Burgemeesters Maaseik en Echt-Susteren onderstrepen onduidelijkheid ‘grens-soap’

De Corona-regels in België zijn zó onduidelijk dat mensen binnen één dag worden heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. Mag familiebezoek vanuit en naar Nederland nu wel of niet? Burgemeester Jos Hessels van het Nederlandse Echt-Susteren en zijn collega Johan Tollenaere van buurstad Maaseik troffen elkaar zondagochtend op de Pater Sangersbrug in Maaseik. “Mijn Belgische collega heeft er schoon genoeg van en wilde een statement maken. Daarom hebben we ons vanochtend op de Pater Sangersbrug tussen Roosteren en Maaseik ‘Corona-proof’ de hand gereikt”, aldus Hessels.

“We willen zeker niet bevorderen dat mensen ongebreideld erop uit gaan, zonder dat daar een goede en dringende reden voor is. Maar áls ze zich verplaatsen, dan mag de oude grens daar geen belemmering in zijn. Waarom wel vanuit Roosteren naar Groningen (of vanuit Maaseik naar Oostende), maar niet naar Maaseik (of Roosteren)?”, aldus burgemeester Hessels.

Moederdag kan in deze moeilijke tijden een goede reden zijn om na vaak veel weken weer een (verantwoord) bezoek te brengen. “Laten we dit dan ook grensoverschrijdend mogelijk maken!”, aldus het statement van beide burgemeesters.

De kernboodschap blijft uiteraard: mijd groepen, blijf thuis als je klachten hebt en – bovenal – gebruik je gezonde verstand!

Foto: Yara Verstappen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

10 reacties op “Burgemeesters Maaseik en Echt-Susteren onderstrepen onduidelijkheid ‘grens-soap’”

 1. Gooi open de grens we moeten toch overal 1.5 meter houden

 2. Als je de regels volgt is het even “ gevaarlijk “ of “ safe “ in Nederland of België. Ben geen fan van deze gemeenteraad ,maar
  heren burgemeesters ,petje af voor jullie besluit .
  Trouwens…was leuk in Nederland??

 3. Burgemeesters zouden het voorbeeld moeten geven.Grenzen dicht,zijn grenzen dicht.is toch niet moeilijk te begrijpen.Gaat weer misbruik van gemaakt worden,als grenzen open zijn.En ik ga ook graag op vakantie in Nederland,maar nu moeten we ons gezond verstand gebruiken,en in eigen land blijven.Om geen tweede golf van besmetting te laten komen.Iedereen mist z’n familie,in eigen land of over de grens,ik ook.Ik zou ook graag m’n kids en kleinkinderen knuffelen.Mis die ook.Maar het is nu eenmaal te gevaarlijk .Ik werk in de zorg,en.mense’ aub,hou de beelden voor ogen van intensieve confid afdeling.En dank dan is goed na

 4. Makkelijk praten voor tegenstanders maar het is een heuse soap , zelf bels woon 500m in Nederland maar mag de grens niet over , mn vrienden net over de grens mogen naar de kust of Ardennen,250 km ? klopt het virus waart rond en stopt bij de grens, dombo s vreemdelingen terug halen en laten knuffelen mocht wel ,,,zwijg nog over wzc s wie maakt de oudjes ziek ? Zonder bezoek ?

 5. Ik ben het helemaal met Eduard eens
  Een grens heeft niks te zeggen
  Zie al die tijd mijn Belgische vriend niet door de sluiting van de grens
  Waanzin !

 6. Linda..je snapt het niet helemaal…het gaat niet snel eens knuffelen over de grens….de veiligheidstandard moet je volgen…1,5 m minim. enz. Als NL’s niet naar België zouden mogen dat is te begrijpen,hebben toch de Belgen meerdoden en besmettingen ,dus naar NL is het veiliger voor Belgen,toch?
  Houd je aan de regels waar je ook bent,België of Nederland en blijk gezond.

 7. Dat is ook zo en het is tegen het grondwet iedere belg heeft de zelfde Rechten, dus hier worden de grond Rechten gewoon geschonden. Het erste is dat geen krant is en dit op de Tafel breng, alleen hier Word er echter iets mee gedaan. Ik hoop dat de Burgermeesters verder zo sterk erop kloppen en voor onze ALLEN Rechten blijven vechten

 8. Het gaat ook niet om op vakantie te gaan in Nederland. Ik heb mijn familie al 9 weken niet gezien . Als alleenstaande is dat best wel heel lang

 9. Begin eerst bij je zelf, gebruikt je gezonde verstand dan gebeurd er niks, dus grens open………………

 10. Pure discriminatie noem ik dit. In België zijn ze veel regels (beperkt) aan het versoepelen, maar een Nederlander, die in België woont, moet het zich maar bekijken. Al mijn kennissen, vrienden, familie, kinderen en kleinkinderen wonen in Nederland en ik mag er niet eens naar kijken omdat ik de grens niet over mag. Twee kleinkinderen zijn pas jarig geweest en ik mag niet eens hun blije gezichten zien als ik een cadeautje kom brengen aan de deur. Ik mag het met WhatsApp doen. Wat zijn de verschillen groot in België…… vreselijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.