Belgische grens blijft nog zeker een maand dicht

De grens tussen Nederland en België zal nog zeker tot 8 juni gesloten blijven voor niet-essentiële verplaatsingen, aldus De Limburger. Dat blijkt uit de nieuwste update van het Belgische crisiscentrum. Voor steeds meer beroepen maar ook studenten worden uitzonderingen gemaakt, die op internet vol onbegrip worden gevolgd door inwoners.

Winkelen over de grens blijft een taboe voor vele inwoners, met uitzondering van grensarbeiders. Andersom, ook voor Nederlanders die eerder naar de Zuiderburen gingen voor sigaretten en benzine, betekent het ook nog wachten. Ook voor mantelzorg en schoolactiviteiten mag de grens overgegaan worden.

De datum van 8 juni zou nog discutabel zijn, weet Maaseiker burgemeester Johan Tollenaere: “Ons is ook gemeld dat dit allemaal geëvalueerd wordt en het is mogelijk dat dit vroeger is, zelfs niet onmogelijk vanaf 11 mei, al is niets zeker en ….omgekeerd kan zelfs ook dat men strenger wordt als besmettingen stijgen of mensen te nonchalant worden.”

De grens tussen België en Nederland is sinds 20 maart gesloten. De minimale communicatie over het eventueel openen van de grenzen, vanuit Brussel naar de lokale gemeenten, stuitte al meerdere malen tegen het zere been van lokale bestuurders.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

25 reacties op “Belgische grens blijft nog zeker een maand dicht”

 1. En dan mag je mss als ondernemer met een contact beroep op 18/5 weer starten, na een verplichte sluiting van 2 maanden. Helemaal voorbereid qua hygiëne voorschriften en dan blijft de grens ?dicht. Een opstart maar wel alleen voor België. Teleurstelling bij onze Nederlandse klanten.

 2. Dit is inderdaad frustrerend, terwijl de maatregelen er in Nederland toch ook zijn! Waarom dan toch die grenzen dicht houden!?

 3. Idd ik heb mijn zoon met gezin met 2 kleintjes al 7 weken niet kunnen zien de kleinste is pas 4 maanden. Ze wonen maar paar kilometer van bij mij vandaan en mag er niet heen. Voelt echt super ellendig . ?

 4. Let people living within a 10km from the border travel over. My family is just on the other side. Splitting up families is cruel and unusual punishment.

 5. Ja wij wonen ook vlakbij de grens en kan mijn kleinkinderen ook niet zien en dochter. Noodopvang moeten ze ook flink voor betalen echt schandalig. Dus oppassen en ze van school halen kan ik ook niet. Waarom geen document krijgen voor grootouders die hun kleinkinderen van school moeten halen.

 6. Grens dicht, belachelijk.
  Welke reden is er nu nog om de grens afgesloten te houden?
  Momenteel wordt er beter gecontroleerd in Hollandse supermarkten dan hier in België.
  Zielige vertoning van een paar mensen die zich belangrijk voelen om zo`n beslissing te nemen en te houden!

 7. Het is voor ons allemaal niet gemakkelijk ,maar blij in uw kot of zijn jullie liever ziek.

 8. Belachelijk dat nu die grens nog gesloten is wy hebben onze kinderen al 8 weken niet gezien het wordt stilletjes aan tyd dat die grens opengaat by ons in hulst is het zeker niet zo streng en houd hem iedereen aan de regels wy źýn het zat wy willen ons kleinkind zien jullie beseffen niet wat jullie ons aandoen

 9. Wat een wantrouwen van de discipline van de grensbewoners. Ik heb als toegewijd Eurofiel
  en Nederbelg mijn broers en zussen juist over de grens wonen maar mag hen alleen meteen overlijdensbericht bezoeken.
  Waanzin wat voegt dit toe.
  Het is gewoon machtsmisbruik.
  Nederlanders pesten.
  Wees eindelijk eens rationeel!!!

 10. Vreselijk…het is genoeg ! Hopelijk tot 12 mei. Langer is echt niet te doen.

 11. Ik ben benieuwd of er iemand s en proefproces wil starten , als aanleiding = rechten van de mens , gedrag van Genève !Benelux en shengen akkoord ,,, moet iets op te vinden zijn ,waarom zovelen uitzonderingen ? Laat die grenzen menselijk open , ik woon och arme 500m van de grens in nl , ben ik dan crimineel ? Voor misdaad word je minder gestraft, ps ik voel me hier wel veiliger ,,,,,,,

 12. Vanaf 18mei.
  TERUG NAAR BUITENVERBLIJF.200KM RIJDEN IN EIGEN LAND KAN.75KM RIJDEN NAAR BUITENVERBLIJF IN NEDERLAND KAN NIET?DIT TERWIJL OOK WIJ DE HELE CORONATIJD HEBBEN GEWERKT IN DE ZORG EN ANDERE ESSENTIELE SECTOR.

 13. Als de grenzen dicht zijn, waarom rijden er hier dan zoveel nederlanders rond?????

 14. Slaat totaal nergens op, alsof België het zo goed doet. Nee alleen Hollander pesten, arrogantie gebrek aan leiderschap overmoed en domheid.

  Grenzen bij lanaken sluiten omdat er in Maastricht
  3 kramen.op de markt staan.

 15. Ik lees dat veel mensen zeggen dat ze hun kinderen en kleinkinderen niet meer hebben gezien, ik woon on België , kinderen en kleinkinderen ook, maar wij mogen ze ook niet niet zien, facetimen!!!

 16. Ik ben het helemaal eens sla nergens op dat je niet de grens over mag heb me kleinkinderen ook al 7 weken niet gezien geef familie gewoon ook papieren om over de grens te kunnen

 17. In Nederland wordt de vrijheid gevierd maar daar hebben ze hier in België volgens mij nog nooit van gehoord. Nee de grenzen dicht en dicht houden! Het lijkt wel opnieuw oorlog! Al dat geld wat het gekost heeft om al die grensovergangen te barricaderen had de regering moeten gebruiken voor de verzorgingshuizen voor de juiste beschermingsmaatregelen waren er daar misschien niet zo veel doden gevallen!

 18. Nederland, wees gerust, er zitten een heel pak Belgen klaar die een 2de verblijf of boot hebben in uw land en er ook niet geraken.
  Ikzelf heb daar een boot liggen. Ik versta ook niet waarom de grenzen niet open kunnen. Na meer dan 35 jaar hard werken,
  vonden mijn vrouw en ik dat het tijd was om af en toe wat rust te nemen. De ideale match was een boot.
  Wij hopen snel dat we uw mooie land terug kunnen beleven.

 19. Ik ben een Nederlandse die in België woont en heb al meer dan 3 maanden mijn kinderen en kleinkinderen en mijn ouders niet gezien om gek van te worden. Ik ga kapot van verdriet. Is dat gezond. Slecht slapen veel huilen nergens geen zin meer in hebben. Ik wordt hier niet vrolijk van gooi aub snel de grens over voor families. Dit is onmenselijk. Hier worden mensen geestelijk ziek van.

 20. De Europese Unie? Vrij verkeer? Waar jaren aan gewerkt is om er een eenheid van te maken, wordt door achteroverleunende politici tijdelijk buitenwerking gesteld. Concreet: Dat een volgende mutatie van een virus over de wereld zich verspreidt is al meer dan honderd jaar regel. Wat doen onze regeringen: Vooral achteroverleunen. Ooit had de Nederlandse minister van gezondheid het idee met China te gaan praten over gezamenlijk te nemen stappen. Werd afgefloten door de minister van buitenlandse zaken. En daar bleef het bij. Geeuwend wachten op de volgende virusgolf. Liever reactief dan pro-actief…

 21. Woon al bijna 30 jaar in Lanaken op nog geen 3 km van mijn
  Kinderen en kleinkinderen, ben 84 j en heb hen sinds de ingang van deze maatregel niet meer kunnen zien ondanks gesmeek aan de gemeente; ik heb veel begrip voor de maatregel doch
  De standpunten in Belgische regering zijn niet gelijkluidend
  Walen en Vlamingen dat is in mijn ogen het probleem
  Heb eindelijk eens begrip hoe senioren hier onder lijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *