Plannen voor levensloopbestendige woningen in Stramproy

Stramproy

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert verleent in principe medewerking aan de bouw van negen levensloopbestendige patiowoningen aan de Walestraat in Stramproy. Kwaspen Woningbouw b.v. wil op de locatie van voormalig bouwbedrijf Stultjens/Klaessen een kleinschalig woonhofje met negen levensloopbestendige woningen realiseren.

Het plan sluit aan bij de huidige woonbehoeften. In een regionaal woningmarktonderzoek voor Midden-Limburg uit 2018 komt naar voren dat er vraag is naar grondgebonden seniorenwoningen. Wethouder Wendy van Eijk: “Senioren willen graag langer zelfstandig kunnen wonen. Met deze woningen spelen we in op die veranderende vraag. Daarbij zullen de meeste bewoners van deze nieuwe woningen een koopwoning achterlaten, waardoor de doorstroming verder op gang komt.” Locatie De locatie waarop de woningen worden gerealiseerd omvat de bedrijfslocatie van een voormalig bouwbedrijf aan de Molenweg 1 en enkele gedeelten van aangrenzende percelen. Met het planvoornemen wordt deze bedrijfsbebouwing gesloopt en verdwijnt de bedrijfsbestemming in het centrum van Stramproy definitief. Dit heeft een positieve uitstraling op de omgeving.

Bij de bouwplannen dient de initiatiefnemer rekening te houden met enkele eisen rondom duurzaamheid. Zo moeten de woningen aardgasvrij worden gebouwd. Ook mag de regenwaterafvoer niet worden aangesloten op de vuilwaterriolering. Het water moet tijdelijk worden opgevangen, zodat het vervolgens geleidelijk in de grond wegzakt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *