Gescheiden fiets- en wandelpaden maken afstand houden gemakkelijker

Met zijn allen gaan we fietsen en wandelen. Soms en zeker bij het elkaar passeren wordt de ruimte eng. Niet overal kan men de nodige afstand respecteren. Langs de Maas treft men op vele plaatsen afzonderlijke fiets- en wandelpaden aan. Wandelaars en fietsers hebben een eigen route, los van elkaar.

Het coronavirus heeft ons maatschappelijk leven als het ware stilgelegd. Gelukkig mogen we nog wandelen en fietsen en dit doen we dan ook in grote getale. Afstand houden blijft ook hier de boodschap. Op de fiets-en wandelpaden langs de Maas kan dit beter dan waar ook.

Bij de voorbije dijkwerken en de herinrichting van de grindplassen werden de fietspaden verbreed. Maar tevens werden aan de voet van de fietspaden afzonderlijke wandelwegen voorzien. De verschillende gebruikers van deze recreatieve paden hoeven elkaar niet te hinderen en vooral ook het voorbijsteken verloopt vlotter. Op sommige plaatsen, zoals in Stokkem, heb je bovendien nog een afzonderlijke zone voor de loslopende honden.

Het Maasland is klaar om deze zomer de binnenlandse toeristen op een veilige manier op te vangen.

De Maaslandse fiets- en wandelknooppunten waren niet enkel met van de eerste in België maar zullen zich straks opnieuw onderscheiden als de meest comfortabele.
De Maaslandse routes zijn al jaren erg populair omwille van de ongekende afwisseling tussen waters en bossen. Bovendien kun je binnenkort, na de opening van de grenzen toch even naar het buitenland overwippen met één der veerpontjes.

Foto: Sylvain Sleypen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *