Raamdecoratieshopl

Kleine kans dat opening Belgische grens eerder dan 8 juni is

Veel commotie vanochtend toen in de pers bekend werd dat België op 8 juni de grenzen pas zou openen. Een bericht van het Belgische Coronacrisiscentrum van 30 april zorgde echter voor die datum, maar datzelfde centrum ontkracht haar bericht nu op Twitter.

Een inwoner van Maaseik kreeg een reactie van het centrum. Hierin geeft men toe dat elke niet-essentiële reis van en naar België verboden zal blijven tot en met 8 juni, maar men nuanceert het bericht ook. De datum is volgens het Twitter-bericht onder voorbehoud. Men geeft aan dat het aan de bevolking zelf ligt of de grens wellicht eerder danwel later geopend zal worden.

Ondertussen zijn er op sociale media veel meningen te lezen van mensen die de regelgeving niet vinden passen bij een verenigd Europa.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

144 reacties op “Kleine kans dat opening Belgische grens eerder dan 8 juni is”

 1. En toch voel ik me daar ongemakkelijk bij zolang de grenzen niet helemaal open gaan, vind het niet fair zolang de Nederlanders hier ook niet mogen tanken en dergelijke ,ikzelf woon in België als Nederlander en ga elke dag de grens over naar Nederland voor mijn werk maar doe boodschappen in België

 2. Ze denken dat dit de ideale oplossing is , waar hebben die lui die de regels bepalen naar school geweest .Mensen moeten voortdoen met wat in hun portemonnee zit .zij hebben er geen last van met hun dikke maandloon . Ik hoop dat er eens erge dingen gebeuren zoals familedrama’s en rellen . We moeten misschien niet meer gaan stemmen want ze doen toch wat ze willen ,he !” Wij alsmaar braaf zijn !

 3. Ik woon in Nederland en werk in België, maar al deze corona tijd heb geen enkele control aan de grens tussen België en Nederland gezien, ook iedere zaterdag en zondagen zit vol Belgische wielrenner in de NL Polder. Belgische grens tussen BE en NL dicht? Ik geloof helemaal niets van!
  Waar is de streng control eigenlijk?

 4. Wij wachten met smart op onze Belgische gasten op de camping Wulpen. Ze hebben daar meer veiligheid in hun eigen tuin en huisje dan hutje op mutje in de steden waar ze wonen. De grenzen dicht met ons Zeeuwse kust is verdrietig en onbegrijpelijk. Het zijn onze zuiderburen. Niet onze vijand.

 5. Wij hebben 2 familieleden verloren in deze lock down in Nederland en 1 in Duitsland en kunnen niet eens naar een afscheid/ begrafenis/ crematie, want we mogen de grens niet over. Hoe denkt u dat we ons voelen.

 6. gewoon de 1.5 meter afstand houden en begrip vol voor elkaar zijn grenzen open we zijn 1 met elkaar vebondenheid

 7. Ik woon in België als Nederlander en vindt het belachelijk dat ik niet naar me kinderen kan in Nederland idioten hier in België

 8. Ik ben nederlander en woon in belgie. Mijn ouders wonen in weert en ik mag niet de grens over om ze te bezoeken. Ik heb ze al 7 weken niet meer gezien en we missen elkaar heel erg. Ik ging ook altijd 1 keer per week hun helpen met poetsen. Ik vind het belachelijk dat iemand wel zijn partner over de grens mag bezoeken maar niet je ouders. Ik hoop dat ze de grenzen gauw weer open doen.

 9. Pijnlijk !! De buurvrouw mag haar vriendje uit Nederland ontvangen ieder weekend .
  Maar wij mogen onze broer of zwager niet ontvangen ???????????????????
  Zotte mensen die de regels bepalen ! Heb al maanden mijn Familie niet gezien !!
  Dat doet het meest pijn !

 10. Als ik ga alleen fietsen (doe ik niet wegens lockdown) vanuit zuid-limburg naar Voeren wat is het probleem? Alsof ik in de beurt kom van een groep mensen cafes zijn zowieso dicht. Ik begrijp de sluiting wegens tanken en winkel bezoek verstandig maar op de racefiets>>

 11. Laat aub de grenzen weer opengaan, ik ben bij mijn zoon in belgie, omdat ik daar het veiligs ben voor mij en voor mijn familie, maar ik wil mijn familie wel eens opzoeken .

 12. Vanaf 10 mei (Moederdag) mag ieder gezin hier in België 4 bezoeker thuis ontvangen, maar wij mogen onze familie in Nederland nog eens een maand niet zien? Als ze daarin geen versoepeling aanbrengen, dan wordt t echt onmenselijk! Hierin mag geen onderscheid gemaakt worden, familie is familie.

 13. Kijkend naar het al toegestane grensoverschrijdend bezoek van partners, zou volgens mij het grensoverschrijdend familiebezoek ook voor ouders respectievelijk kinderen wonend in België aan hun kinderen respectievelijk ouders wonend buiten België kunnen worden toegelaten onder de voorwaarde dat de voorschriften en de maatregelen geldend in de betreffende landen worden gerespecteerd en nageleefd. De eventuele controle op en het bewijs van het familiale bezoek kan gebeuren door het tonen van het eigen paspoort,het document ter staving van duurzaam verblijf (in België) indien van toepassing en een kopie van id/paspoort van het kind respectievelijk ouder. Overigens zou ook omgekeerd onder gelijke voorwaarden het familiale bezoek vanuit Nederland/Frankrijk/Duitsland in België kunnen worden toegelaten. Met de laatste versoepeling met maximaal 4 bezoekers in familie is dit voor grensoverschrijdend bezoek gemakkelijker te controleren dan van in België wonende families door een voorafgaande eenmalige e-mail melding aan plaatselijke politie die bij grenscontrole ook zou kunnen worden getoond.

 14. Hoe zit dat nu eigenlijk ?
  Wij hebben een stacaravan in Nederland zo een 3 km. over de grens. Toercaravans worden niet toegelaten. Stacaravans wel. Die hebben eigen sanitair en mogen bewoond worden door de eigenaar en zijn inwonende kinderen.
  Vraag:
  Mag men 06/05/2020 de Nederlandse grens over om er vast te verblijven en niet heen-en-weer trotten ?
  (Dat men zich aan de Nederlandse virusreglementen dient te houden blijkt mij logisch !)

 15. Wij kijken heel erg uit naar ons traditioneel (sinds 30 jaar) voorjaarsverblijf van vier weken in een huurappartement in Cadzand-Bad. Welke bedreiging vormen we voor België dat we de grens met Nederland niet mogen oversteken?

 16. Wij hebben een vaste sta plaats op camping in Belgie , wanneer mogen we er weer heen?
  Ik betaal voor die plaats inclusief belasting en vastrecht , en ik kan er geen gebruik van maken.

 17. Ik woon en werk in Belgie met mijn partner, maar al mijn familie wonen in Nederland. Wanneer gaan de grenzen open? Ik mis hen heel erg.

 18. wij hebben een chalet in Nederland ik moet wel verblijf taks betalen en kunnen er niet naar toe deze camping is wel open wanneer gaat de grens terug open zodat wij naar ons tweede verblijf kunnen wij zijn er al lang niet meer geweest volgens mij staat het onkruid wel een meter hoog

 19. We wonen in Belgie en hebben een woning gekocht in Nederland en zouden 1 april verhuizen. Dit moest uitgesteld ook omdat de verhuisfirma niet mocht verhuizen.
  We hebben navraag gedaan bij alle instanties of we aub met zijn tweetjes naar onze woning mochten om te poetsen en op te ruimen zodat een en ander in orde is als we mogen verhuizen, nergens vinden we gehoor. Nee is het antwoord het is geen essentiele verplaatsing. Dubbele lasten hoe lang gaan we dat nog volhouden. En dan lees ik dat de burgemeester van Maasmechelen in een overleg zegt nee kinderen vanuit nederland mogen niet komen sporten in belgie want dan brengen ze het coronavirus mee, ja voor wie het nog niet wist in belgie is geen coronavirus.
  Ronduit belachelijk wat hier in de grensstreek aan de hand is, wij nederlanders die hier jaren hebben gewoond belasting betaal etc. worden nu gezien als…. ben blij als alles achter de rug is.

 20. Erg kortzichtig. Niet in lijn met de ontwikkelingen in zowel BE als NL. Maatregelen en richtlijnen hoe je te gedragen verschillen maar weinig. Uiteraard dienen de wetten en maatregelen in beide landen te worden gerespecteerd. Dus…BE politici, indien de dalende cijfers in beide landen doorzetten open dan bijvoorbeeld per 31 mei, Pinksteren, uw grenzen.

 21. Fijn, zondag moederdag. Hoera, Mijn kinderen mogen komen. Ze willen komen maar ik woon in Riemst en zij in Nederland. Grens nog steeds dicht. Voel me gediscrimineerd en zeer verdrietig en eenzaam.

 22. grenzen mogen nu wel open gaan… Ik woon in Frankrijk en zou heel graag mijn familie bezoeken in BE!

 23. Wij hebben al 28 jaar een huis in de Ardennen
  Woon in Nederland. Betaal elk jaar €1250 onroerend goed belasting
  Ben al maanden niet geweesd heb tuin van 1800 meter
  Neem boodschappen mee uit Nederland, dus alleen in en om het huis
  Wanneer mag ik weer

 24. Ik woon in België en mijn dochter woon in Nederland en zondag is moederdag we missen heel veel van elkaar .Ook mijn moeder is nu in Nederland ze is met vakantie gekomen uit Suriname maar haar kan ik ook niet zien .Ik hoop zo snel de grenzen weer open is

 25. heb in februari nieuwe camper gekocht.
  kapitaal geïnvesteerd, waarde vermindert zonder er gebruik van te kunnen maken,
  betaalde hiervoor ook verkeersbelasting maar mag er nu dus nog steeds niet mee weg.
  is voor ons enige mogelijkheid tot ontspanning na drukke werkweek.
  Hebben eigen sanitair, hebben boodschappen mee van thuis en bijgevolg geen contact met anderen.
  wat kan dan de reden zijn om ons te verbieden hiermee op de baan te gaan.
  Zijn in het bezit van gezond verstand en houden ons aan de opgelegde maatregelen.
  Maar hier zijn de opgelegde regels volledig ongegrond, gezien in geen enkel opzicht ook maar enig contact met derden is en dit bijgevolg geen oorzaak kan zijn van enige corona-besmetting.
  Houdt deze beperking in feite nog verband met deze corona-aangelegenheid en/of in hoeverre zijn deze maatregelen wettelijk?
  Als belg(rekening houdend en begripvol inzake het welzijn en goede gezondheid van medemensen) is het momenteel enkel mogelijk om te werken en alle rekeningen te betalen maar verder mag en kan niets meer.

 26. Er wonen circa 160.000 Nederlanders in Belgie en tienduizenden Belgen in Nederland. Die kozen zelf voor een buitenland, maar wel in de context van de Europese Unie en een Schengenverdrag dat al 30 jaar open grenzen zou moeten garanderen. We spreken dezelfde taal en veel bedrijven zijn Benelux-georganiseerd.
  Het Schengenverdrag stelt dat een land 30 dagen maximaal de grens mag controleren, en alleen wanneer een acuut en niet op andere wijze te voorkomen gevaar dreigt. De Europese Commissie heeft later “2 maanden” genoemd als acceptabele maximumperiode voor deze crisis. Het is duidelijk dat Belgie zich van deze regels vooralsnog niks aantrekt. Men vindt Nederland een groot epidemiologisch risico.
  Is een Nederlander die vanuit Belgie naar zijn moeder rijdt in Nederland en zich daar moet houden aan 1,5 meter afstand etc. een onaanvaardbaar risico voor de Belgische volksgezondheid? Natuurlijk niet. De epidemiologische situatie is in beide landen zowat gelijk, met Nederland meer algemene oversterfte en Belgie meer officiele coronadoden. Je mag als Antwerpenaar wel 230 km rijden naar je moeder in Virton, of golfen in Libramont….
  Het is godgeklaagd dat de Nederlandse regering niet veel luider Belgie kapittelt, en te hopen dat Belgie het land diplomatiek zal “terugpakken” zodra zich een kans voordoet. Wat het allemaal des te wranger maakt, is dat Belgie geleid wordt door een ongekozen regering, gedomineerd door Franstaligen die sowieso een hekel aan Nederland hebben.

 27. Waren de Belgen in 1830 niet begonnen met die idiote opstand dan hadden we nog steeds een Verenigd Koninkrijk der Nederlanden gehad en had zich die situatie aan de grens van nu helemaal niet voorgedaan. Verder helemaal eens met het bericht van Levi. Voor alle duidelijkheid ik ben een Nederlander die al 20 jaar in België woont en veel (teveel in vergelijking met Nederland) belasting betaalt. Mijn verstandelijk gehandicapte dochter die in Nederland woont kan ik niet bezoeken en evenmin ophalen voor een weekje bij mij. Alle Covid-19 voorschriften in beide landen worden verder nageleefd. Waarom blijft dan nog die grens dicht?

 28. Knokke heist doet zondag de grenzen open maar je hoort daar niets over hoe zit dat nou ?

 29. Tip: ga te voet of op de fiets een onbewaakte grens over en regel dat je opgepikt wordt door familie.

 30. Ik ben het helemaal eens met alle vorige sprekers. Ik ben Nederlander, maar ik woon al 33 jaar met plezier in België ( een chaotisch land met meer regeringen dan 5 Europese landen samen ! ).
  Die grenzen moeten nu snel open, anders gaan er ongelukken gebeuren.
  Ik wil ook naar mijn kleinkinderen in Nederland. Wel op afstand uiteraard.
  What’s the problem ??
  Als je in buurland symptomen hebt van corona, dan kun je nog snel terug naar het land waar je woont en waar je een ziekteverzekering hebt.

 31. De regels in België zijn absurd en discriminerend. Waarom mag je wel je “lief bezoeken in Nederland maar niet je ouders in Nederland? Welke onnozele nitwit heeft dat bedacht. En wel van Maasmechelen naar Gent mag je reizen maar niet van Maasmechelen naar Sittard? Na deze crisis ga ik sterk denken om terug te gaan naar Nederland, want zelfs op mijn mailtjes naar de burgemeester en schepenen worden beantwoord met de meest absurde antwoorden. Een beweerde zelfs dat Nederland de grens heeft gesloten.

 32. Ben nu echt tot conclusie dat een : dat Nederlander echt niet
  welkom is in dit domme Belgische 50 jaar terug Belgische land.

  Verkoop mijn huis binnenkort, en weg wezen uit dit stomme land,we gaan hier 50 ja in de tijd.. lekker terug naar Nederlandse gemoedelijkheid, hartelijkheid, altijd welkom mentaliteit, eerlijkheid, durf te zeggen wat je op je hart hebt.
  Dit alles mis ik bij de BELGEN,
  Heb veel heimwee naar onze gezellige landje. , beter als hier het discrimerend beleid.Antiek land we leven hier echt nog vijftig jaren terug

 33. Ben het helemaal eens. De grens moet nu open. We worden gewoon gegijzeld gehouden. Heb mijn kinderen in Nederland al 2 maanden niet gezien. Onmenselijk.

 34. Dag allemaal,
  Ik lees in de reacties dat partners de grens over mogen.?!
  Zelf heb mijn partner sids de lockdown niet meer gezien, hij wordt steeds terug gestuurd aan de Nederlandse grens of wordt er bedrijgt dat hij een boete krijgt. Toen hij verder erop ging werd hem gezegd dat hij een klacht kan indiennen.
  @Beckers I, ik weet niet hoe uw buurvrouw het voor elkaar heeft gekregen!

  Hopelijk gaan de grensen snel open! mis mijn broer en mijn vriend enorm 🙁

 35. Als Nederlander werk ik in België en woon ik in België.
  Mijn familie woont allemaal in Nederland.
  Mijn tienerkinderen die op kamers wonen en mijn moeder die in de laatste fase van Parkinsons zit.
  Tevens heb ik een partner in Nederland.
  Ik heb ze allemaal ondertussen al in 9 weken niet meer gezien.
  Men staat er niet bij stil wat dit kan doen met een mens mentaal gezien.
  Laten we allemaal lichamelijk gezond blijven maar mentaal er aan kapot gaan want laten we eerlijk zijn, gezond is dit niet.
  Dit zou de laatste Moederdag kunnen zijn die we kunnen vieren aangezien ze heel hard achteruit gaat.
  We zijn buurlanden en geen vijanden van elkaar.
  Ongeacht waar we ook zitten moeten we altijd de Corona regels respecteren.
  We mogen partners bezoeken over de grens ?
  Hoe gaan ze dit dan controleren ?
  Ik heb een partner in Nederland echter heb ik geen zin in toestanden aan de grens met agenten die geïrriteerd zijn aan mij omdat ze mij niet geloven aangezien ik het echt niet kan bewijzen.
  Gooi die grenzen gewoon open en geef mensen simpelweg een boete die zich niet aan de Corona regels kunnen houden.
  We spreken verdorie dezelfde taal en genieten van elkaars economie.

 36. Ik heb de gemeente Maasmechelen proberen te benaderen. Geen kans! Ik heb ‘t in Lanaken geprobeerd. Antwoord: we moeten allemaal een beetje geduld hebben en wij verwijzen u naar de federale overheid. In beide gemeenten wonen uitzonderlijk veel Nederlanders. En deze hebben bijna allemaal hun kinderen en kleinkinderen in Nederland wonen. Als de grens per 8 juni weer opengaat hebben zij hun familie al DRIE maanden niet meer gezien. Intussen gaat het “ essentiële “ verkeer wel door. Niemand kan mij uitleggen wat het verschil is tussen dat verkeer en het “essentiële “ contact tussen oma’s, opa’s en kleinkinderen.
  Ik heb meerdere kranten in België benaderd zoals bijv. HBVL. Reactie: nul!
  Geen enkele vorm van empathie of interesse.
  Ik doe een dringend beroep op de gemeente Maasmechelen om ook rekening te houden met een groot deel van uw inwoners, die Hollanders dus!!

 37. Wij wonen in West-Vlaanderen en hebben een huis gekocht in Groede(Zeeuws- Vlaanderen) en zijn aan het opknappen om naar daar te verhuizen. Wij betalen ook alle belastingen en kosten in Nederland en mogen er niet eens naar toe .. Doe aub. de grens open dan kunnen wij verder werken wij brengen niemand in gevaar aangezien we toch in of rond ons huis blijven .

 38. Quote….Ben nu echt tot conclusie dat een : dat Nederlander echt niet
  welkom is in dit domme Belgische 50 jaar terug Belgische land…KLOPT

  Quote…. De regels in België zijn absurd en discriminerend. Waarom mag je wel je “lief bezoeken in Nederland maar niet je ouders in Nederland? Welke onnozele nitwit heeft dat bedacht. En wel van Maasmechelen naar Gent mag je reizen maar niet van Maasmechelen naar Sittard? Na deze crisis ga ik sterk denken om terug te gaan naar Nederland, want zelfs op mijn mailtjes naar de burgemeester en schepenen worden beantwoord met de meest absurde antwoorden. Een beweerde zelfs dat Nederland de grens heeft gesloten…..KLOPT OOK

 39. Zelf ben ik een Nederlandse vrouw die in Stabroek woont. Mijn familie woont in Amsterdam. Ik zet mijn auto nu aan de Nederlandse kant, en ga dan te voet naar huis, om de grenscontroles te vermijden. Ik heb een auto met Nederlandse kentekenplaat, die op naam van mijn dochter staat. En ik kan aantonen dat ik gedomicilieerd ben in Stabroek. Maar ik heb geen zin in discussies of machtsvertoon. Daarom doe ik het op deze manier. Maar ik hoop eigenlijk dat per 11 mei de politie niet meer bij het kruispunt zal staan, in Putte, want dat dient nergens toe. Ik denk dat ze zich elders veel nuttiger kunnen maken….

 40. Beste Lezers ,

  Ik woon in België bij men moeder 82 j wegens omstandigheden , maar ben getrouwd met een Duitse , het laatste x dat ik in België was 19 maart , toen 20 maart de regel kwam van de Crem , geen onnodige verplaatsingen , toen zat ik terug bij men vrouw in Duitsland , heen en weer geschreven met het kabinet van DeCrem weken geen antwoord , dan een antwoord moest een voorschrift vragen dat ik me moest verplaatsen voor men moeder te helpen , geen reactie van men dr , met andere woorden zit hier nog vast in Duitsland , hopende op 8 juni , daar ik eigenlijk van ANaarB rijd een verkeerde beslissing vind ik …. maar wie ben ik , Europa met gesloten grenzen … een circus al die politiekers en onbekwame mensen , grenzen sluiten de nl komen tanken en dan , dat is goed voor de economie van België pffff

 41. Ik ben van dezelfde mening als Margaretha Klein , heb daar ook allemaal geen zin in me te gaan strijden , met politie mensen die hun werk moeten naleven die zullen ons wel verstaan , maar staan ook onder druk .

  Heel die politiek in Europa is een groot circus , EUROPA , normaal overal de zelfde regels , maar nee ieder doet wat hij wilt .

 42. Zojuist bericht ontvangen de burgemeester dat ook bezoek naar Nederland en vanuit Nederland mag, onder de zelfde regels zoals in België.

 43. hebben een vaste jaarstandplaats op een camping bij Tilburg.Camping betaald in januari voor de coronaopstoot.Op camping staan er ook mensen van Zeeuws Vlaanderen die geen problemen hebben om er naar toe te rijden.Vanuit Belgie is het niet mogelijk.Maakt het virus dan een onderscheid tussen mensen die aan beide zijden van de grens wonen om toe te slaan?

 44. hebben een vaste jaarstandplaats op een camping bij Tilburg.Camping betaald in januari voor de coronaopstoot.Op camping staan er ook mensen van Zeeuws Vlaanderen die geen problemen hebben om er naar toe te rijden.Vanuit Belgie is het niet mogelijk.Maakt het virus dan een onderscheid tussen mensen die aan beide zijden van de grens wonen om toe te slaan?

 45. Ik ben Nederlandse en woon en werk in België. Al mijn familie woont in Nederland.
  Ben nu 6 maanden zwanger en alle babyspulletjes staan in Nederland.

  Heb toestemming gevraagd aan federale overheid om de babyspulletjes te mogen ophalen, maar dit wordt geweigerd.

  Wordt kwaad nu ik lees dat een buurvrouw wel haar vriend op bezoek mag krijgen en ik mijn familie niet maf zien.

  Ik heb mijn familie al een jaar nu niet in levende lijve gezien.

  Zwangerschap moet een gelukkige tijd zijn die je samen kan beleven en dit wordt steeds moeilijker als mijn familie hier geen deel in uit kan maken.

 46. Het blijft natuurlijk raar dat de grenzen dicht zijn er er wel woon werk verkeer mogelijk is en de kinderen ook gewoon de grens over kunnen voor hun studie.
  Terwijl je dan niet naar je eigen kinderen kan gaan met inachtneming van de voorgeschreven maatregelen en mensen hun verantwoordelijkheid ook laten nemen .
  Ik raak daar ook gefrustreerd van en ben geen 67 jaar geworden en me nog steeds als een klein kind behandeld te voelen .
  Tuurlijk moeten we oppassen met wat we doen en zou ook zeker niet in de schoenen willen staan van de mensen die deze maatregelen moeten nemen maar een beetje maatwerk is hier toch wel op zijn plaats .
  En ik woon nog steeds wel met veel plezier in België mensen kunnen ook over reageren men doet het namelijk nooit voor een ieder goed.
  Men praat ook veel naar eigen wens en kijkt matig verder.

 47. Zeer misplaatst Belgisch protectionisme van de bovenste plank. Wie van de FOD of CrisisCenterBelguim kan nog uitleggen wat nu eigenlijk de exacte reden is dat de grens gesloten blijft?

 48. Ik heb begrip voor de Corona maatregelen en ik houd me er ook aan. Waar ik echter geen begrip voor heb, is het feit dat de grenzen nog steeds gesloten zijn. Ik kan me voorstellen, dat men bang is dat grote groepen mensen de grens oversteken, maar ik vind dat men wel een uitzondering kan maken voor mensen die de Nederlandse nationaliteit hebben en in België wonen. Nu het morgen Moederdag is, kun je geen kant uit. Ik kan mijn ouders niet bezoeken (ik heb ze al sinds februari niet meer in levende lijve gezien). Ieder land heeft zijn eigen maatregelen , maar Belgë spant de kroon, het is te zeer betuttelend. Wanneer je je aan de maatregelen houdt, zou het geen probleem mogen zijn.

 49. Wij hebben in februari een stacaravan gekocht op camping de vogel in Nederland alle aansluitingen recent gebeurd en we zijn nog niet eens kunnen gaan door gesloten grenzen het wordt tijd dat we eindelijk kunnen gaan en ons caravan een goeie poetsbeurt kunnen geven

 50. Wij hebben een zeilbootje liggen in Dintelmond waarvoor wij liggeld betaald hebben voor het ganse jaar alsook een verzekering maar mogen in Essen (Belgie) niet over de grens. Waar is men beter dan op het water waar je niemand tegenkomt. Wij zijn zeventigers en houden ons aan alle regels hetgeen van onze buren niet altijd kan gezegd worden. Er wordt veel gesproken over verschillende sporten die mogen maar van de zeilsport wordt geen woord gerept. Trouwens dit bootje is voor ons ons tweede verblijf i p v een appartement of huisje aan de kust.

 51. Nederlanders ,wij houden van jullie .er is maar een probleem ,een machtsgeile Pieter De Crem en een bange Erica Vliegen de perfecte combinatie om de grenzen gesloten te houden en onze economie in de put te duwen

 52. Ik ben Belg en schaam me telkens diep als ik gezien wordt in Nederland met een Belgische kentekenplaat. Van zodra ik werk in Nederland heb zien ze mij niet meer in dit apenland ‘geleid’ door beroepsidioten.
  Grenzen open en muilen dicht!

 53. Waar zitten die Europese ministers nu ieder land doet zijn eigen goesting en Europa doet niks dus afschaffen dat geldverslindend boeltje

 54. Waar zitten die Europese ministers nu ieder land doet zijn eigen goesting en Europa doet niks dus afschaffen dat geldverslindend boeltje en dan die De Crème loopt naast zijn schoenen dictatorke

 55. ik ben een belg woon in heb 2 kinderen in nl.. 4jaar en 1 maand ..ik mag me kinderen niet zien door de dome regels van be.waarom heeft nl grenzen niet dicht gedaan .dit is echt heel erg dan iemand gewoon je kinds van je wilt afpakken

 56. Ben Nederlander woon in België
  Is echt niet normaal meer hier wat ze allemaal bedenken overal in andere landen ook alles weer wat soepelere en ook goed tweede uitbraak en dan hier gaan ze ongelukkig moeders of kindere blij maken van je mag met moederdag grens over om een paar later te zeggen nee mag toch niet grrrrrr

 57. Het probleem is dat ene zekere meneer de Crem een betonnen plaat voor zijn hasses heeft.

 58. Ik woon in NL..partner in BE..Wij hebben onderlinge afspraken en nooit co ouderschap op papier laten vaststellen omdat het echt niet nodig is.. nu mag hij de kinderen niet zien enkel omdat we het niet op papier hebben.. Dit duurt echt te lang.. mijn kinderen missen hun vader enorm 🙁

 59. Zou zo graag willen dat de grens terug opengaat.
  We hebben een huisje aan de kust in Zeeland, en ik mis ons rustig stekje daar enorm.
  Ik had zo graag daar de Corona lock down uitgezeten.

  Als ze de kust in België open laten gaan voor toeristen, zouden ze best ook de hele Benelux moeten open stellen. Anders wordt onze belachelijk kleine kustlijn een vuurhaard voor het virus.

  Vind het vooral zo jammer voor al die families over de grens heen. Nederland en België werken op zoveel vlakken samen. Ze zouden dat ook beter doen met dit virus.

 60. Wij wonen in Nederland maar hebben een stacaravan op kleine camping in Maasmechelen. Deze gemeente is al jaren bezig om het toerisme in deze streek te promoten. Er zijn hiervoor vele miljoenen geinvesteerd. De grensgemeenten moeten harder hun stem laten horen want meeste toerisme komt uit Nederland. Nu zijn we serieus bezig om toch naar Nederland te gaan met onze stacaravan. En geloof maar we zijn niet de enigste. Als het nog lang duurt of vaker gaat gebeuren dan gaat De Belgische grenstreek een nog zwaarder economische tijd tegemoet. Dus zet aub die grenzen open,

 61. Waarom is er op vele vlakken te weinig een EU beleid ? Ik woon in de euregio, grensregio Maastricht (Zuid-Limburg) en ik merk zo vaak dat er te weinig een Europa is. Jaren lang schreeuwen veel europese politici dat er een Europa is. Onzin. Qua mentaliteit zijn er in een grensregio (grenzen bestaan nog steeds !) veel overeenkomsten maar de wetgevingen verschillen nog te veel. Dat vind ik in deze huidige tijd zeer vreemd. Zie de verschillen al jaren in benzine- en diesel prijzen (tax) als voorbeeld als men tankt in Maastricht, Aken of Lanaken. Ik voel mij europeaan maar dit is geen een Europa. Dan heb ik het nog niet eens over de euro en het lidmaatschap van de EU. De coronavirus crisis is het zoveelste bewijs dat er geen een Europa is ! Persoonlijk heb ik de mening of alle binnen grenzen op slot bij alle EU landen of niet. Ik heb ook familie in Belgisch Limburg wonen die ik weken niet meer gezien heb. De europese politiek faalt in deze en zou zich moeten schamen.

 62. ik woon in belgie, 2 km. van de nederlandse. mijn buren hebben aan. beide kanten een geliefde in nederland, zij rijden over en weer, mijn kind mag niet over de grens naar mij komen.
  ik sluit me bij de vorige sprekers aan :STOP DEZE BIZARRE EN ONEERLIJKE SITUATIE ! !

 63. ,voor alle mensen die hun stacaravan of stekje niet kunnen bezoeken in buitenland .
  Zo net even info genomen ,ik ben de enige idioot die nog niet geweest ben alle andere zijn er al .
  zo ziet u maar dat iedereen alles aan hun laars begint te lappen . en ja zo verliest men de contole.
  Net zoals in de oorlog in geniep over de grens …. . Maar ja ze begrijpen het maar niet dat het veel veiliger is in uw privee plaatje in buitenland of in het domme drukke stadsleven in belgie waar niemand toch nog de regels volgt . Vooral dat het publiek winkelen terug open is . 1 ding is zeker immer te nimmer en enkel in nood verdoe ik nog een euro in dom belgie . heeft mij te veel gekost 3000 euro staangeld en 1500 euro bloemen en planten voor de vuilbak .zal ze met plezier in nederland gaan kopen. En Ja zo gaat de economie in belgie stuk van kwaad tot erger .sorry voor de zelfstandige uitbaters in belgie . trek besluit want ze hebben u ook niet gespaard viva het buiten land (want belgie is geen land meer enkel stuk grond zonder regering )

 64. Wat een zielige vertoning met die gesloten grenzen. Het wordt tijd hoog tijd dat er enkele personen op pensioen gaan, want dit slaat op niets.
  Ik ben Nederlander, maar woon in België. Ik heb al mijn familie, kinderen, kleinkinderen en meeste vrienden in Nederland wonen. Ik mag niemand bezoeken! Twee kleinkinderen zijn afgelopen maand jarig geweest, en ik heb alleen mogen zwaaien via Whatsapp…… hoe frustrerend is dat.

 65. Ik hoor niet anders of Nederland en België de grens oversteken en het mag niet. In Maasmechelen aan de grens doen ze niet anders, ik heb mijn kind al van eind februari niet gezien dat in grensgebied tussen Luxemburg Duitsland zit bij mijn ex. Regeling van rechtbank is om de 14 dagen maar mag haar niet halen of laten brengen.
  Leggen jullie mij dat dan eens uit hoe hartverscheurend het is om je eigen kind niet te mogen zien door de grenzen.

 66. Mijn partner woont in Frankrijk. We hebben elkaar ook al die tijd niet meer kunnen zien. Mijn dochter woont in Rotterdam. Ik heb hier in België geen vrienden en geen contact want de mensen hier zijn niet sociaal ingesteld en vooral als je donker bent, dan is het probleem groter. Het is een drama aan het worden!
  De belgische elite is niet in staat om een coalitie te vormen. Dat zegt veel over de kundigheid van deze mensen! Men loopt hier achter de feiten aan. De belgische minister van volksgezondheid houdt zelf niet aan de regels. Deze heeft zelf toegegeven op de moederdag !
  Dit is meer een machtspolitiekspel. We zijn wel een kuddedieren in een kooi! We hebben zelf ons leven in die handen van die fanatieken gelegd. Nu kunnen ze ons maken en breken!
  Het is hier een puinhoop!!
  Wanneer Tegelijkertijd meerdere kapiteins op een schip varen, zinkt het schip. Dat is het probleem in België

 67. Ik vind dit zeer mensonwaardig dat ouders hun kinderen en fam,niet kunnen zien wel winkels open maar oma’s en opa’s niet kunnen zien is te erg voor woorden dus zo gaar de regering om met mensen sorry wij zijn geen vee maar mensen met gevoel en dit word iedere dag erger

 68. Wij hebben vanaf 5 juni een huisje gehuurd in de Ardennen. Echter we mogen pas vanaf 8 juni de grens over. Moeten deze reservering waarschijnlijk dus annuleren, heel vervelend voor ons, maar ook voor de verhuurder aangezien hij daar inkomen mis loopt.

 69. We zijn allen Europeanen geworden.
  Waar is Europa ? Regels moeten voor alle landen gelijk zijn in mijn ogen verstoot België en nog andere landen hierbij tegen het verdrag van Schengen.
  …vrij verkeer van alle burgers uit de deelnemende staten, de overige staten van de Europese Unie en een aantal derde landen. De naam komt van het Luxemburgse plaatsje Schengen waar het akkoord op 14 juni 1985 is ondertekend.

  Grenzen moeten gewoon open blijven dit heeft niets te maken met corona afstandsregels of bezoekregels die kunnen perfect nageleefd worden.

 70. Zag ik het goed dat de grens België/Nederland open was op de John Lijsenstraat in Meer

 71. Al die reacties, ik geef er ook een. Ik woon in BE werk in Nederland. Ik ben verhuisd naar BE vanwege mijn Vlaamse vriend. De attesten zijn een grap. Er wordt nauwelijks naar gekeken. Politie schaamt zich ook voor hun werkzaamheden. Ik ken een verhaal van een politieman die eerst 1,5uur moest rijden voor een briefing vervolgens weer 1,5uur moest rijden naar een grensovergang om daar zijn taak uit te voeren. Die man vertrok ’s ochtends om 4:00u om om 7:00u te beginnen. Wat een verspilling en inefficient. Belgen mopperen over de Nederlanders maar schamen zich ook voor hun politiek. Het is zoals Maria schreef. Het is een zinkend schip.Ik ben 2 jaar bezig om mij sociaal te integreren maar helaas weinig gelukt bij de Belgen. Mijn kinderen wonen in Nederland, ik neem ze gewoon mee de grens over.Ook ik heb geen officiële regeling met mijn ex. De politie moet maar eens met mij in discussie gaan over essentiële verplaatsingen….Tot nu toe ging het goed, maar als ze (hoop ik) eens moeilijk gaan doen trek ik ze voor de rechter. Amnesty International doet zo zijn best voor de mensenrechten nu kunnen ze beginnen in BE. Wat een leed en verdriet onder al de mensen in de grensstreek. Het lijkt wel oorlog.
  Voor de Nederlanders : tip, wij zijn een innovatief volk,(wij hadden tijdens WO2 het grootste verzet, zegt iets over de genen van onze bevolking….Je kunt echt de grens passeren, je moet alleen wel creatief zijn…..Ik geef mijn geheimpjes niet hier bloot, maar het kan. Mijn Vlaamse familie( van mijn vriend) denkt er ook zo over, helaas nemen Vlamingen zelf niet zo snel initiatief. Burgers worden ook gehersenspoeld als je de media volgt. De enige die nog probeert om er tegenin te gaan is Bart de Wever.

 72. Het is o zo jammer hoe de beslissers zich gedragen. Ja ik ben Nederlander en ja ik woon in Belgie en ja niemand heeft mij gedwongen hier te komen wonen. Ik woon hier al meer dan 10 jaar met veel plezier. Maar van dat gevoel is heel veel kapotgemaakt. Tegen mij mogen ze straks zeggen opgerot dan maar, want dat overweeg ik heel sterk. Hypocratie ten top bij de beslissers.Bah.

 73. Ik ben Nederlandse en woon in België. Ik mag al 2 maanden mijn ouders of familie niet zien in Nederland!! Zij missen alles van ons, van hun kleinkind!! De baby tijd gaat al zo snel voorbij, ze zullen zelfs haar eerste verjaardag missen!! Denken jullie daar ook eens aan??! En dan mag je een ‘vriendje’ wel zien, belachelijk!!!!

 74. Wij wonen hier vlakbij de Zeeuwse grens met familie aan Nederlandse zijde op maar een paar kilometer. Onze gebruikelijke boodschappen worden nu als smokkelwaar over de niet door politie bewaakte grensafsluiting uitgewisseld. En dat anno 2020 in iets wat zich Europa noemt. Slechts 1 van de buren trekt zich hier niets aan van mensen en bedrijven in de grensstreek!
  Hoog tijd voor een timing van oplossing. Straks mogen we eerder op café dan de grens weer over???!!!

 75. Hoi Marrie,

  En had je het goed gezien, was de grens B/NL vandaag open tussen Meer en Zundert?

 76. Van Mexico naar America;;;EVEN DE RIVIER OVERSTEKEN en dan nog de muur over !!!!
  Van Belgie naar Nederland;;;;; EVEN DE MAAS OVER MET DE KAJAK;;;;;;; gemakkelijk hy
  Koop een kajak…..

 77. Ik lees hier geen enkele slechte reactie over de grensovergangen van de provincie Antwerpen. En dat is omdat de politie hier exact weet wat essentieel is. En geen Frans spreekt. Chapeau politie provincie Antwerpen.

 78. Inderdaad Bert. Antwerpen interpreteerd de regels juist. En zeer schappelijk.

 79. Ik ben een Nederlander ik woon in Belgie al 20jaar, 300m vd grens, ik heb mijn bedrijf in NL dus ik mag de grens over als ik bewijs daarvan laat zien aan de gestapo (pardon politie). Maar ik weiger dat te doen, dat was niet de afspraak, en ik heb me wel altijd aan de vreemde regels van België gehouden. Belgie die nog geeneens een regering heeft verzint maar wat regels die in strijd zijn met de grondwet. Ik hou me er niet aan. Ze hebben hier in Ravels al de grens barrières vervangen met betonblokken van 20cm hoog en ongeveer een meter breed. Dat is zodat landbouwvoertuigen er wel door kunnen on hun land te bewerken. Ik rijd persoonlijk een grote terreinwagen. Die kan er ook prima overheen. Ik ben een mens en verrek het dat ik aan een ander mens die ik niet ken ga vertellen waar en waarom ik ergens heen ga. Pleur maar op met die flauwekul ik hou me niet aan de regels.

  Oh en eerlijk gezegd ik kan dat vreemde rare vrouwke die zwaar overgewicht heeft echt niet serieus nemen. Ga es op dieet joh voor je andere wilt vertellen wat gezond voor ze is.

  Sterkte mensen, als iemand over de grens gesmokkeld wil worden dan mag je best meerijden!

 80. @Bert en Luc, wat is het verschil met de politie in Limburg? Wat is het verschil in essentieel bij hen?

 81. Ben met mijn foon naar de Orange shop in de M2 in Maasmechelen moeten gaan had een probleempje 1,5 uur staan aan schuiven. Door de hele galerij staan banken geen 2 mtr. verwijderd met mooie a 4kes VERBODEN TE ZITTEN welke debiel heeft dit verzonden .

 82. Obaid. Ik was naar nederlands geweest 3 week geleden via ossendrecht en ik was bij familie 10 dagen. En toen ik was trug naar belgie bij grens Putte en ik heb gekregen € 250 bote.
  Dat beteken daar is geen vaste regels, van een kant mag en van andere kant moet 250 euros bettelen, dat is echte MAFIA

 83. We wonen tegen de Belgische grens en hebben al meer dan 10 jaar onze huisarts in Belgie wegens plaatsgebrek in de praktijken hier in de buurt. Dat is altijd prima bevallen en ook toegestaan volgens de Europese regels voor grensbewoners. Helaas kan ik nu al sinds maart niet meer naar die huisarts. Bezoek aan de huisarts valt namelijk ook onder de niet-essentiele verplaatsingen. In Nederland ben ik uiteraard al lang niet meer ingeschreven bij een huisarts. Gelukkig heb ik mijn jaarrecepten voor dit jaar al binnen. Nu maar hopen dat ik de komende tijd geen arts nodig heb.

 84. Ik schaam me diep om mezelf Belg te moeten noemen. Beste Nederlanders, niet alle Belgen zijn hetzelfde, en wees maar zeker dat wij het ook niet met alle huidige praktijken eens is, maar het is nu eenmaal moeilijk om een land te besturen, als de linkerkant niet weet wat de rechterkant doet, en de onderkant met een hoop dikke zever afkomt. Ik ben het eens met een paar mensen hierboven, dat het jammer is dat we niet gewoon bij Nederland gebleven waren, zou enorm veel gezeik hebben vermeden door de jaren heen…

 85. Ben het eens met Margaretha Klein: “Ik denk dat ze zich elders veel nuttiger kunnen maken….”.
  Woon ook in Kapellen-Putte. Ze staan op de grens precies van 9.00 tot 21.00 (en iedereen weet dat nu al wel) de mensen te controleren die toch al in orde zijn !!
  Is 1 dorp met families en vrienden aan beide zijden zoals ook bij mij.
  De sluipstraten (en van 8 tot 9 gewoon de grens ! ) worden volop gebruikt door winkelende Belgen, fietsers, wandelaars en drugs koeriers.
  Heeft dus totaal geen zin.
  Ook de winkeliers in Putte klagen steen en been want die hun omzet kwam ook voor een groot deel uit Belgische klanten.
  Ik mag wel als mantelzorger om boodschappen, maar ze niet gelijk voor mij meenemen als ik toch al in de winkel ben ???
  En mag naar 1 zorgadres maar niet even een bak koffie halen in de tuin met 2 meter ertussen bij mijn zus of zoon ??
  Kortom: Gewoon opendoen om sociale en economische redenen.

 86. Totaal onbestuurbaar land België, dus maar goed dat de grenzen dicht zijn. Voorlopig ook maar niet openen zodat ze de chaos in eigen land houden voordat ze de rest van Europa besmetten. Een overschot aan ministers en regeringen wat nu fataal blijkt te zijn.

 87. Gewoon hollandertje pesten, jullie doen niet precies wat wij willen??? Hupperdepup gewoon de grenzen dicht. Wij zouden een gevaarzetting vormen? Waarschijnlijk zijn wij Nederlanders ook vast de veroorzakers van Ebola en het verlies van de Kongo…

  Een Europa?? Voor Europa hadden wij de BENELUX opgericht. Wat is hier nog van over????

  Phh gooi de Westerschelde maar eens dicht!

  Ben het echt meer dan spuugzat!!!!

 88. Voor mij heeft het nu echt wel lang genoeg geduurt. Heb de kinderen en kleinkinderen al die tijd niet gezien. Dat raakt mij echt heel hard. De pretparken en musea’s mogen open maar wij mogen de kinderen en kleinkinderen niet bezoeken. Ook met moederdag niet. Zo ga je niet met elkaar om. Dat er regels zijn daar kan ik in komen maar dit slaat echt alles.

 89. Wat een gelul en gezever in tijden van oorlog moet je je ook aanpassen
  Aub mensen als we allen ons aan de regels houden kunnen we in alle rust iedereen terugzien en veilig knuffelen!
  Wat zijn jullie bekrompenen EGOÏSTISCH ik hoor hier niets anders dan ik dit en ik dat stop daarr mee .
  De vakanties komen terug en de zon schijnt volgend jaar ook hoor!

 90. Eerste plaats is het geen oorlog en hier praat men over gevoel.
  Dus geen gezever en gelul maar mensen met een hard gemis van hun naasten.
  Vraag me af waarom je zo een reactie kunt geven over iemand anders zijn gevoel.

 91. Gemma ik ben het volkomen met je eens , wij zitten in exact dezelfde situatie. Het slaat inmiddels nergens meer op om die grens met Nederland nog dicht te houden. De cijfers in Brabant zijn positiever dan in België. En die agenten die de hele dag aan de grens moeten staan kunnen wel belangrijkere taken verrichten. We mogen hier nu 4 personen ontvangen maar dat moeten steeds dezelfde mensen zijn maar niet onze kinderen uit Nederland! Uit dezelfde bubbel noemen ze dat hier. Hebben ze daar over nagedacht hoe ze dat gaan handhaven, totaal belachelijke maatregel. En nu de 2e verblijven open! Fijn voor die mensen, lekker Hemelvaart en Pinksteren met zijn allen naar de kust en hutje mutje op het strand. Ik wil niet naar zee of het pretpark of winkelen op de Meir in Antwerpen, Ik wil mijn kids een middagje hier in de tuin !!! Wij zijn hier als nederbelgen een groepje waar geen enkele aandacht aan wordt geschonken als het gaat om onze familie in Nederland. Dit heeft echt al veeeeel te lang geduurd nu. En Ann van Moerbeke het is geen oorlog nee, het is gewoon heel verdrietig dat je als bejaarde aan de grens achter een container naar je kinderen moet gaan staan schreeuwen en als afscheid een kushandje ?

 92. Ik woon in Zeeland net aan de grens werk in België en heb een tweede verblijf aan zee waar ik moet voor betalen en er helaas niet heen kan.
  In België zouden zij nu terug welkom zijn aan zee en mits ik in Nederland woon ah nee dat kan niet.
  Wordt het nu niet eens hoog tijd om die grenzen open te stellen??
  Of ik nu thuis ben of aan mijn tweede verblijf zou toch hetzelfde moeten zijn .
  Ik ben het een beetje spuugzat om telkens niet te weten hoe of wat.

 93. De grens mag nu wel open we hebben onze kleinkinderen en zoon en schoondochter al meer dan 2 maanden niet gezien de kleine meid was jarig en we konden er niet naar toe as vrijdag is mijn zoon jarig en we kunnen er niet naar toe. We wonen slechts 2 km van de Belgische grens af . Het begint te lijken op een oorkkgdcsmp waar je niet uit mag het heeft nu lang genoeg geduurd

 94. Als de grens tussen België en Nederland werd gesloten, vertoefde mijn vrouw ( die Nederlandse is ) in Baarle Nassau.
  Ik zelf was op dat moment in Zammel Geel. Dat is 40 km van elkaar. Maar na contact met
  de Turnhoutse Politie werd mij gezegd dat mijn vrouw in haar 2de verblijf verbleef, en
  dat ik om die reden haar niet mocht vervoegen.
  Dus blijft de grens voor ons gesloten , reeds 10 weken.

 95. god !!!!! zeg de grens van Belgiè naar Nederlands moest al lang terug open zijn ” ze nemen van alle beslissingen zoals mensen mogen naar 2 de verblijf ‘vanaf volgende week gaat de grens van Frankrijk open ‘ is zo dom waarom moet Belgiè weer moeilijk doen is verdomme het kleine Land tegen over de omgeven Landen
  De overheid van Belgiè lopen echt achter met alles . bijna alles is toegestaan maar met de trein naar Nederland ooo nee dat mag niet bullschit
  stom Belgiè ” zou graan naar Nederland gaan Rozendaal is dan nog niet zo ver om mijn oma te bezoeken ‘dat is geleden van Februari ze is de enige van de familie die er nog is ‘ kostbeu word ik ervan overheid Belgiè ppppffffff

 96. Wat ik mij nu afvraag na het lezen van de Enorm vele negatieve reacties op de gesloten grens en alle daaruit voortvloeiende ellende met name voor de vele Nederlanders die in België wonen. WORDT DIT GELEZEN DOOR DE MENSEN In de regering en adviseurs die de coronamaatregelen nemen. Ik zou u adviseren eindelijk ook eens te luisteren naar uw burgers, want dat zijn wij als Nederlanders wonende in België ook. Wij wonen hier en wij betalen hier ook belasting. Wij willen niet langer worden GENEGEERD EN GEDISCRIMINEERD. Wij willen na bijna drie maanden weer contact met onze familie. Mevrouw Wilmes ik neem aan dat u ook graag uw familie ziet. Maar u heeft geen idee wat het betekent om drie maanden uw kinderen niet te kunnen zien want dat is voor u niet aan de orde. Wij willen geen zogenaamde werkvergunningen meer regelen om die grens over te komen. Wij willen niet meer uitgevraagd worden waar en wat we gaan doen in Nederland want dat gaat die en die en die en weer die volgende politiebeambte niets aan. We leven hier netjes de maatregelen na en doen dat als weldenkende mensen ook als we over de grens zijn. Ook wij willen niet ziek worden dus ook wij zijn voorzichtig, in België Zowel als in Nederland. Wij willen niet langer op deze manier BETUTTELD worden. Open die grens van België en stop ook met die onnodige geldverspilling. Wat Kosten die ellenlange files op de E19 aan alle vrachtvervoerders wel niet? Al die ambtenaren die aan de grens moeten worden ingezet terwijl er belangrijkere zaken zoals handhaving op crimminaliteit in het gedrang gaan komen. Dus mevrouw Wilmes ik zou alle reacties eens lezen en de moed hebben om eens rechtstreeks naar Ons te reageren met de enige boodschap die we willen horen. OPEN DE GRENS. Probeer u eens in te leven welke ellende u veroorzaakt en denk eens na dat het totaal niet te verteren en begrijpen is dat wij onze familie niet mogen ontvangen of bezoeken en iedere Belg wel. Een drukke Meir of een drukke boulevard aan zee is brengt vele malen meer risico met zich mee dan een wekelijks bezoekje van vier van mijn familieleden. Hoe kunt u het nog langer verantwoorden dat wij bejaarde mensen onze kinderen niet meer mogen zien. Dat gaat ten koste van onze gezondheid. Hoe wrang is het dat iedereen roept dat wij de risicogroep zijn en ons daarom maar isoleert van onze naasten. Dat gaat ten koste van onze gezondheid. FOUT FOUT FOUT ???

 97. Het corona-MB van 23/3/2020 stelt met de wijziging van 20/3 dat het zich begeven van en naar de tweede verblijfplaats waarvan men eigenaar is beschouwd wordt als een noodzakelijke verplaatsing.
  Graag vernam ik de betekenis van die ingevoerde bepaling ten aanzien van artikel 7 van hetzelfde besluit dat zegt dat niet essentiële reizen vanuit en naar België verboden zijn, aangezien ik eigenaar ben van een tweede verblijf in Zeeuws-Vlaanderen, 10 km over de grens met Vlaanderen.

  Een essentiële verplaatsing is steeds noodzakelijk anders zou ze niet essentieel zijn en omgekeerd.
  In het besluit wordt niet bepaald waar het verblijf gelegen is, dus geldt het ook voor een tweede verblijf in het buitenland.

  Tenslotte moet er gekeken worden wat het buitenland rond het tweede verblijf bepaalt. In de Nederlandse regelgeving, gedetailleerd door de veiligheidsregio Zeeland is sinds 15 mei het verblijf in een tweede verblijf dat beschikt over de nodige sanitaire voorzieningen aan geen enkele beperking meer onderworpen (het kan zelfs verhuurd worden).
  Aangezien mijn tweede verblijf en ikzelf aan alle voorwaarden voldoen van de respectievelijke regelgevingen is er mijns inziens geen enkele reden meer waarom in niet naar dit verblijf zou kunnen gaan.

 98. veel van mijn buren komen wekelijks terug van een gezellig fietsuitje nederland, mét winkelwaar, ze fietsen gewoon de grens over,zonder toezicht, op vele plaatsen is dit geen probleem meer

 99. @jh kan wel zijn dat er minder controles zijn, maar als je wordt gecontroleerd krijg je een fikse boete. Dus de grenzen moeten gewoon open. Ook hier kun je nu ook familie bezoeken en zie het verschil niet of het familie is binnen België (en dat kan 200 km verderop zijn) en Nederland ( vaak maar een paar kilometer van de grens).

 100. Ik woon in Zeeuws-Vlaanderen en mijn relatie woont in Veldhoven ( bij Eindhoven ).
  Normaal rij ik er ongeveer een uur en 10 minuten over, nu moet ik via de westerscheldetunnel, Goes, Breda, Tilburg naar Veldhoven en dan de kosten van de tunnel die er bij komen, per keer 5 euro.
  Ik stop en tank niet in België, rij in één keer door.
  Het wordt tijd dat ze die grenzen open gooien, stelletje mafkezen.

 101. Burger. Je hebt voor ons gekozen. Het verliep democratisch. Allen samen kiezen we voor één visie.
  Het is uw plicht om er u bij neer te leggen

  Kritisch denken is ongehoord, vasthouden aan logica afwijkend van de voorgeschotelde wordt gezien als nieuwst vorm van terrorisme. Wij zullen hard optreden tegen elke vorm van samengroepen.

  Dagelijks blijven kijken naar het breaking nieuws. vrije beweging door Europa zal er worden uitgesproken en blijft dan van toepassing tot Corvid-20 uitbreekt.

 102. Mijn stoel is er warm van geworden, ik ben er maar even voor gaan zitten om al de reacties te lezen.
  Laat ik voor opstellen dat ook ik een Nederlander ben die in België woont. In die positie deel ik de grieven van de meeste Nederlanders die hier hun opmerking en frustraties hebben beschreven.
  Ik deel niet de verwijten aan de beleidsmakers maar wel de frustratie van het niet kunnen bezoeken van mijn familie.
  En ook ik vind dat de grens wel open mag, wat mij wel verbaasd zijn de vele Nederlanders die hier hun gal spuien over België met o.a.:
  – Het zijn de Franstalige die het doen die hebben toch al een hekel aan Nederlanders.
  ( om voor de hand liggende redenen is dat bepaald onjuist, en bovendien worden niet alleen Nederlanders hier door getroffen maar ook Belgen wiens ouders of kinderen in Nederland wonen)
  – Dan hebben we nog de Nederlandse betweter die probeert alles juridische gronden te ondergraven ( het zal je buurman maar zijn dan had je toch al een keer of 12 bij de vredesrechter gestaan omdat je schutting 5 mm om zijn grond staat wat een zeurpiet )
  – Maar de ergste Nederlander in het rijtje is toch wel de meneer die het aan durft de Belgische politie te betichten van een Gestapo mentaliteit. ( U meneer bent een lafaard, op zeker dat u braaf u documentje laat zien en hier een beetje de stoere jongen uit hangen, U meneer vertoont bijzonder kwaadaardige Trumpiaanse trekjes ).

  Wat mij verder opvalt is dat al die Nederlanders kennelijk vergeten zijn waarom zij naar België zijn verhuist.
  Ik wil wel even de mensen hier er aan herinneren dat de grens provincie Noord Brabant het eerst en het zwaarst getroffen is geworden door het virus ( eigenlijk wel logisch dat de grens dicht is gegaan )
  Het is niet de regering die een handje vol corona virusjes op ons heeft los gelaten, het is wel hun beleid dat er voor gezorgd heeft dat wij alle hier niet zijn besmet .

  UIt bovenstaan moge blijken dat ik de krtiek op Belgie niet kan delen om de eenvoudige reden dat ik een positief beeld heb van Belgie, ik ben niet vergeten waarom ik Nederland heb ingeruild voor Belgie

 103. @Jan, ga je voor mij bepalen waarom ik naar België ben verhuisd? Wat zou dat dan zijn geweest? Ik weet zeker dat ik een andere reden heb gehad.
  En iemand betichten van betweterigheid? Dit lijkt me heel iets anders dan een tuin, dit is onrecht aangedaan door de overheid. En hoe kun je wel de frustratie delen voor het niet mogen bezoeken van familie maar dit de beleidsmakers niet verwijten? Dat zijn toch die dit hebben bepaald, niet ik en ook niet mijn buurman.

  Ik woon al lang met genoegen in België maar hoef dan niet eens te zijn dat de overheid bepaald dat mijn buurman wel zijn ouders, kinderen en kleinkinderen mag zien maar ik niet. En dat verwijt ik de beleidsmakers en niet mijn buurtgenoten.

  Oh ja, in Noord Brabant was een brandhaard van COVID-19 in de regio Uden en Tilburg. Maar ook in Hasselt en St. Truiden. Dus het beleid heeft echt niet gezorgd dat het virus hier niet kwam. Die situatie is weer 3 weken geleden. In Nederland zijn de aantallen op de IC lager dan in België en dat al ruim een week. Geen enkele reden voor beleidsmakers om de grens gesloten te houden.

  Allen een fijn weekend en hopelijk dat de overheid tot bezinning komt.

 104. de Belgische grenzen konden opengaan, ik heb een moeder in Slowakije en ik kwam studeren in België, maar toen het coronavirus verscheen, vernietigde het alles. en we willen terug naar mijn geboorteplaats om mijn moeder te zien

 105. Mijn stacaravan staat te vepieteren in Tholen en ik kan ’t onderhoud niet voltooien. Betalen mag ik wel maar erheen gaan niet. Wie vergoed dit???

 106. Mijn stacaravan staat te vepieteren in Tholen en ik kan ’t onderhoud niet voltooien. Betalen mag ik wel maar erheen gaan niet. Wie vergoed dit???

 107. Corona drogreden om grens gesloten te houden ! Heb meer behoefte om familie te bezoeken dan de apen in de zoo, die levenslang in quarantaine zitten. Vlaamse politiek heeft verstand van een kikkererwt, zich verstoppen achter wetenschap terwijl ze ideologie en doctrine in vaandel dragen. Misbruik van vertrouwen, misbruik van wetenschappelijke inzichten, betutteling van bevolking. Nederland doet het cijfermatig veel beter dan het arme België. Wie beschermen we eigenlijk met deze kortzichtige aanpak ? Vlaanderen is even ziek als het ziekteverwekkende Corona virus !

 108. Grens is niet gesloten voor de georganiseerde criminaliteit, wel voor grensbewoners, toeristen etc. Kan niet missen dat met zulke mentaliteit het gehele systeem is verrot ! Vals veiligheidsgevoel scheppen en de werkelijke problemen niet oplossen, dat is typisch Belgisch.

 109. Beste mensen, Nederlanders/Belgen,

  Ik ben het helemaal met jullie eens.
  Ik ben Nederlander en kan mijn partner in Belgïe niet bezoeken.

  Familiebezoek/bezoek aan partners/dierbaren moet worden erkend ALS ESSENTIËLE VERPLAATSING !

  Stuurt daartoe allemaal een email aan het Beneluxparlement in Brussel.

  email-adres: secr@beneluxparl.eu

 110. Ja, ik had ook zoiets Fred (commentaar 103). Als inwoner van Zeeuws-Vlaanderen ga ik nog steeds 1 à 2x per jaar naar de tandarts in de Gelderse Achterhoek (woonden we vroeger). Beetje vreemd misschien maar kwestie van vertrouwen in die man (kom er al 30 jaar). Onder Antwerpen/Turnhout langs en dan via Eindhoven verder naar het noord-oosten is dan de beste weg. Nagevraagd bij de Belgische overheid of ik, inderdaad ook zonder te stoppen en alleen in mijn dichte auto zittend, op die manier naar mijn tandarts in Nederland mocht rijden. Kreeg als antwoord dat ik met een bewijs van het hebben van een afspraak inderdaad wel naar een Belgische tandarts mocht (dat was dan dus uit de auto en met mensen ‘in contact’ komen) Mijn vraag niet werd niet eens begrepen… Nòg een keer, in andere bewoordigingen, gevraagd. Nee, ik mocht niet -zonder met iemand in aanraking te komen- door België rijden. Ook ik kon omrijden via Terneuzen en dan bij Bergen o/Z naar het noorden om in de buurt van Dordrecht richting Utrecht/Amersfoort te pakken en dan verder ergens de A1 op te gaan tot afslag 16 (Lochem/Holten). Omdat het minder druk was dan normaal ging dat zonder files, maar ‘normaal’ moet ik daar echt niet aan denken…. Die Westerschelde dicht, misschien toch wel een ideetje wanneer ze deze onzin nog lang blijven volhouden……

 111. @ Corry

  Staan onze blauwbloezen er niet na 21u00 in Putte ?
  grtj

 112. Hallo, ben je op zoek naar hoe je je ex-geliefde kunt herstellen die het met je uitmaakte? … Met de hulp van Dr. DODO kunt u uw ex-partner binnen 24 uur herstellen. WhatsApp nu op +1706 871 4571, voor een permanente oplossing voor uw relatieproblemen.

 113. Hallo,
  Als brave coronabelgen kijken wij ook halsreikend uit naar de dag dat de grens België-Nederland terug open gaat.
  Wij hebben een tweede verblijf/stacaravan aan het Grevelingenmeer op het eiland Goeree-Overflakkee. (Afstand thuis/camping= 100 km).
  Wij beschikken ook over ons eigen sanitair.
  De Nederlandse eigenaars mogen sedert 3 weken terug naar hun tweede verblijf op deze camping.
  De maandelijkse kosten bedragen voor ons ook 320€. Tuintje, heggen en onderhoud is al weken niet gebeurt…wij houden ons hart vast voor de eerste aanblik van onkruid tussen tegels enz…

  Onze weekend-/fietstripjes zijn voor ons de enige ontspanning die we hebben en we missen dit alles heel erg!

  Wij hebben in België de indruk dat de groepen/groeperingen enz. die het hardst kunnen roepen en klagen tot hiertoe hun zin qua versoepeling van de maatregelen heel snel gekregen hebben…!!!
  Tot grote frustratie van andere landgenoten…die nu al weken, in hun KOT blijven en geen bbq; feestje en andere verboden (leuke, ontspannende) dingen doen zoals enkele van onze eigen politici zich WEL veroorloven!!!

  Bende hypocrieten en zielepoten!!!

  Helga

 114. Wij sporten net over de grens Nederland ,DOE DIE GRENS OPEN ,wij lopen buiten in de golf km van elkaar kom je niemand tegen !!!!!!! ik kan niet werken omdat ik met horeca te maken heb en dan nog wordt ik gestraft dat ik mijn sport niet kan doen , en de reden dat ik als Belg golf in Nederland is dan ook nog eens dat ik niet aanvaard ben als lid in België ,wakker worden daar sommige politiekers !!!!
  We moeten met zijn allen actie voeren !!!!
  G.V.L.

 115. Doe aub de grens open wil naar mijn moeder ,kinderen en kleinkinderen die ik al 3 maanden niet gezien heb vindt het verschrikkelijk het lijkt wel oorlog elk op zijn kant blijven ben zelf ook Belg maar vindt ze stuk voor stuk oellewappers

 116. En de Nederlandse mobilhomes (campers) mogen wel door België naar Luxemburg maar wij mogen meto onze mobilhome zelfs geen niet essentiële verplaat maken laat staan naar Nederland rijden. Nochtans blijven wij in onze eigen bubbel in ons mobiel kot en hebben voeding en sanitair aan boord dus veiliger kan het niet.
  Ook hebben we een zeiljacht in Goes waar we ook nog steeds niet naartoe mogen!
  Nochtans kan je een boot als een 2de verblijfplaats beschouwen dus belachelijk dat de campings hier terug open mogen maar mensen met een 2de verblijf in Nederland niet naar daar mogen!
  En even voor de mensen die het niet begrepen hebben bestaat onze kl… regering voor een groot stuk uit sukkels waar we NIET voor gekozen hebben en met verkiezingen de minste stemmen hadden.
  Ook het geweldig plan om alle doden te tellen als corona overlijdens gaat ons blijven achtervolgen als we naar het buitenland gaan.
  Hopelijk snel terug verkiezingen zodat we al die onbekwame panikeurs buiten kunnen zwieren.

 117. Wanneer gaan de grenzen nu eindelijk open ?
  Wij missen onze ouders, metekindje en broers en zussen!!!
  Kinderen mogen vanaf 2juni wel terug naar school in België dus dan mag ik wel de grens over om ze naar school te laten maar onze familie bezoeken niet?
  Vanaf moederdag is familie bezoeken een essentiële verplaatsing in België zoals werken … maar wij mogen wel de grens over om te werken maar niet om familie? Een essentiële verplaatsing is toch gewoon een essentiële verplaatsing of niet ? Wordt daar ook weer onderscheid in gemaakt?! Dit is gewoonweg belachelijk… ik snap dat ze niet willen dat je de toerist gaat uithangen maar kom op het is familie!
  Mijn 4.5j kinderen zijn volwassener dan al deze mensen die zo beslissingen nemen !

 118. Beste Belgen, Nederbelgen en Hollanders,

  Het Benelux parlement heeft onze beleidsmakers erop attent gemaakt dat ze de maatregelen voor de grenzen moeten versoepelen en menselijk maken !

  Deze avond zal het item normaliter op de kernraad in BE voorkomen.

  Hopelijk voor jullie allen soelaas op korte termijn.

  gegroet
  Jethustra

 119. Ik hoorde van ochtend van mijn zuster dat het morgen al kan gebeuren dat de grens met België Nederland open bij Zelzate de overgang naar Nederland en terug is helemaal open al meer dan een week lang zo reis ik ook naar Terneuzen en weer terug naar Zelzate zonder controle dat is helemaal open doe die andere grenzen ook opee zoals van Assenede naar sas van Gent

 120. ja voor mij mag de grens ook open dan kan mijn vriendin komen naar mij doet de grens aub open kiekens van brussel

 121. Ja, heel jammer dat wij niet naar ons 2de verblijf in Zeeland mogen, zelfs niet om te gaan kijken of alles ok is.
  Het is niet eerlijk dat Belgen met 2de verblijf in eigen land vorige week met het lang weekend wel naar hun verblijf mochten. Heb toen met coronalijn gebeld en er werd gezegd dat ze het niet wisten, nog niet voldoende ingelicht??
  Bij overleg parlement is de vraag aan Jambon gesteld, wat hij hiervan vindt en zegt dat het niet zijn bevoegdheid is, maar van De Crem.
  Zegt ook dat Nederland de vraag zelf nog niet gesteld is en doet of Nederland niet wil laten komen???
  Ging het op overleg van 26/5 uitleg vragen aan De Crem…..
  Na er weer een lang weekend met goed weer aan komt zou het wel heel jammer zijn dat we weer niet mogen gaan om onderhoud te doen aan ons verblijf. Tuin, oprit, terras proper maken en niet zoals ze zeggen de toerist te gaan uithangen…
  We hebben ook een winkel waar zeker de helft van de klanten Nederlanders zijn… We mogen nu open, maar zonder Nederlandse klanten gaat de omzet veel minder zijn …

 122. Ik zit als Nederlander vast in Brussel omdat ik daar mijn hoofdverblijfplaats heb vanwege werk, anderhalf jaar nu. Alleen bijna al mijn vrienden en mijn familie wonen in Nederland en ik kan dus al ruim twee maanden niemand zien. Mijn sociale netwerk in België is nog niet van de grond dus ik wordt hier langzaam gek. De corona situatie in Nederland is, tot zover ik zie op het nieuws, niet anders dan hier dus WAAROM is de grens nog steeds dicht?! Ik wil heel erg graag op zijn minst mijn ouders zien doe ALSJEBLIEFT de grens open. Ik post hier omdat er simpelweg niks te vinden is over wat te doen in mijn soort situatie, ik heb de Coronalijn gebeld maar die tonen geen enkel begrip. Aangezien de noodsituatie over is, vraag ik mij af of het niet in strijd is met het Europees recht om de grens dicht te houden?

 123. We horen weer niks… Eerste versoepelingen dus toch pas in juni!? Compleet gestoord…

 124. Echt belachelijk dat de grens niet open gaat. Zou vandaag toch over gesproken worden maar nee hoor zelfs geen enkele info of wel of niet
  Ik woon in Amsterdam en mijn moeder van 87 in België.
  Heb haar al sinds 9 maart niet meer gezien.
  Onmenselijk ,

 125. We zouden de grenzen kunnen blokkeren zodat ook het vrachtverkeer en werkverkeer niet door kunnen en dat zal een gevoelige aktie zijn waar men wel van schrikken,geen eigen mensen de grens over,dan ook zeker geen buitenlandse transportbedrijven

 126. Belachelijk wat hier gebeurt, Nederlanders mogen de grens niet over naar België maar de Belgen komen wel gewoon naar Nederland om boodschappen te doen, naar bouw en tuincentra te gaan hun rotzooi te dumpen in onze milieuperrons of gewoon even een potje te golfen. Hier wordt gemeten met 2 maten.
  Gooi open die grens!!!!!!

 127. Mensen geef ons toch een duidelijke datum
  Wanneer de grens open gaat!!! Woensdag was er overleg, geef ons dan informatie door wanneer deze open gaat!

  Is dat nou zo moeilijk?

 128. WANNEER ZIE IK ZE WEER.Ik woon niet aan de grens maar mijn drie kinderen wonen in België. Ze bleven daar nadat we terugverhuisde voor het werk van mijn man.Wij moeten nu drie uur rijden om ze aan de grens te zien.In januari zag ik ze nog met hun lief. Wat een heerlijk weekeind was dat. Wie had gedacht dat de afspraken niet meer door zouden gaan. Inmiddels is mijn eerste kleindochter afgelopen weekeind geboren en wat zou ik haar graag in het echt zien. Wij zitten hier in onze bubbel van twee en wachten nu al zo lang.

 129. Om ieder dag te gaan werken is er geen probleem maar naar BUITENVERBLIJF in Zeeland mag men niet gaan.verlof in juni is blijkbaar geen verlof.je hoort alleen maar over zomervakantie praten vanaf juli.met de grenzen te openen doe je niets verkeerd.beter meer controle op samenscholing in stuivenbergwijk antwerpen.na 20U troept de halve gemeenschap hier bijeen zonder 1.5 m afstand.

 130. Wij wonen in België en hebben een caravan in Nederland kunnen er al 3 maanden niet naar toe terwijl ze hier en bij jullie al mogen gaan

 131. Familiebezoek over de grens mag vanaf morgen weer

  Een nieuw ministerieel besluit laat toe dat vanaf morgen mensen weer op familiebezoek mogen over de grens. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) weten.

  We mogen al vier mensen ontvangen bij ons thuis, sinds 10 mei, als we tenminste allemaal in die nieuwe bubbel blijven. Maar dat geldt nog niet voor bezoeken over de grens. Daar komt morgen verandering in: ‘De minister werkte sinds 10 mei aan de verantwoorde toepassing van deze maatregel over de landsgrenzen heen. Op dit moment zijn alle voorwaarden vervuld om op een verantwoorde manier de toelating te geven om opnieuw familie te bezoeken over de landsgrens.’

  De Crem heeft daarvoor naar eigen zeggen overleg gepleegd met de Groep van Experts die belast is met de Exitstrategie (GEES).

 132. Mijn hond is al die tijd al vast in belgie (was logeren ivm vakantie), mag ik die ophalen bij mijn familie in belgie? (Als Nederlander zijnde)

 133. Ook wij hebben een stacaravan in de Ardennen waar we niet naar toe kunnen , wij (een bejaard echtpaar) willen graag er naar toe maar mogen België niet in het is daar veiliger dan hier en hebben ons eigen sanitair

 134. Ik woon in Maastricht en zie dat in Maastricht vele zich aan de regels houden en ik ook. Waarom kunnen we ook niet in belgie aan de regels houden als we belgie bezoeken ? Mensen uit belgie mogen wel de grens over maar wij als nederlanders mogen belgie niet in. Wordt nederland altijd maar gediscrimineerd ?

 135. Wanneer mogen wij terug naar onze stacaravan in Zeeuws Vlaanderen ?
  Wij kunnen daar perfect de regel van afstand houden naleven.
  De camping is open en we hoeven geen gebruik te maken van het sanitair, we hebben ons eigen
  sanitair in de caravan. Wie in België een stacaravan heeft mag er wel naartoe maar wij mogen de
  grens over om naar ons rustplekje aan de Westerschelde te gaan !!!.

 136. Dit is een sacret die je kunt gebruiken om je ex-man of vriend terug te krijgen, dr.Sacre is de oplossing voor hoe je je geliefde terug kunt krijgen, dr.Sacre is een geweldige spreukmaker en een heel eerlijk persoon, hij bracht mijn ex-minnaar terug voor mij binnen 24 uur en nu houden we zo veel van elkaar Dr. Sacre is een geweldige spreukmaker waarmee je kunt praten voor hulp, als je je geliefde terug wilt en om van je te houden en je te koesteren, neem dan contact op met Dr Sacre op WhatsApp +2349076034359 of stuur een e-mail naar sacretempleofpower @ gmail.com om uw relatieprobleem op te lossen

  Miss Lore

 137. Hallo, mijn naam is mevrouw Claudia Javier, ik kan dit geweldige getuigenis dat in mijn leven plaatsvindt niet verbergen, ik zal van iedereen houden om het te weten.Daarom zal ik altijd mijn getuigenis blijven delen met iedereen over hoe deze grote krachtige spreukmaker genaamd Dr Odiboh, help me mijn man terug te brengen die me sinds zeven maanden geleden verliet voor een ander meisje en help me ook om voor hem zwanger te worden, het was een grootste verrassing voor mij omdat ik nooit geloof dat ik hem terug zal krijgen en ook zwanger zal worden, omdat we waren al meer dan vijf jaar getrouwd, maar we konden later geen baby krijgen mijn man begon me te bedriegen en verliet me voor een ander meisje, het breekt mijn hart ik was in de war en ik wist niet meer wat ik moest doen, elke dag huil ik en huil, ik doe mijn best om hem terug te krijgen, maar ik kon geen contact opnemen met een of andere spell-caster, maar ze konden mijn probleem niet oplossen totdat een vriend van me me voorstelde aan deze geweldige krachtige spell-caster.Ik nam contact met hem op via (odibohsolutionhome @ gmail. com) ik vertelde hem een ll mijn probleem hij zei hij dat we me helpen, maar het was een grote verrassing voor mij mijn man die me verliet sinds zeven maanden geleden kwam terug en zei dat ik hem moest vergeven en dat ik in staat was om zwanger van hem te worden het was net als een droom voor mij, het was gewoon het handwerk van deze krachtige spreukenmaker. ik adviseer als je een probleem of moeilijkheden hebt die je storen in het leven, het is alleen aan jou om contact op te nemen met deze krachtige spreukenmaker die je kan helpen bij het oplossen van je probleem, omdat hij me redt. Dit is zijn whatsapp-nummer + 2347048883838

 138. Ik schrijf dit artikel om de wereld te vertellen hoe dr. Ilekhojie mijn ex-vriendje bij mij terugbracht. Dit is de reden waarom ik het op mij heb genomen om deze geweldige spreukmaker genaamd Dr Ilekhojie te bedanken, omdat door zijn hulp mijn leven meer gevuld werd met liefde en ik ben blij te kunnen zeggen dat mijn ex-vriendje dat voor het verleden van mij is gescheiden 3 jaar kwam ik terug en smeekte me om acceptatie van mij, dit was een schokkende gebeurtenis, want voordat ik contact opnam met dokter Ilekhojie, was ik degene die mijn ex-vriend smeekte om bij mij terug te komen, maar door de hulp van dokter Ilekhojie heb ik nu mijn relatie hersteld. U kunt ook alleen een betere relatie hebben als u contact opneemt met: (gethelp05@gmail.com) zijn Whatsapp-nummer (+2348147400259)

 139. Jullie moeten de reacties filteren dit heeft toch niks meer met het onderwerp te maken hierboven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *