Petitie voor opening grenzen gestart

Naar aanleiding van de laatste berichten in de media zijn diverse inwoners van de grensregio gestart met een online petitie waarbij de insteek is dat de België de grenzen snel opent.

Zoals het er nu naar uit ziet zullen de grenzen tot tenminste 8 juni gesloten blijven voor niet-essentiële verplaatsingen. Naast ergernis en onbegrip van inwoners in de regio, stuit dit ook op felle reacties van diverse bestuurders in de regio. “Het gesloten houden van de grenzen heeft voor de mensen die in de grensregio wonen een enorme impact. De versoepelende maatregelen die voor alle Belgen gelden hebben voor hen weinig tot geen effect”, aldus de reactie van een van de initiatiefnemers van de petitie.

“Veel mensen hebben al maanden hun familie niet gezien. Daarnaast hebben zij hun leven aan beide zijden van de grens. Binnen de huidige omstandigheden is er geen enkele medische reden meer om de grenzen zo strikt gesloten te houden”, zo stelt men. “Dat gaat over familie zien, naar de winkel gaan, makkelijker voor werk de grens over kunnen en vrije tijd zoals buiten sporten en wandelen. Dat mag allemaal binnen België, dat moet ook mogelijk worden voor mensen die hun bezigheden en familie aan de andere kant van de grens hebben”, aldus de initiatiefnemers.

De online petitie wordt momenteel veelvuldig op sociale platforms gedeeld.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

71 reacties op “Petitie voor opening grenzen gestart”

 1. Hallo we hebben een caravan op goolderheide maar nu mogen we als nederlander niet naar toe omdat de grens dicht blijft maar de belgen mogen wel naar de camping maar ook mogen de belgen naar nederland komen dat is toch van de zotte de grens moet open riny

 2. Lijkten wel oost en west Berlijn, wij willen naar het gezin van onze dochter!!

 3. Ik heb een vriendin ze woont juist over de grens kwam er wekelijks ik mis haar enorm hoop dat de grens heel vlug opengaat

 4. Iedere dag bijna een uur langer reistijd door de grenscontroles. Ergerlijk en zo ontzettend NIET nodig. Stel open die grenzen

 5. ik ga in stramproy naar:bakker,jumbo,dierenzaak en iedere vrijdag uit eten in roy of weert,schoonmoeder woont in weert.
  reden genoeg dus om te vragen (eisen) dat de streep weer open gaat.

 6. Ernstig ziek familielid ( tweede graad) woont in Maaseik net over de grens. Wij zijn met 5 broers en zussen, waarvan 3 woonachtig in België, (net over de grens). We kunnen niet op bezoek om een helpende hand te bieden. Het lijkt hier wel een “oorlogsgebied”, ik vind dit echt schandalig en ergerlijk…. Stel open die grenzen, vandaag nog……

 7. We hebben een stacaravan in Nederland. Wat me per jaar 2600€ staangeld kost+ andere kosten.
  Wat neer komt op een 3000€ per jaar. Ik mag het een aantal keer per jaar verhuren . Deze inkomsten
  vallen nu al weg. ( begrijpelijk met het corona virus). Maar we mogen er zelf ook niet naar toe,wat
  onbegrijpelijk is want je zit daar volledig op je eigen. En eten moeten we evengoed hier kopen als daar.
  Er zijn ook belgen die ergens anders een tweede verblijf hebben .Niet alles draait om de kust of Ardennen.Onderhoud wordt nu niet gedaan ik hou mijn hart vast als we er opnieuw moeten mogen komen. Grenzen open ik wil naar mijn eigendom!

 8. Ik heb ook vrienden aan de overkant ,en heb ze al maanden niet gezien

 9. De kinderen (5 + 7) moeten op school van klasgenoten horen hoe fijn ’t is om eindelijk hun opa en oma weer te kunnen zien. Helaas voor hun niet. Beide grootouders wonen over de grens in Nederland. Wordt er wel gerealiseerd wat voor impact dit heeft op zo’n kinderen….

 10. Vorige week met de fiets de grens over gegaan de politie ligt gewoon op de loer, ben toen ze me aanspraken snel terug de grens overgegaan. Wij wonen vlak aan de grens en nu verplicht om flink om te rijden, raad dat juist dit land de hoofdstad van Europa mag heten

 11. Wanneer kan ik mijn gehandicapte zoon , welke in een tehuis in Nederland woont bezoeken. Ik heb hem sinds half maart niet meer gezien.

 12. Maak de grenze open ik wil mijn kinderen en kleinkinderen weer zien .en ook onze vrienden .zitten al vanaf maart op gesloten woon 2km van de grens maar mag er niet over .

 13. Heb een huisje gekocht in Hoofdplaat (Village Scaldia) ben er aan het renoveren maar kan niet verder werken.
  Wanneer worden ze in die regering eens volwassen?

 14. Wij hebben familie vrienden en kennissen in Nederland wonen.
  Wij wonen bij de grens met Maastricht.
  Wij gingen ook altijd winkelen in Maastricht.
  Gaan graag fietsen over de grens.
  Dit kan nu allemaal niet meer.
  Hoe lang gaat dit nog duren voor dat de grenzen open gaan?

 15. Jan Linders is de kortste essentiële verplaatsing naar een supermarkt. Dat doe ik met de fiets…nu moeten we met de auto naar Maaseik of Kinrooi.

 16. Mijn tandprothese is gebroken wil het laten repareren in Roosendaal, bij mijn tandarts, maar mag de grens niet over. Is Europe dan toch echt alleen maar voor mister Philips, Shell, Bayers en dergelijke multinationals en valt de gewone burger uit de boot.

 17. Wij hebben een pinksterweekend met vrienden in dr Ardennen. Net 4 dagen te vroeg. Je kan beter nu naar brrbdhaarden als Spanje en Italië gaan dan naar de zeer dunbevolkte Ardennen waar je echt je best moet doen om besmet te raken. Ja België een mooi hopeloos land

 18. Grens moet open kunnen we eindelijk weer na mijn schoonbroer en schoonzus gaan,wonen net over de grens

 19. Ik ben Belg en woon tegen Amsterdam. Al mijn familie woont in België. Ik heb mijn ouders al 3 maanden niet gezien en mijn kinderen moeten hun oma en opa al zo lang missen, terwijl hun klasgenootjes bij hun grootouders gewoon op bezoek kunnen. Mijn zus is begin april bevallen van haar eerste kind. Hij is bijna 2 maanden en heb hem nog niet in het echt gezien. Doe die grenzen open voor families!!!!
  Hoeveel handtekeningen moeten er eigenlijk verzameld worden voor de petitie wordt ingediend?

 20. Als je ziet wat er nu allemaal weer is toegestaan binnen België en dan nog wordt er tegen burgers met ouders/familie over de grens gezegd (door ons dood te zwijgen): “Nee, jullie mogen je familie nog niet zien”. Hoe harteloos ben je dan!
  Premier Wilmès heeft notabene letterlijk gezegd dat het bezoeken van een dierbare een essentiële verplaatsing is. Ze zei ook: “U mag gaan waar u wilt”. Bij de grenzen hangen borden met teksten als: “Elke niet-essentiële reis naar het buitenland is verboden”. Maar familiebezoek wordt gezien als essentiële verplaatsing, dan kan er toch niet verboden worden om naaste familie over de grens te bezoeken? Of zijn familierelaties over de grens soms niet essentieel? Als dat zo is, dan is er sprake van pure discriminatie en schending van het gelijkheidsbeginsel.

  Inmiddels zijn er vele uitzonderingen waarvoor men wel de grens over mag, waaronder: werk, partnerbezoek, co-ouderschap, grensarbeid, dieren verzorgen, mantelzorg, bijwonen huwelijk of begrafenis/crematie, schoolgaande kinderen. Wat is het verschil in risico tussen het verplaatsen over de grens om bijvoorbeeld een partner te zien of om je ouders te zien? Welk verschil in risico is er tussen het bezoeken van ouders binnen België of net over de grens?
  Men blijft zich ook verschuilen achter de epidemiologische situatie in de buurlanden. Maar ook dat argument is niet steekhoudend, aangezien de situatie in Nederland en Duitsland hetzelfde of zelfs beter is dan in België.

 21. Auto’s mogen niet de grens over maar wel groote vrachtwagens van Italië en Spanje en andere landen er he die België in Nederland zijn he helft niet zoveel zieken als hier

 22. Als je ziek bent weet je toch dat je niet naar je kinderen en kleinkinderen kan gaan begrijpen de Belgische staat dat niet .je gaat je echten kinderen toch niet besmete.

 23. Ik woon net over de grens in België onder Breda! Al maanden niet mijn kinderen en kleinkinderen gezien terwijl hier in België wel familie weer mogen ontvangen, pure discriminatie!
  Heb 2 info lijnen over t coronavirus gebeld waaronder 1 v Brussel. De 1ste lijn gaf mij groen licht om over de grens te gaan om mijn dierbaren te bezoeken en de laatste vanuit Brussel niet!! De man zei uiteindelijk dat ik zelf op Google moest gaan zoeken wat wel of niet mocht…nou jaa! De mensen weten t zelf niet meer en t moet een keer ophouden de grenzen dicht te houden! Familie is t belangrijkste of t binnen de grenzen is of buiten de grenzen en de beste medicijn die er bestaat, je familie omhelzen..We worden gewoon bang gemaakt!

 24. ouverture des frontières pour les frontaliers retranchement knokke et c’est vital……..

 25. Het zijn juist de grens burgemeesters die destijds gevraagd hebben om de sluiting. Aan hun nu om Brussel te overtuigen dat het lang genoeg geduurd heeft.

 26. vrijheidsberoving / gijzeling door je eigen land ?? misschien goed bedoeld maar we weten nu toch eigenlijk allemaal wat wel en niet kan tijdens deze tijd. Laat ons onze familie (rekening houdend met de maatregelen )ook aan de andere kant van de streep mogen bezoeken.

 27. De sluiting doet me denken aan de stasi en het oude Duitsland regime , oost en west , er is voor veel mensen in deze regio teveel miserie zowel financieel als emotioneel door ontstaan en totaal nutteloos voor zeeland en oost Vlaanderen ! Mijn gedacht…

 28. Sluit me helemaal aan bij Etienne!
  Wij wonen op 200 meter van de grens met Nederland.
  Kinderen allemaal in Nederland, evenals alle familie en vrienden (sporten en werk).
  Al ruim 9 weken onze kinderen en familie niet gezien!
  We wonen toch in Europa …..
  Gooi open die grens voor essentieel contact tussen ouders en kinderen, tussen vrienden en familie!
  Geen enkel argument (meer) om grenzen gesloten te houden.
  Iedereen is inmiddels bovendien doordrongen van wat er speelt en hoe daar zo veilig mogelijk mee om te gaan.
  Communiceer eerlijk en helder over de datum waarop. Niet eerst een bericht: ‘volgens minister Pieter De Crem (CD&V) zitten de gesprekken over het openen van de grenzen wel in een stroomversnelling en moet er in de week van 18 mei een beslissing vallen.’ en dan vervolgens (geen woord meer over deze hoopvolle mededeling van De Crem) op donderdag 21 mei: Philippe Goffin: ‘Tegen midden juni denk ik duidelijkheid te hebben over reismogelijkheden.’
  We spreken de mensen van de grensbewaking hier regelmatig en ook zij zijn het spuugzat, kotsbeu en hopen dat aan deze zinloze frustrerende toestand zo snel mogelijk een einde wordt gemaakt.

 29. De Belgische regerering heeft met hun grenzenlose stoerheid al veel leed bij de grensbewoners veroorzaakt! De Club in Brussel is alles schijnbaar pieps egaal. Zij kunnen gaan en staan waar ze willlen en de grensbewoners? Open de grenzen NU!

 30. er is nu geen enkel argument meer om de grens nog langer gesloten te houden. Open de grens, NU!!

 31. Grens gewoon open gooien, ze hebben tegenwoordig camera,s uitgevonden.
  Mooie alternatief als je wat te verbergen hebt.
  Normale mensen moeten hun werk uitvoeren die in Nederland werken en kinderen kunnen zien.
  Belgisch politie zijn aan de grens ook niet consequent de ene draagt een mondkapje de andere niet, laat staan 1,5 meter.
  Dit is allemaal halve maatregelen die leiden tot frustraties.
  Ben zelf veiligheidscoördinator in Nederland.
  Als je geen goede voorbeeld geeft wat moet die andere mensen van je verwachten?
  Goede voorbeeld begin bij je zelf en laat die grenzen gewoon open houden.
  Personen die kwaaie bedoelingen en of misbruik willen maken komen toch de grens over.
  Beste burgemeester en schepenen en verantwoordelijke, ik ben altijd bereid om mijn motivatie persoonlijk te komen toelichten.
  Werk regelmatig met overheden en altijd komen we eruit met verstandige maatregelen zoals het nu er voorstaat voor mij inziens moet de grenzen per direct open.

 32. Politiek een chaotisch land België. Nauwelijks te besturen dus wat wil je nu. Meer dan 6 regeringen die denken dat ze de baas zijn met x-aantal ministers die maar wat doen. Mondkapjes bestellen: 5 ministers zijn er mee bezig en nog lukt het niet. Laat de grens met dit land a.u.b. gesloten blijven voordat andere delen van Europa met dit politieke virus besmet worden.

 33. Het lijkt erop dat nationale regeringen willen kijken hoe ver ze kunnen gaan om de bewegingsvrijheid van de burgers sterk te beperken. Niemand heeft mij uit kunnen leggen waarom ik als Nederlander niet in mijn eigen vakantiewoning in de Ardennen mag verblijven. Hetzelfde speelde in Zeeland waar Nederlanders niet in hun eigen vakantiewoning mochten blijven. Wel overdag maar niet overnachten. Niets wordt gemotiveerd. Je hebt maar te gehoorzamen. In Nederland hebben we nu de BOA’s die ingezet worden door de overheid om mensen te vermanen en te bekeuren. En deze types met nauwelijks een opleiding wil men dan ook gaan uitrusten met wapenstok en pepperspray ?! Hier komen gigantische problemen van. Wederom blijkt dat de EU een farce is.

 34. Ik heb net toen de lockdown begon iemand leren kennen aan de andere kant van de grens heb ze nog nooit in het echt gezien maar wij willen ook naar elkaar hoor wij willen ook gewoon bij elkaar geraken wonen allebei ongeveer 5 km van de grens, mag dit nu wel of niet?? Wij zijn het hier in dit k*t land echt beu!! Doe die grens gewoon terug open man wat maakt het nou uit het zijn diegene die heg land recht proberen houden die gestraft worden terwijl die mensen die al maanden bij elkaar blijven komen ongestraft blijven in dit kut land mondmaskers verplicht op openbaar vervoer? Ja, maar alleen voor blnke mensen. Die Marokkanen en turken en al s gespuis moet geen masker opzetten weg met deze discriminerende regering…

 35. Wij willen dolgraag onze kinderen en kleinkinderen zien op veilige afstand. Wij hebben vlak bij onze kinderen ons tweede verblijf, hebben dus ons eigen onderkomen daar met alles er op en er aan. Het is vooral moeilijk omdat we onze dochter al 3 keer langdurig huilend aan de lijn hebben gehad, omdat het allemaal heel zwaar is voor een gezin met jonge kinderen en werkverplichtingen. Dan breekt mijn hart en wil ik gewoon in mijn auto springen en er naar toe. Geef desnoods visa’s voor familiebezoek, of verplicht 2 weken quarantaine, het maakt niet uit. Een verenigd Europa is nog nooit zo ver weg geweest en de grenzen zijn nog nooit zo duidelijk aanwezig geweest.

 36. Ik heb mijn ouders ook al heel lang niet meer gezien. Woon in belgie maar mag niet naar nederland toe om mijn ouders te zien. Ging dan ook altijd meteen bij de jumbo boodschappen doen nu moet ik dat hier doen. Ben dubbel zoveel geld kwijt. Schande dat ze de grens zo lang sluiten. Mag normaal niet eens zo lang heb ik ergens gelezen

 37. De duitsers hadden beter de oorlog gewonnen, dan hadden we nu wel naar onze stacaravan in zeeland kunnen gaan ……..

 38. Ik vindt dat het lang genoeg geduurd heeft dat de grens gesloten is met blokken, hekken en politie. Je wordt als nederlander geweert in Belgie. De belgen mogen wel naar nederland. Open de grenzen.

 39. Je wordt gewoon als vuil vies tuig door de Belgische politie behandeld. En riskeer niet om er tegen in te gaan want je trekt altijd aan het kortste einde. Vooral die jonge gastjes geilen erop om veel boetes uit te schrijven dan krijgen ze meer strepen van hun baas. Je krijgt direct een pv met deftige termen de procureur des Konings en de procureur des Koningins en de Koning des procureurs en de Koningin des procureurs. In die termen zijn ze heel goed. Koen Geens minister van justitie had destijds maar een doel Hoe kan ik door veel boetes de Belgische schatkist zoveel mogelijk spekken en dat beleid wordt rigoreus doorgezet. Mijn moeder is 94 jaar en woont alleen. Ik heb haar niet meer gezien sinds de sluiting van de grens en ik mag de grens niet over. De Belgische politie heeft weinig empathie.

 40. Heb mij kleinzoon al 2 maanden niet gezien. Ben zelf getroffen door coronavirus en dit virus heeft er voor gezorgd dat ik nu longfribose heb en nog maar enkele jaren te leven heb. Moet een dubbele longtransplotatie krijgen n Rotterdam anders houd het over een aantal jaren op.
  Dan mag je ook nog niet kleininderen en kinderen zien of op bezoek die over de grens wonen i Lanaken lekker is dat met mijn vooruitzicht.
  Wordt dubbel gestraft door coronavirus alleen maar in ziekenhuizen gelegen zowel Maastricht als Rotterdam. Wij worden gediscrimineerd door België en het is in strijd met de Europische wetgeving.
  België stop met discrimineren wij zijn EEN EUROPA

 41. Jan Hesp (NVA) had als Minister President van Vlaanderen allang kunnen ingrijpen maar ook hij zwijgt erover. We zullen het onthouden bij de volgende verkiezingen.

 42. Open de grenzen , wij zitten veiliger op de camping in Nederland , ipv midden in de stad waar we steeds naar dezelfde parken moeten omdat we geen tuin hebben . In de parken is het trouwens drukker dan op de camping . België wil iedereen onderdrukken

 43. Het is een drama. Ook op de onbeschofte wijze hoe je wordt aangesproken door de Belgische politie. Ga nooit in discussie want zij zijn met twee en de procureur neemt altijd de versie aan van de politie. Als burger wordt je door de Belgische politie als een stuk vuil behandeld. Maar ze vergeten wel dat wij als burgers hun salaris en pensioenpremie betalen van ons belastinggeld. Er is geen enkel overleg mogelijk om een correcte reden op te geven c.q. te bespreken. En als kers op de taart geeft Marino Keulen burgemeester van Lanaken aan personen door wanneer ze wel stiekem de grens kunnen passeren en er geen momenten van controle zijn.( bron belang van Limburg ).
  Meneer Koen Geens open de grenzen want Nederland heeft betere cijfers dan Belgie en stop met dat zakken vullen. Want dat is je enigste beleidsdoel doel. Hoge en veel boetes daar heb je dan veel beleidsdocumenten over geschreven. Maar voor de gewone burger heb je geen oog.

 44. Onze zoon woont in Maastricht met onze schoondochter en kleinkinderen van 6 en 8 jaar. We zitten als inwoners van België reeds 8 weken binnen en dit terwijl Belgen hun kinderen en kleinkinderen wel mogen bezoeken. Er is geen enkele reden meer om de grens te sluiten voor bezoek aan onze kinderen. Let wel wij willen geen toeristische trip maken.

 45. meld je bij een grenscontrole aan als asielmoslim,
  dan mag je Belgistan direct binnen

 46. Ik vraag me af waarom duitsland nederland en luxemburg wel de grenzen al open zijn . Ik woon in belgie maar ben geboren in nederland soms heb ik veel spijt dat ik me heb laten natriliseren tot belg … ik deed dat omdat mijn kinderen belg van vader heeft had… kleinkinderen belg als papa hebben . Ik snap de angst … maar wil dolgraag na mijn moeder en vrienden in holland … voel me totaal afgesneden van alles . Ben best bereid om mondkapjes op te zetten en handschoenen maar alsteblieft zet grensen open.. heeft lang genoeg geduurd . 😢😢😢😢😢😢

 47. Wij zijn zeilers en willen naar onze boot in Nederland. Ik denk dat we daar even goed afstand kunnen houden dan hier in ons huis in België. Bovendien willen we na zoveel maanden onze boot kunnen checken of alles er nog goed bij ligt. Een boot op het water is immers geen huis of caravan die je afsluit en gerust enkele weken kunt achterlaten. Er moet van alles nagekeken worden. De kans bestaat dat we na zoveel weken veel herstellingen of reparaties te doen hebben. We zijn met 2 personen uit dezelfde familie en willen ons tweede verblijf kunnen bezoeken. In België mogen de tweedeverblijvers ook terug naar hun huis aan de kust of in de Ardennen.

 48. 1 Europa! Want dat is voor iedereen beter. De burgers merken er niets van alleen dat alles duurder is geworden. En nu zijn zelfs grenzen afgesloten alsof we in oorlog zijn!! Dit kan echt absoluut niet. Dat we ons aan regels moeten houden om het virus te stoppen dat begrijp ik. Maar dat mensen die in de grensstreek wonen hun ouders, zussen, broers enz nu nog steeds niet mogen bezoeken gaat echt veel te ver. De grenzen moeten nu echt open regering!!!

 49. Mijn vriend woont in Markelo, en heb hem drie maanden niet meer gezien.
  Liefde kent geen grenzen, toch?

 50. Het probleem is dat België op dit moment geen deftige regering heeft. Wel voldoende ministers die allemaal maar wat roepen (Janbom, de Crem, Wilmes, Geens etc.). Niks is goed gecommuniceerd, geven ze zelf ook toe. Dus is het voor de Nederlandse regering moeilijk zaken te doen met dit land, wat in feite geen land is.

 51. Belgie zit aan de afgrond. Ze proberen met boetes en taxshiften het land nog een beetje overeind te houden. 94 slides om de uitkomst van de veiligheidsraad ’s avonds om 23 uur te communiceren. Beschamend en over niveau gesproken. De minister van justitie schrijft alleen beleidsnotities om de boetes zoveel mogelijk op te rekken, te verhogen en de schatkist op die manier te spekken. Beste landgenoten houd uw hart vast wat er dadelijk na de Coronacrisis gaat gebeuren. We gaan toestanden zoals in Griekenland krijgen. Geen geld meer voor pensioenen, geen regering, geen beleid, een duur Koningshuis. Maak je borst maar nat!!!! Stel je bankrekeningen veilig in Nederland want ook dat is hier niet meer veilig.

 52. Open die grenzen nu m lang genoeg geweest. Heb heimwee naar Nederland.Heb al lang spijt dat ik ooit hier ben gaan wonen.
  Wat een rot land zeg ,pure discriminatie tegen de Nederlanders en nog veel meer, waar de Belgen blijkbaar een hekel aan hebben.

 53. Ook ik woon als Nederlandse in België (mijn man is Belg en werkt in België), maar heb al mijn sociale contacten in Nederland. Ik zou graag mijn familie willen zien, wat de Belgen al een tijdje kunnen… En mijn dochter zou graag haar opa en oma terug willen zien, net zoals de Belgische kinderen.

 54. Dit hele gesloten grens verkeer is een sham. Overdag staan er controles en s’avonds kun je gewoon de grens over steken . Jullie betuurders zaaien overbodige angst en alles is zwaar overtrokkrn de zogenaamde experts zeggen wat de pharmaceutische , geld gedreven instantie s en banken willen want dit alles verreikt maar een ding….. de reiken. VELE ZEER INTILEGENTE doctord s en virologen krijgen geen eerlijke gelegenheid om te protesteren tegen het wanbeleid van al deze europese regeringen. Schamen moeten jullie . Tervo ligt op de grens . mensen gaan in nederland all maanden boodschappen doen en er is geen oplaaing van een virus sprake . .DIT BELEID maakt economie , mensen en kinderen KAPOT . Stop het of jullie werken anarcchie in de hand door dit wanhoops beleid te handhaven.

 55. Grens open, schandelijk voor de vrijheid die we zeker in deze Mei maand herdenken.
  Bevrijd de middenstand in de grensstreek,
  Voordat ze allemaal ten onder gaan, laat dit niet gebeuren. Dus neem u verantwoordelijkheid. En vier de vrijheid.

 56. Het totale beleid rond de Covid affaire is een grote aanfluiting van onze politieke bewindvoerders (van burgemeesters, gouverneurs, tot Vlaamse en federale ministers). Ze zouden zich moeten schamen en hun post moeten opgeven en plaats maken voor andere nieuwe beter bekwame mensen. Maar zoals altijd zullen zij zich hier helemaal niets van aan trekken en gewoon hun ding verder doen zoals dat altijd al geweest is. En alweer rekenen op het veel te korte geheugen van de kiezer bij de volgende stemming zodat ze ook dan weer gewoon verder kunnen doen.

 57. Ook als je midden in België woont, zoals wij, wil je als Nederlander toch graag eindelijk eens de grens over om familie weer te bezoeken.. hopelijk kan dat snel. Het is frustrerend, dit..

 58. Ik proef duidelijk de oude anti hetzen uit de jaren 50 weer!
  de Belgen tegen de Hollander en omgekeerd.
  Wij Zeeuws Vlamingen zijn weliswaar met een Nederlands paspoort ,maar zeker mede door onze geografische ligging volledig op “ons” Belgische achterland aangewezenen afhankelijk… En niet alleen de goedkope benzine als argument gebruiken!!!
  En dit ondanks het feit dat grote bevolkingsgroepen in goede harmonie samenleven wordt dit op dit moment iedere betrokkene dwars door de neus geboord!!!
  Het zijn absoluut niet alleen de “gespleten” families aan beide kanten van de grens, maar zeker ook de vrijheid om binnen bepaalde perken te gaan en staan waar men wilt!!
  Een niet te aanvaarden situatie.
  Hoop dat de Belgische instellingen alsnog bakboord halen!!!!

 59. Dit weekend toch gewoon de grens. Ben het kotsbeu dat ik me ouders en familie al meer dan 2 maanden niet heb gezien. Wil wel eens zien wat de belse flik doet als ik de grens over ben. De hollander mag mij niet oppakken want alleen België verbied de overgang.
  Tabee en weg ermee

 60. Het plaatje is compleet hoor.
  De grenzen blijven dicht!!
  Ik twijfel nu alleen nog met wie ik de Crem moet vergelijken, de fuhrer of il duce.
  Al zouden dat nog koosnaampjes zijn want in die tijd kwam je de grens makkelijker over met minder noodzakelijke redenen.

  Kan hier trouwens niet naar het europese hof van mensenrechten gestapt worden?
  Dit is toch pure onderdrukking van het volk.
  Discriminatie wie nu nog wel en niet de grens over mag. Die regels die niet meer gebaseerd zijn op geldige redenen.

 61. Er word meer vergaderd, rechtzaken gepland, nieuws verteld en geld uitgegeven aan een onnozel 23 jarig studentje dat meent een katje uit Peru te redden door dat illegaal naar ons land te halen, dan dat er daadwerkelijk voor mensenrechten word gevochten.
  Laat staan dat mevr ali ook straks maar een boete of wat dan ook gaat krijgen. Wat iemand die hier de grens wil overgaan niet bang voor hoeft te zijn, die worden direct beboet.
  Maar de gewone werkende mens die het land draaiende houd mag geen familie 2 km over de grens bezoeken. En dan vinden ze het gek dat mensen straks mentaal erdoorheen zitten.
  En dan gaan die ministers (die zelf naar lockdownfeestjes gaan of door hun partner georganiseerd worden, met moederdag op foto gaan zonder social distance en noem maar op) het straks ook nog gek vinden dat vlaams belang als (hopelijk) alleenheerser de verkiezingen gaan winnen.
  Weg met deze farce en deze regering!!

 62. Dat burgemeester Jo Brouns maar eens actie gaat ondernemen. Hij heeft er mede voor gezorgd dat er overal blokkades staan!!
  Dat hij er nu ook maar eens deftig werk van maakt dat ze ook weer snel opgeruimd worden.
  En niet middels een petitie ondertekenen en zeggen dat je het met de inwoners eens bent, en dat je achter ze staat.
  Maak er werk van en gooi de grenzen open!!!

 63. En precies daarom gaan er geen verkiezingen komen voorlopig! Ze zullen wel weer een idiote regering in elkaar weten te plakken, die natuurlijk vrijwel volledig uit socialisten en/of Franstaligen zal bestaan, want dat zijn precies de partijen die terug willen naar een meer centralistisch België (wat ook totaal niet gaat werken, maar dat mag in Brussel kennelijk niet meer gezegd worden nu).

 64. Ook ik wil naar Nederland ik heb er geen familie maar wel veel vrienden , het is niet meer dan normaal dat mensen hun familie willen zien over de grens , dat heeft inderdaad meer voorrang dan vrienden te zien . Dus hopelijk gaan de grenzen voor iedereen open anders blijf ik hier opgesloten in het kutland dat België heet . Ik ben een geboren Belg maar laat het land nu maar splitsen en moesten er nieuwe verkiezingen komen dan hopelijk VLAAMS BELANG BOVEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *