‘Grens-soap’ gaat verder: Gouverneur teruggefloten: Geen moederdag-bezoek

Alsof er geen einde aan komt en inwoners in de grens-streek zien door de bomen het bos niet meer. Waarnemend gouverneur Michel Carlier had gisteren bekend gemaakt dat vanaf aanstaande zondag het bezoek per huishouden van vier externe personen ook voor mensen van over de grens mogelijk was. Nu geeft de waarnemend gouverneur zelf aan dat hij buiten zijn boekje heeft gesproken en de grenzen vooralsnog gesloten blijven.

Limburgers kunnen dus nog niet de grens oversteken om op bezoek te gaan in Nederland. Dat meldt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem, aldus HLN. Waarnemend gouverneur Michel Carlier had beslist dat de versoepelde bezoekregeling die geldt vanaf morgen grensoverschrijdend is, maar dat blijkt dus toch nog niet het geval.

Diverse burgemeesters in de grensstreek verspreidden het nieuws van de verruiming van opening, maar werden dus ook teruggefloten.

Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem meldt dat de bezoekregeling nog niet grensoverschrijdend is. “De Nationale Veiligheidsraad besliste vorige week om voor die situatie advies te vragen aan de GEES-expertengroep. De situatie in het buitenland of in buurlanden is anders dan in ons land: qua verspreiding, maar ook qua aanpak.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

2 reacties op “‘Grens-soap’ gaat verder: Gouverneur teruggefloten: Geen moederdag-bezoek”

  1. die regierang zijn net kleine kinder zij weten niet wat zij moten corona is eerg genoeg maar dat is ook niet leuk ik ben gescheiden heb die kinder in ittervort wonen heb hun verdeelt dat ik morgen natou gaa 4 uur later mog het niet mer gewoon triest bedankt

  2. Zeer trieste situatie..ze hebben iedereen hoop gegeven afgelopen zondag dat we elkaar mochten zien, en vervolgens is dit niet door gegaan. Tot groot verdriet, mijn hele familie woont in Nederland!! Wie is dan mijn ‘bubbel van 4’?! Als ik de dierbare personen in mijn leven nog niet eens kan zien! En voor een ‘liefje/partner’ word wel een uitzondering gemaakt, écht BELACHELIJK!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *