Nederlandse burgemeesters in de grensstreek vragen kabinet druk op België uit te oefenen voor openen grens

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht neemt het voortouw om samen met collega-burgemeesters uit de grensregio, maandag 25 mei, aandacht te vragen voor de grens-problematiek bij het Nederlandse kabinet. Insteek is dat de grenzen zo snel mogelijk geopend dienen te worden. “De grenzen moeten open, niet om Nederlanders goedkopere benzine te kunnen laten pompen maar om familiebanden weer op te pakken”, zo reageert ze.

“Ik vind het onnodig dat familieleden die aan weerszijden van de grens wonen elkaar nog steeds niet kunnen bezoeken”, zo vertelt ze bij L1. “Aan het begin van de crisis kon je dat nog van mensen vragen, maar nu niet meer.Eerder vandaag werd in België bekend gemaakt dat de grenzen niet voor 8 juni zullen openen maar dat wellicht deze week aangekondigd wordt dat vor familiale bezoeken mogelijkheden komen. De Maastrichtse burgemeester wil echter verder gaan. “We moeten de maatschappelijke problemen die de gesloten grenzen veroorzaken, aanpakken”, zo vertelt ze.

Eerder lieten Belgische burgemeesters in de grensregio en de gouverneur van Belgisch-Limburg zich al kritisch uit over het besluit om de grenzen dicht te houden.

Een petitie om de grenzen te openen, die online geplaatst is, is al ruim 130.000 keer ondertekend.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

17 reacties op “Nederlandse burgemeesters in de grensstreek vragen kabinet druk op België uit te oefenen voor openen grens”

 1. Wij willen naar de camping.Kunnen nu nog maar 5 mnd verblijven ipv 7

 2. Wij zouden nu geaag weer onze dochter en kleinzoons weer willen bezoeken wij hebben hun al vanaf half maart niet meer gezien en daar hebben wij heel veel verdriet van dit gedoe word nu echt onmenselijk aan het worden

 3. Beste
  Graag wil ik naar mijn boot
  Voor onderhoud en nadien varen met zihn tweetjes
  Echtgenote en mezelf
  Eric

 4. Ik wil naar mijn geliefde, die in België woont!!!!
  Dit is echt onmenselijk!!! Wij kunnen al maanden niet samen zijn. Het breekt nu echt op.

  Grenzen open!!!!

 5. Vrij verkeer van personen, goederen en diensten staat in de “Grondwet” van de EU. De grondwet ga je niet buiten werking stellen. Nu niet en nooit niet. In de geschiedenis speelde één iemand dat wel klaar. Adolf Hitler in 1934 met zijn Machtigingswet. Met als gevolg de grootste catastrofe van de twintigste eeuw. Natuurlijk kan onze regering ons oproepen uiterst waakzaam te zijn om besmetting te voorkomen en onderling afstand te bewaren, maar niet meer dan dat. Opsluiten mag niet. Dat mochten de dictators in de DDR ook niet. Helaas hebben we daarvan de gevolgen gezien.
  Laten we in vredesnaam ons gezond verstand gebruiken. Dat geldt ook voor politici, hoe moeilijk dat ook voor deze politici is.

 6. Als wij ons aan dezelfde regels houden en de regels die in Nederland van kracht zijn Waarom mogen wij dan niet naar ons tweede verblijf in nl

 7. GRENZEN OPEN!!!

  We zijn nu lang genoeg gegijzeld.
  Heb mn kinderen en kleinkind al vanaf begin maart niet meer gezien, dit is onmenselijk!

 8. GRENZEN OPEN!!!

  We zijn nu lang genoeg gegijzeld.
  Heb mn kinderen en kleinkind al vanaf begin maart niet meer gezien, dit is onmenselijk!

 9. graag grenzen openen zodat wij ook naar 2de verblijf in Nederland kunnen (amper 60 km van ons thuisadres)

 10. U zult wel anders zingen als de tweede lockdown eraan komt, en dan is het huilen met de pet op. Ga het gevaar toch niet zoeken in, andere landen !!ze praten alleen voor hun potemonaie. Blijf thuis, Belgie is groot genoeg om je te amuseren

 11. De grens moet nu echt open. Heb mijn kinderen sinds februari al niet meer gezien. Vrienden al 6 maanden niet meer. Onmenselijk. We worden gewoon gegijzeld. Gaat tegen het schengenverdrag en de grondwet in. Waarom is belgie zo halsstarig.

 12. Mijn kaas is in de koelkast is aan het bederven, en nu zit ik vast in België lol

 13. Elisabeth Dorree, België is niet halsstarrig. Het is gewoon één minister die het niet over z’n hart krijgt om z’n ongelijk toe te geven. Z’n zuippartij in New York in 2008 werd ook met alle macht uit de pers gehouden en in alle toonaarden ontkend. Elke grensbewoner in B, NL en D wil terug bij elkaar komen winkelen of ontspannen. Het ligt heus niet aan de bevolking.

 14. Wij zouden graag huizen willen bezichtigen…. Helaas niet mogelijk !!

 15. het is echt te gek elke dag zie ik honderden Belgische autos hier in
  Zeeuws Vlaanderen over de grens komen en winkelen in Terneuzen
  dat is goed maar waarom nog steeds de mensen uit Zeeuws Vlaanderen maar ook limburg
  weg uit belgië houden het is volgens mij alleen een economisch belijd waar is onze eu
  misschien moeten we maar eens het schelde verdrag voor doorvaart naar Antwerpen aan banden
  leggen en ik ben zeker voor samen werken met Belgische gemeenten maar niet zo

 16. Any.vl: gevaar opzoeken? Ik wil naar mijn ouders en nergens anders heen. Ik kom bij geen Belg in de buurt. Ik ben niet gek. Grenzen open. Is nu genoeg geweest met deze DDR praktijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *