Non-food kramen weer toegestaan op weekmarkt Weert

De weekmarkt in Weert zal met ingang van zaterdag 23 mei in aangepaste vorm worden gehouden. Hierbij zijn non-food kramen weer toegestaan.

Het college van B&W van Weert heeft hiertoe besloten nadat, door het nemen van extra maatregelen, de noodzakelijke afstand tussen marktbezoekers onderling kan worden gewaarborgd. Zo zijn bijvoorbeeld de looppaden tussen de kramen minimaal 4,5 meter, zit- of stagelegenheden zijn niet toegestaan, voedsel dat vers wordt bereid mag niet op de markt worden genuttigd en extra toezichthouders zullen de naleving van de maatregelen in de gaten houden, en mensen daar op aan spreken. Verder worden er borden geplaatst die de looproute aangeven; iedereen dient zich hier aan te houden. De ondernemers zijn op de hoogte van alle maatregelen, en ze zijn akkoord met de voorwaarden die gesteld zijn.

Verantwoordelijk wethouder Tessa Geelen: “Dankzij alle maatregelen is een ruime opzet mogelijk, waardoor ook de non-food kramen weer aanwezig kunnen zijn op de weekmarkt. Dat is fijn voor de ondernemers, en voor de bezoekers van de markt. Het kan echter alleen een succes worden als iedereen zich aan de afspraken houdt. Daarom vraag ik iedereen om naast onze eigen maatregelen, ook de landelijke richtlijnen te respecteren. Ik hoop dat we straks kunnen spreken van een geslaagde, maar zeker ook veilige weekmarkt voor iedereen”.

Evaluatie De gemeente Weert heeft in de voorbereiding alles gedaan om de markt veilig te laten plaatsvinden. Het begint en eindigt uiteindelijk met het gedrag van de bezoekers. De gewijzigde opzet van de weekmarkt wordt wekelijks geëvalueerd, en indien nodig aangepast.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.