Open water zwemmen bij Het Bastion is toegestaan

Vanaf maandag 18 mei mag er opnieuw in groep in open water getraind worden, maar let op: dit kan niet overal. Er moet toestemming zijn van der lokale overheid, er moeten redders ter plaatse zijn en er zijn een aantal veiligheidsvoorschriften van kracht. Op de meeste plaatsen gelden regels die wetsuit tot een bepaalde temperatuur verplichten en ook het gebruik van een saferswimmer boei is bijna overal verplicht. Het Bastion aan de Maasplassen in Kessenich is één van de vijf plekken waar in Vlaanderen gezwommen mag worden in het open water.

Sinds de zomer van 2019 is er een akkoord tussen de gemeente Kinrooi en Trisport MnK om open water zwemmen mogelijk te maken in Bastion. Wel is hiervoor een eenmalige inschrijving van toepassing. Verder is het gebruik van een zwemboei verplicht. TrisportMnK en de gemeente Kinrooi waren bij de eersten om opnieuw op te starten. Meer info is online te vinden.

Foto: TrisportMnK (voor de Corona-maatregelen)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *