Dialectzanger Fabrizio zing emotioneel lied over gesloten grens

De grens die België gesloten heeft, blijft de gemoederen bezig houden. De Limburgse zanger Fabrizio, alias Kevin Cramer, heeft een toepasselijk lied hierover gemaakt.

“Iech mis diech zoe’ gaat over frustraties die over en weer gevoeld worden vanwege de gesloten grens.

Naast online protesten werden er ook bij een grensovergang spandoeken opgehangen om de frustraties kenbaar te maken. Die zijn inmiddels verwijderd.

De federale regering van België zal woensdag overleg plegen het heropenen van de grenzen. Aan beide zijden van de grens wordt er inmiddels geroepen de grens te openen.

Nederlands minister Fred Grapperhaus van Veiligheid en Justitie reageert desgevraagd: “Ik begrijp de reactie, maar het is aan de Belgen om wel of niet te versoepelen.”

Belgische experts waarschuwen voor de gevaren die het ‘vermengen van mensen uit twee verschillende systemen’ met zich mee kan brengen. Ze doelen daarmee op de regels die in België en Nederland anders zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

6 reacties op “Dialectzanger Fabrizio zing emotioneel lied over gesloten grens”

  1. “Belgische experts waarschuwen voor de gevaren die het ‘vermengen van mensen uit twee verschillende systemen’ met zich mee kan brengen. Ze doelen daarmee op de regels die in België en Nederland anders zijn.” Maar mensen uit Polen en Roemenië is geen probleem.

  2. Ik vind dat de Schelde ook beter gesloten kan worden, om Corona! Kijken hoelang Antwerpen dat vol houd.

  3. Ben er echt wel klaar mee dat de grens gesloten is. Pas verhuisd en mijn vader zou helpen met verbouwen. Maar heláas woon ik in België net over de grens en mijn ouders in Nederland. Zou zó fijn zijn als ze hier mochten komen! Mis mijn hele familie al zo lang….

  4. Woensdag overleg en hoe lang duurt het dan nog voor er een beslissing komt om de grens te openen voor familiebezoek? De beslissing over tweede verblijven was na de druk zo beklonken. De Veiligheidsraad vindt een 2e verblijf belangrijker dan familie. Voor de ‘echte’ Belgen is contact met 4 familieleden wel van essentieel belang en ze mogen ook gezellig mee naar het 2e verblijf. Ook gevangenen mogen nu weer een familielid ontvangen. Maar Voor ons brave belastingbetalende nederbelgen Is familiecontact niet essentieel, dus verboden omdat onze familie aan de andere kant van de grens woont. Nu de druk groter wordt hebben ze opeens een excuus gevonden, het gevaar om mensen uit verschillende systemen te vermengen !! Dit zal ongetwijfeld gebruikt gaan worden om de poot stijf te houden. Dus ik houd mijn hart vast. Hoe lang willen ze deze idioterie nog
    volhouden?? En dan nog iets dat woord BUBBEL komt me onderhand de strot uit. ?

  5. Wie zijn die zogenaamde Belgische experts? Die zakkenvullers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *