Grensarbeiders mogen voor en na hun werk in Nederland boodschappen doen

Een verruiming van maatregelen maakt dat vanaf maandag 4 mei grensarbeiders die in België wonen en in Nederland of Duitsland voor hun werk moeten zijn, boodschappen mogen doen en deze vervolgens mee naar huis nemen.

Een en ander werd bekend gemaakt tijdens de dagelijkse update van het Belgische Crisiscentrum.

Wat nog niet is toegestaan zijn niet-essentiële reizen vanuit en naar België. Deze zijn vooralsnog verboden tot en met 8 juni 2020.

Met zicht op de openstelling van Belgische onderwijsinstellingen is bekend gemaakt dat verplaatsingen van en naar een buurland ook zijn toegelaten voor leerlingen, studenten en stagiaires die schoolgaand zijn in een buurland, in het kader van hun opleiding.

Ook zijn verplaatsingen voor mensen die in België woonachtig zijn toegelaten om dringende herstellingen te laten uitvoeren in het kader van de veiligheid van een voertuig.

Daarnaast is er nog meer verruiming, want Vanaf komende maandag mag iedereen in België ‘een beperkte verplaatsing’ met de wagen maken om een sport- of recreatieve activiteit te gaan uitoefenen.

Het Crisiscentrum heeft veelgestelde vragen online gepubliceerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

13 reacties op “Grensarbeiders mogen voor en na hun werk in Nederland boodschappen doen”

 1. Er staat in het artikel dat Nederlandse grensarbeiders in België boodschappen mogen doen, niet andersom…. “Het algemeen geldende principe is dat grensarbeiders bij de uitvoering van hun professionele activiteiten, zowel in essentiële als niet-essentiële sectoren, vlot het Belgisch grondgebied moeten kunnen betreden en terug verlaten om zich naar hun bestemming te begeven.
  Grensarbeiders kunnen gebruik maken van de eigen keuzen van transportmiddelen. Tijdens deze verplaatsing is het toegelaten om boodschappen te doen”.

 2. Vraag me af of het uberhaupt juridisch standgehouden zou hebben… een nationale overheid die het gedrag gaat reguleren van mensen binnen een andere souvereine staat… geloof er niets van…

 3. Waarom mogen belgen wel in nederland boodschappen doen als grensarbeider. En wasrom mogen Nederlanders als grensarbeiders geen boodschappen doen in België? De belgen komen nu ook via sluiproutes nederland binnen om boodschappen te doen.

 4. Waarom mogen nederlandse grendarbeiders dan geen boodschappen doen in België. De belgen komen toch wel via sluiproutes nederland binnen. Moeten wij eens doen krijgen we gelijk een print.

 5. Maak de grenzen open dicht voor besmetten te voorkomen zeggen ze heefd geen zin op die manier iedereen gelijk voor de wet

 6. Ge moet eens proberen om aankopen te doen als Belg zijnde in Nederland . Ze laten je alles uitladen en je krijgt er nog een boete bovenop

 7. Ik woon echt op de grens in Putte en wil heeeel graag naar het grote bos net over de grens,ms 1km.mijn honden zijn al weken uit hun normale doen dat wij daar al jaren elke dag 2u gaan stappen.
  Kunnen wij terg naar het bos?en dan direkt terug naar huis?
  Gr vicky

 8. Dat de grens gewoon open gaat
  Het virus stop niet aan grenzen
  Zie maar vanwaar het komt
  Da
  AR ging het ook de grens over

 9. Als er nu eens aan de grens gecontroleerd zou worden of mensen die er moeten zijn Nederland naar België en anders om koorts hebben . Zou dit mss een oplossing zijn ?
  Geen koorts mag door wel koorts blijft thuis .
  En dan heb ik over werk mensen niet zo.aar voor de lol .
  En laat die dan ook gewoon tanken en boodschappen doen . Waar ze willen, ze betalen ook gewoon belastingen in het land waar ze werken en sociale zekerheid.

 10. Nog steeds mag ik niet naar mijn dochter die in Nederland woont. Iedereen om mij heen zie je weer met hun kinderen en kleinkinderen, maar ik mag de grens niet over !!!!!!! HELP

 11. In een supermarkt in Belgie loop ik eerder een besmetting op dan als ik naar mijn dochter kan gaan,
  met gezond verstand afstand houden, wat niet lukt in kapellen want alles moet hier naar 1 supermarkt. terwijl op 4 min. lopen de AH en Jumbo zit. Grens open .

 12. Voor alle duidelijkheid. Mag je als Nederlander in Nederland wonend, tijdens een essentiële verplaatsing in België, boodschappen doen in Belgie?

 13. Ik begrijp niet waarom er bijvoorbeeld geen attest is voor personen die in t grensgebied wonen met de Nederlandse nationaliteit. Wij hebben sinds 20 maart onze kinderen en familieleden niet kunnen bezoeken, zelfs een niet corona gerelateerde ernstig ziek familielid, omdat de grens op slot zit. Ongelofelijk!! Nederland is geen Italië, Frankrijk of Spanje met hoge besmettingcijfers en veel doden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *