarnaast mijn gezond verstand te gebruiken en niet op zoek te gaan naar situaties die verspreiding van Corona kunnen bevorderen. Het lijkt net alsof de politici geen vertrouwen hebben in de bevolking! PLEASE OPEN THE BORDERS

 28. Ze hebben hier in Ravels al de grens barrières vervangen met betonblokken van 20cm hoog en ongeveer een meter breed. Dat is zodat landbouwvoertuigen er wel door kunnen on hun land te bewerken. Ik rijd persoonlijk een grote terreinwagen. Die kan er ook prima overheen. Ik ben een mens en verrek het dat ik aan een ander mens die ik niet ken ga vertellen waar en waarom ik ergens heen ga. Pleur maar op met die flauwekul ik hou me niet aan de regels.

 29. Vandaag gelezen: GEVANGENEN MOGEN WEER BEZOEK ONTVANGEN.
  NU DE 160.000 Nederlandse gevangenen nog, die al 2 maanden in de Isoleercel ” België” zitten
  Gezellig Bourgondisch en gastvrij.

 30. Ik ben teleurgesteld in dit land. En kennelijk wordt hier een land geregeerd op basis van een vragenlijst. We leven niet in de 18e eeuw. En ja, ook wij hebben onze conclusies getrokken, weg uit dit land zodra de mogelijkheid er is.

 31. wel ja waarom is de grens nog niet open ik woon in dat stom Belgiè en de overheid hier snappen er niets van ‘ ze geven wel toestemming om naar je 2 de verblijf te gaan ( als dat verblijf in Belgiè ligt he ) stomme maatregels ja ‘ik zou doodgraag mijn oma gaan bezoeken ze woont in Rozendaal dat is dan nog niet zo ver over de grens he … maar NEE dat mag niet ze is wel de enige van de familie die er nog is ‘ is van Februari geleden wie weet hoe is het met haar ,????
  Ik HOOP DAT DIT STOM KLEIN LAND de grens gaat openen naar Nederland
  zelf Frankrijk doen hun grensen open volgende week ‘ ach ik haat om in Belgiè te wonen nu is verdomme het kleinste land van de omgeving en dan zo moeilijk doen ppppffffff

 32. Zo belachelijk. Men weet hier in België niet wat ze aan het doen zijn. Maar wat wil je met zoveel regeringen😑😑😑😑. Weet de Belg het zelf wel. Gooi de grenzen open. We leven niet in de middeleeuwen. Ggrtrrrr😑😑😑😑😑

 33. Heb een boot in Nederland liggen mag deze echter niet onderhouden de accu’s zijn vermoedelijk al stuk door dat ik deze niet Jan opladen de feestdagen en goed weer komt er aan el alles ligt er nog in winter toestand moet wel verzekering en jachthaven betalen tevens komen er boeten om dat de boot nog op de wal staat… onbegrijpelijk hoe de Belgische regering met ons speelt

 34. Hoe is het mogelijk dat je vanuit Nederland gewoon de Duitse grens over kunt om te gaan winkelen in Duitsland…Ook de Duitser komen Nederland zonder problemen binnen…De grens Luxemburg-Duitsland is terug open. Tweede verblijvers mogen van oost naar west rijden voor hun” tweede verblijf”…weer anderen mogen naar hun optrekje in de Ardennen…Maar ik mag niet naar mijn moeder, die net voor de corona crisis haar man heeft moeten begraven, en eigenlijk direct in Lockdown is moeten gaan. Mijn moeder woont in Groningen, dus geen grensfamilie. Begin juni hebben wij een vakantie geboekt naar Duitsland….Dank U Belgie voor het volgen van alle buurlanden….wordt er een beetje misselijk van….

 35. Nu ben het kotsmoe zie mijn kleinkinderen al 3 maanden niet
  Boeten of geen boeten ga ik de grens oversteken op eene of
  aanderen manier

 36. Ik heb mijn moeder van 98 jaar en mijn familie al geen 3 maanden meer gezien. Ik zit te hopen dat de grens nu per 1 juni a.s. vervroegd opengaat ipv 8 juni. Ik ben het ook zat en als inderdaad de grens poer 1 juni nog niet opengaat dan ga ik gewoon naar Bussum in Nederland. Mijn moeder snapt er niks meer van en tegen de tijd dat ze me ziet weet ze niet meer dat ik haar oudste dochter ben. Erg triest.

 37. Nou heel makkelijk, de Nederlanders mogen de grens niet over, laten wij dan maar als tegenprestatie de grens sluiten voor de Belgen.
  Wordt het ook een stuk minder druk op onze wegen, je struikelt over de witte nummerborden met rode cijfers en letters…………

  Brussel neem je verantwoordelijkheid en gooi open.

 38. Familiebezoek over de grens mag vanaf morgen weer

  Een nieuw ministerieel besluit laat toe dat vanaf morgen mensen weer op familiebezoek mogen over de grens. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) weten.

  We mogen al vier mensen ontvangen bij ons thuis, sinds 10 mei, als we tenminste allemaal in die nieuwe bubbel blijven. Maar dat geldt nog niet voor bezoeken over de grens. Daar komt morgen verandering in: ‘De minister werkte sinds 10 mei aan de verantwoorde toepassing van deze maatregel over de landsgrenzen heen. Op dit moment zijn alle voorwaarden vervuld om op een verantwoorde manier de toelating te geven om opnieuw familie te bezoeken over de landsgrens.’

  De Crem heeft daarvoor naar eigen zeggen overleg gepleegd met de Groep van Experts die belast is met de Exitstrategie (GEES).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *