Bezoek van over de grens is in België welkom!

De gouverneur van Belgisch-Limburg heeft laten weten dat de bezoekregeling, die eerder door de Federale Regering werd aangekondigd, waarbij vier personen uit één huishouden bij een ander huishouden op bezoek mag gaan, ook van over de grens afkomstig mag zijn.

Het huishouden mag, ongeacht de grootte, thuis tot vier personen ontvangen. Deze 4 personen zijn steeds dezelfde personen en maken al dan niet deel uit van eenzelfde huishouden. Een en ander blijkt uit een zopas verschenen Ministerieel Besluit in het Belgisch Staatsblad. Het betreft bezoek vanuit Nederland naar België en omgekeerd, maar ook uit Duitsland.

Wanneer een persoon van een huishouden bij een andere persoon thuis is uitgenodigd, dan verbindt zijn volledige huishouden zich, en zelfs indien deze persoon zich alleen naar de afspraak begeeft. De leden van de nieuwe ‘groep’ die zo gevormd wordt mogen thuis geen andere personen ontvangen, noch door andere personen ontvangen worden.

De regeling, die ingaat vanaf komende zondag, zorgt voor opluchting bij vele mensen in de grensstreek die de laatste dagen van het kastje naar de muur werden gestuurd als het om vragen omtrent de grensovergang ging. De controle’s aan de grens worden vanaf heden mondjesmaat afgebouwd, maar aangegeven wordt dat niet-essentiële verplaatsingen nog steeds verboden zijn. Ook wordt opgeroepen om volwassen om te gaan met de maatregelen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

9 reacties op “Bezoek van over de grens is in België welkom!”

  1. Fijn voor die mensen van Nederland en omgedraaid belgien dat deze mogen zich bezoeken… maar wat is met Duitsland naar België of omgedraaid? Telt dat ook?

  2. Dit bericht is volgens mij niet juist zoals het hier omschreven staat. Volgens andere mediaberichten is het slechts eenzijdig. Inwoners uit Belgie mogen voor bezoek naar Nederland reizen en niet omgekeerd.

  3. Ik weet nu echt niet meer of ik naar mijn zoon in Eksel mag of niet!!!
    En of ik mijn camper mag ophalen vanuit de stalling in Pelt

  4. als je er de wettekst erop naleest (http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/article.pl), dan kan het. Dat was ook de interpretatie van de gouverneur. Op het Belgische nieuws is deze evenwel teruggefloten door de nationale veiligheidsraad. Dit is dus gedaan, ook al heeft de Gouverneur volgens de wetgeving. (slecht opgesteld wetgeving dus). Dit veranderd er evenwel niets aan dat het volgens de wet mag, en de nationale veiligheidsraad buiten z’n boekje treedt. Tot op het moment dat er in het staatsblad een aanpassing verschijnt, is het strikt genomen wet dat artikel 6 (de nieuwe bezoekregel) van toepassing is als uitzondering op de beperking op niet-noodzakelijke verplaatsingen.

  5. correctie: artikel 5 beschrijft de nieuwe ‘bezoekregel’

  6. Moeten ze nu echt een atoombom smijten ,binnen blijven is toch binnen blijven op wat ?

  7. Het is makkelijk denken vanuit een ivoren toren, want dan weet je tenminste niet waar je het over hebt. Een belediging voor bewoners aan beide kanten van de grens en een zware teleurstelling voor kinderen en klrunkinderen. Is dit “eurooees” denken? Dan hebben we nog wel wat te verbeteren.

  8. mogen we met 2 personen naar duitsland zwarte woud op 18 juli in appartement over grens van belgie naar duitsland wordt niet gespoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *