Duidelijkheid over openstellingen grenzen wordt volgende week verwacht

Pieter De Crem, de Vlaams minister van Binnenlandse Zaken laat weten dat de gesprekken over het openen van de grenzen in een stroomversnelling zitten. “Mijn ideale scenario is dat er volgende week een beslissing valt”, zo laat hij weten.

De Crem houdt wel een stok achter de deur. “En als de grenzen opengaan, is het niet uitgesloten dat er voorwaarden worden opgelegd”, zo laat hij weten aan de VRT. Wel zijn er nog wat hobbels op de weg die genomen moeten worden. Zo is in het Noorden van Frankrijk een van de hardst getroffen regio’s in het land, maar is er ook omgekeerd voor het zuiden een probleem. België heeft namelijk hogere coronacijfers dan Frankrijk. Voor Nederland zulle ook nog de nodige hobbels verwacht worden. Maar volgens De Crem is er licht aan het einde van de gang te zien.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

8 reacties op “Duidelijkheid over openstellingen grenzen wordt volgende week verwacht”

 1. Dit is een puur politieke kwestie geworden waarvan vele burgers de dupe van zijn!
  Ook ik heb een zoon die net als vele leeftijdsgenoten in België weer zou mogen gaan trainen vanaf maandag. Echter tot zijn verdriet wordt hem dat verboden, omdat hij lid is van een Nederlandse vereniging en simpelweg de grens niet over mag. Om nog maar niet weer te spreken over het verdriet van de vele families die elkaar niet kunnen bezoeken, terwijl de politici zelf wel doodleuk naar hun moeder, vader of (klein)kinderen gaan. En het ergste is dat er niet eens meer wordt gekeken naar het werkelijke gevaar wat zo’n verplaatsing nu eigenlijk met zich meebrengt, iedereen kent de regels en in beide landen worden die nageleefd.
  Discriminatie zonder gegronde reden!

 2. De grenzen zijn niet weg wat jaren door europese politici beweerd wordt. De grenscontroles binnen de Europese Unie (EU) door het Schengenverdrag waren opgeheven maar de grenzen bestaan nog steeds en zijn dus nooit opgeheven.
  Onbegrijpelijk dat een aantal regeringen van europese landen de grenzen hebben gesloten in verband met het coronavirus. Is dit een Europa ? Waarom is er geen eenduidig europees EU beleid opgezet vanuit de Europese Unie ? Wie heeft dit beleid bedacht en waarom ? Hierover lees ik en hoor ik niets van de zijde van de EU in de media. Dit alles komt volgens mij de gehele EU niet ten goede. Waar zijn de reacties van de verantwoordelijke politici op deze website ? Zoals verwacht houden allen zich stil. Hopelijk gaan de grenzen voor altijd weer open binnen de EU. Dit beleid is voor zowel voor de europese burger alsook voor de europese economie niet positief.

 3. Stelletje lafbekken in Brussel!
  Waarom is de grens tussen België en Nederland afgesloten? Hoor totaal geen argumenten van de dames en heren politici in Brussel. Wil na lange tijd gewoon mijn dochter en kleinzoon ( 4 maanden oud) zien.
  Als het uitkomt groot spreken over een verenigd Europa maar nu hoor je Brussel niet!
  Net of het virus gestopt wordt door een gesloten grens. Heb Brussel toch al niet hoog zitten, maar zo dom had ik ze ook niet verwacht.
  Gewoon zielig!

 4. Heel zielig zoals er mee wordt omgegaan. Het lijkt wel of het virus in Nederland vele malen erger is dan hier in België. Het lijkt wel een oorlog tussen beide landen
  Ben dan ook blij dat we na 21 jaar in België gewoond te hebben terug naar huis gaan. Heb al heel veel gelezen over dit probleem en het zielige gedoe eromheen, met moederdag mochten de inwoners Smeermaas geen bloemetje halen in de winkel die een meter van de grenspaal ligt. Zielig, meer woorden heb ik hier niet voor. En als ik de cijfers bekijk van alle landen en ik vergelijk die dan is het echt niet zo dat België met al haar regeltjes het zoveel beter doet, echt niet. En hier in supermarkten is het gewoon verschrikkelijk volk houdt zich nergens aan, zeg je iets krijg je een grote mond. Ook onze familie die aan de andere kant van de grens woont heeft recht op familiebezoek. En van de andere kant hoop ik dat niet al die Belgen de grens oversteken als de horeca in Nederland beperkt open gaat, maar zal wel niet ze moeten reserveren. Is te hopen dat deze ellende snel voorbij is.

 5. De struisvogels van Brussel EU en de regerende Wallonen in België denken dat er 28 verschillende virussen zijn. Zo ontzettend zielig. Maar vooral voor de nebe’s in de grensgebieden heel erg.

 6. Wij hebben ons gezin in Arendonk wonen net bij Reusel de grens over en hebben ze ook al vanaf februari niet meer gezien..Dus hoop dat dit snel afgelopen is en wij ze snel weer in onze armen kunnen sluiten…

 7. “nog wat hobbels op de weg” ja letterlijk op de grens liggen betonblokjes, maar een fietser of wandelaar merkt dat niet eens. Een beetje terreinauto kan er ook gewoon overheen. Laat je toch niet gek maken en wees ongehoorzaam.

 8. Ik pendel, als in BE wonende Nederlander, vanuit de Belgische Kempen via de E34 naar Nederland voor mijn werk. Op de heenweg Nederland in, ondanks het “uitreisverbod vanuit België” géén controle want er geldt voor NL geen inreisverbod voor EU-ingezetenen. ’s Avonds terug iedere keer weer controle door de Belgische politie en douane. Waar ik tot enkele weken geleden met Belgisch kenteken gewoon mocht doorrijden wordt ik nu iedere dag gecontroleerd op weg naar huis en het lijkt wel alsof de controle steeds scherper wordt, zeker voor niet-Belgische kentekens. Alsof een particulier een groter risico vormt dan al die vrachtwagens die niet worden gecontroleerd, ongeacht de herkomst. Ik houd mij in België gewoon aan de daar geldende regels, mag ik dan aub ook zonder gedoe naar huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.