Grensboetes in strijd met Europees recht

In de regio zijn de voorbije weken diverse boetes uitgedeeld aan personen die de grens passeerden. “Deze zijn in strijd met de Europese regels”, aldus een hoogleraar Europees recht van de Universiteit in Maastricht.

Hildegard Schneider is hoogleraar in Maastricht en deed de uitspraak op televisie bij L1. Momenteel is het mogelijk voor grensarbeiders die vanwege hun werk in Nederland moeten zijn ook boodschappen mogen doen aldaar. Dat was eerst niet het geval. “Ik zou de boetes aanvechten want die zijn in strijd met het Europees recht”, aldus de hoogleraar.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

20 reacties op “Grensboetes in strijd met Europees recht”

 1. Het heeft lang genoeg geduurd gooi de grenzen toch gewoon terug open. Een persoon geboren in Nederland die in België is komen wonen voor zijn werk kan nu zijn familie niet zien. Maar een Limburger kan wel naar zee om familie te zien. Waar zijn we mee bezig. Trouwens in Nederland is de situatie ook onder controle, nog beter zelfs als hier in België

 2. Doe de grens toch open als iedereen zich aan de afstand regel houd en eventueel een mondmasker draagt zal het proble zeer klein zijn maar ja we leven in een apenland

 3. Hou de grens maar dicht want die Nederlanders hou zich niet aan 1.5m zie maar naar de stranden van daag want die komen ons toch maar besmetens

 4. Inderdaad, niet alleen een apenland maar ook nog incopetente politiekers. Deze zouden zich beter eens bezighouden met het buitenwippen van al dat vreemd gespuis. Want zo een volk hoort hier niet eens thuis op deze aarde, laat staan in hun eigen land. Dit kost ons land dermate veel geld dat zou kunnen gebruikt worden oa in de zorgsector voor speciale gevallen zoals corona. En dan houden we nog miljarden over.. Zonet uitspraak gelezen van marc van ranst…… Dat hij bij de moslims gaat wonen he. Maar daar zal je nog al snel buiten vliegen hoor. Het zijn allemaal terroristen zonder uitzondering als puntje bij paaltje komt

 5. Geen idee gehad dat dit een forum voor racistische onzin kon zijn

 6. Laat de grens maar dicht ja
  De Belgen zitten te graag in Nederland.

 7. Dit is niet voor alle Belgen bedoeld maar als je niet op een normaal niveau kan communiceren dan kun je beter niets schrijven.
  De grensen moeten open het is toch Europa alles hetzelfde, wij zijn toch een maar daar vind je nu weinig meer van terug

 8. Als belgische windsurfer begrijp ik niet nu de situatie sterk verbeterd is dat ik mijn covidvrije sport niet mag beoefenen in zeeland.Als bewoner van een grensgemeente mag ik niet naar de supermarkt in nederland op 1 km van mijn deur maar ik mag wel op de Antwerpse Meir gaan winkelen wat ik zelf niet verstandig vind en dus ook niet doe.

 9. Hoe krom kan het zijn je mag wel de grens over om je vriendin te bezoeken maar om je kinderen te bezoeken mag je niet de grens over man man man wat een regering hier in België

 10. Mag ik vragen wat een superflitspaal te zoeken heeft op de autostrade bij de afslag naar Maasmechelen komende vanuit Nederland? Hier werden paaltjes gezet gelijkend op die van wegenwerken (maar uiteraard geen wegenwerken te bespeuren op een feestdag), ofwel waren die paaltjes voor de grenscontrole, maar er was enkel controle aan de afslag (niet op de autostrade waar de superflitspaal gesitueerd is). Waar staat de vermelding hoe hard men daar mag rijden dan? Ik reed 90 a 100km/h en iedereen achter mij werd ook geflitst… Wat heeft dit te betekenen? Ik vind dit echt niet kunnen. Omdat de boetes mbt de grenscontrole eventueel onwettig zouden kunnen zijn mbt Europese regelgeving, gaan ze maar een zone 50? ontwikkelen op een autostrade, met minimaal of misschien zelfs geen signalisatie over de toegelaten snelheid. En dan positie nemen op de afslag, op gelijke hoogte van de superflitspaal. Want waar kijken de mensen naar als politie op een afslag staat? Naar de middenberm (links) : waar de superflitspaal staat , of naar de politie op de afslag: helemaal in uw rechtergezichtsveld? Rechts uiteraard. Ik had me van oprit vergist ook nog eens, moest richting Genk en ben naar NL gereden met de eerste mogelijkheid om te keren is in Stein. Dus lekker vergissinkje, lijkt me zo, sappig kroketje uit de muur gehaald! merci alweer ?

 11. Heb het wel gehad met fietsen over slechte betonwegen in steeds dezelfde streek met rondom grens.

 12. Ik weet allemaal niet waar het naartoe gaat,… ook met 5G… vroeger wist ge gewoon dat uwe boel traag was, klaar, geen gezever erover. Maar nu…4G, High performance LTE,… high performance… ok dan… 5G gaan we terug de tijd in ofzo? Ge kunt wel snelheid hebben, maar dat is niet alles he. Als ge ene motor van 500 pk in een auto steekt met een Lego stuur, wat gaat de volgende beslissing zijn? 600’pk? Vervang uw stuur! En tis met zoveel dingen zo… echt erg hoor. Tis bijna triestig te noemen. Ma alle kom, knal de 5G met de straling maar erbij, prijzen omhoog, en de snelheid? En het water zal ook weer tekort gaan zijn zeker binnenkort. Weddenschappen voor de datum van berichtgeving starten op 21 mei. Aja: kajakken is toegestaan door sporters… dat is alsof ge zegt: fietsen is toegestaan door trappers of drinken is toegestaan door middel van slikken. Echt waar?

 13. Karel de Swart aub laat het gewoon gaan. wees blij dat je niet met een betonnen fiets over een wegdek van fietsen moet rijden. Want dat is beter voor de beverpopulatie in de regio.

 14. @ Peter Lamers… persoonlijk vind ik het vreemd dat wij van de gilde der grensliefhebbers momenteel geen grenzen mogen gaan bezichtigen. Onze passie van het grensaanschouwen en de liefde van de scheidingslijn tussen 2 naties, als een licht zomerbriesje verdwijnt in de drieste sfeer die de winter behelst! Ik weet niet meer wat mijn punt is. Goedendag verder

 15. Ligt het aan mij of hangt hier ineens een heel vreemd sfeertje? Een beetje professionaliteit zou geen kwaad kunnen.

 16. Ik heb mijn vriendin nu al 10 weken niet meer gezien (geen geregistreerd partnerschap oid). De eerste weken begreep ik het allemaal nog wel, omdat België vele malen strenger was dan NL, maar nu begint die hele grenssluiting zo langzamerhand compleet belachelijk te worden…

 17. Hoogzwanger en familie en vrienden al vanaf eind februari niet gezien.
  Dit is psychisch niet meer houdbaar

 18. Heb een tweede vaste verblijf in Nederland (Hoeven) 14 km over de grens met Belgie. In het park is het volledig toegelaten om aanwezig te zijn om eventuele dringende werkzaamheden uit voeren.(na 4 maanden afwezigheid door deze corona tijden). Heb van het park een attest ontvangen voor de grensoverschrijding naar mijn chalet te kunnen doen, maar navraag bij politie en enkele administratieve diensten kreeg het het antwoord: GEEN essentiele verplaatsing, je mag de grens NIET oversteken voor deze noodwendige onderhoudswerken uit te voeren. Heb wel mijn jaarlijkse staangeld voor het park betaald. We mogen wel naar een aap in de zoo zijn kl….. gaan bekijken met een massa volk, maar alleen naar een tweede verblijf in de volledige natuur met een oppervlakte groter dan 400m2 ver uit elkaar , dit mag natuurlijk nog niet. Logica in Belgie is zeer ver te zoeken. Bewijs van een zeer groot Apenland… . en maar belastingen betalen voor de Heren……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *