Onenigheid over moment wanneer tweedeverblijvers naar hun tweede woonst kunnen heeft veel weg van grens-soap

In deze regio maakten we het eerder ook al mee: De federale regering ligt niet op één lijn met de Vlaamse regering. In deze regio ging het over een interpretatie van het begrip dat mensen in één huishouden hun ‘bel’ mochten uitbreiden met vier anderen. De waarnemend gouverneur van Limburg, Michel Carlier, die het interpreteerde als zijnde dat mensen in deze regio ook dan weer over de grens konden gaan om hun naasten te ontmoeten, werd door minister Pieter De Crem ontkracht. Eenzelfde scenario speelt zich nu af voor de eigenaren van een tweede verblijf in België.

De Nationale Veiligheidsraad liet woensdag 20 mei weten dat er overeenstemming was bereikt over het feit dat het verbod op tweedeverblijvers. Vlaams minister-president Jan Jambon interpreteerde die overeenstemming al als zijnde dat het met onmiddellijke ingang van kracht was, Premier Sophie Wilmès liet echter weten dat er nog geen precieze datum is, aldus HLN.

Volgens West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé is de kust nog helemaal niet klaar om een toestroom aan bezoekers te kunnen ontvangen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

9 reacties op “Onenigheid over moment wanneer tweedeverblijvers naar hun tweede woonst kunnen heeft veel weg van grens-soap”

 1. Ik ga en sta waar ik wil en laat me niet meer betuttelen door politieke debielen , voor mij is er geen grens meer .

 2. Beste, ze kunnen me gestolen worden met hun kinder spelletjes, ons nog wat meer voor de gek houden.ik heb ook een 2de verblijf, en zal er zeker naartoe gaan, en wel vanaf nu. En daar moeten we zoveel belastingen aan betalen de zakkenvullers.

 3. Ik heb een nieuwe caravan staan op een huurkavel op een camping in Nederland.
  De camping is open onder strikte voorwaarden zoals eigen wc… afstand houden… Duitsers en Nederlanders zijn er aanwezig maar ik als Europeaan (Belg ) mag er niet naar toe want mag de Belgische grens niet over ??? Hopelijk staat hij er nog en is niet leeggeroofd.
  Schandalig je mag wel naar een pretpark of fietsen met 20 man maar niet de grens over.

  2deverblijf bezoeken mag maar alleen binnen België schandalig.
  OPEN DE GRENZEN

 4. Waar kan ik veiliger zijn voor evt.besmetting als op mijn tweede verblijf net over de grens in België. We mogen (moeten) wel belasting aan de gemeente lanaken ophoesten, maar …..de grens over om naar mijn 2e verblijf te kunnen, neee hooorrr dat mag niet!!!!!! Ja ons geld graag wel, maar naar België nee. Gemeente Lanaken spring eindelijk eens voor “ons” in de bres!!!!!

 5. Ik wacht niet meer heb een stacaravan gekocht in Nederland eind februari alles is eindelijk aangesloten en we kunnen niet gaan .wij willen nu eindelijk ook naar ons 2de verblijf want gratis is het niet .open de grenzen voor ieder 2de verblijver

 6. Help Nederland Zeeland, De Belgische regering laat ons niet naar onze stacaravan in Zeeland terugkeren, maar hebben een schriftelijke goedkeuring van het Caravanpark wij mochten reeds terug gaan vanaf 01 mei 2020 maar mogen niet door de Belgische politiek , Dezelfde landgenoten met 2e verblijf mogen terug in België, maar niet 10km over de grens in Nederland Zeeland, dit is een verschrikkelijke discriminatie en op geen enkele manier goed te praten, maar tenslotte moeten WIJ NU thuis blijven, HELP ONS, BELGIË LUISTERD NIET!!!

 7. Hier hetzelfde probleem , wij staan in België op de camping net over de grens. De Belgen mogen wel naar hun tweede verblijf , maar wij niet. We betalen ons scheel aan de camping maar we kunnen er geen gebruik van maken. Dit kan en mag niet!!!! En dan dreigen met boetes van €4000,- !!!

 8. Mijn boot ligt in Wemeldinge….ik woon in Antwerpen…..mijn bootje is mijn leven….ik was aan de boot aan het werken, toen plots de “grenzen” werden gesloten……heb alles hals over kop MOETEN achterlaten…….ben benieuwd wat ik nog ga terug vinden….WAT EEN ONWAARSCHIJNLIJKE NONSENS VAN DIE “GRENZEN” dicht te houden !!!! We leven in EUROPA…..hahahahahahahahahahahahaha…..laat de Duitsers maar naar Zeeland gaan?????….maar Nederlanders naar Belgie en omgekeerd…..neen, té besmet ?????? …..ik ONDERSCHAT het coronavirus écht niet, het is ZééR ernstig, maar dan wel voor iedereen of voor niemand……het is tijd om nu te stoppen met het BELGISCH POLITIEK GEZEIK !!!! wat een schaamteloze megalomane echotrippende bende !!!! weg ermee !!!!!! OPEN DIE GRENZEN !!!!

 9. Ik ben het 100 0/0 eens met de bovenstaande reacties, ook ik heb net over de grens in België een mooi huis maar kan er niet in . En niemand van de officiële instanties kan mij duidelijk heid verschaffen , het is echt een bananen republiek dat België. En als we dan doorvragen omdat iets niet duidelijk is dan vindt men die ollanders brutaal , we willen alleen maar duidelijkheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *