Digitale Grenzeloze Molendag

Keijersmolen Molenbeersel

Molennetwerk KempenBroek vzw heeft zich gebogen over de (on)mogelijkheden voor het organiseren en doorvoeren van de Grenzeloze Molendag in 2020 in de huidige covid-19 (corona) tijd. Als molennetwerk onderschrijven wij het standpunt van de landelijke organisaties van de Open Monumentendag(en) in Nederland en België dat het in de huidige tijd onverstandig is om grote groepen mensen op te roepen monumenten te gaan bezoeken waardoor het risico op een besmetting met het covid-19 virus vergroot wordt.

MolenNetwerk KempenBroek vzw heeft daarom besloten om dit jaar een digitale Grenzeloze Molendag te organiseren.

De vzw respecteert het wanneer eigenaren van molens en molenvrijwilligers besluiten om hun molen niet voor een breed publiek open te stellen. Het kan dus zijn dat de poort van een molen tijdens Open Monumentendag/Grenzeloze Molendag gesloten blijft of dat er slechts enkele bezoekers worden toegelaten.

Als alternatief gaan ze in de Erfgoedapp van Faro een Grenzeloze Molendag route invoeren. De molens die voor de Grenzeloze Molendag van zondag 13 september waren aangemeld, worden in deze route opgenomen. Mensen die met de fiets een tocht langs de molens maken, krijgen op de smartphone of tablet dan informatie over de betreffende molen(s). Zo kunt u alsnog een interessant digitaal kijkje achter de (gesloten) poort van de molen nemen.

Bovendien biedt MolenNetwerk KempenBroek vzw via de Faro Erfgoedapp ook de mogelijkheid om andere windmolens en watermolens in GrensPark Kempen~Broek digitaal te bezichtigen middels de Grensmolenroute en binnenkort óók de Watermolenroute. Later dit jaar of begin 2021 volgen nog de Kempenmolenroute die uit een Zuidelijke lus (Bocholt/Bree/Weert) en een Noordelijke lus (Budel, Hamont-Achel/Huibrechts-Lille/Bocholt) zal bestaan.

Daarnaast onderzoeken de ledenvan de vzw of de mogelijkheid bestaat om molens ook digitaal thuis via computer of laptop te bezoeken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *