Ludieke grensactie ‘doe onze familieband de das niet om’ in de maak

Geen protestmarsen of spandoeken, maar een actie ‘anno 2020’. Dat is de insteek van een groep enthousiastelingen die in het grensgebied aandacht vanuit met name de Brusselse politiek willen krijgen. “Samenscholing is verboden, dus moeten we iets doen wat bij ‘de nieuwe tijd’ hoort”, aldus ene van de initiatiefnemers. Het idee is om bij willekeurige grensovergangen die momenteel gebarricadeerd zijn of gecontroleerd worden een bloemen- en stropdas zee te creëren.

“Denk aan vergeet-me-nietjes, sleutelbloemen, narcissen, alles wat je kan bedenken. Ook een stropdas kan daar worden opgehangen of neergelegd onder het mom: ‘doe onze familieband de das niet om'”, aldus een woordvoerder. Er wordt geen concreet grenspunt genomen, maar elke grensovergang tussen België en Nederland kan gebruikt worden.

De initiatiefnemers willen met de ludieke actie een statement uitdragen. “Het zal wellicht weinig uitmaken, maar een statement is het zeker. Want een grote, vreedzame, veilige en gecoördineerde actie kan wederom leiden tot het trekken van aandacht”, zo vertelt men.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

4 reacties op “Ludieke grensactie ‘doe onze familieband de das niet om’ in de maak”

  1. Goede initiatieven…..wellicht een idéé voor Tom Waes….een reis…..bedevaart…. naar de grens in Kessenich?

  2. misschien dat we de mailbox moeten vullen met noodkreten. lekker spammen die mensen!!

    Kabinet.decrem@ibz.fgov.be

    waar kunnen we heen om juridische stappen te ondernemen? als we met z’n allen onze krachten bundelen kunnen we wat maken. de tweede verblijvers waren ook met ‘enkele’ juridische stappen binnen een paar dagen bevrijd van deze onwerkelijke situatie. als wij met allen bij elkaar zijn dan kunnen ze niet over enkele praten maar duizenden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.