Stad Maaseik annuleert alle evenementen tot 1 juli 2020

Het stadsbestuur van Maaseik annuleert alle eigen evenementen tot 1 juli 2020. “Dit is wellicht voor vele inwoners en bezoekers geen verrassing”, aldus schepen voor toerisme Myriam Giebens. “De richtlijnen van de Veiligheidsraad leggen dit op en uiteindelijk geven we ook in Maaseik prioriteit aan ieders gezondheid. Al deze festiviteiten zullen even moeten wachten tot 2021”.

Onder het verbod vallen alle evenementen, georganiseerd door de stad Maaseik:
 Pinksterrommelmarkt (30/05 tem 01/06)
 Keramiekmarkt (05/06)
 Avondmarkt Maaseik met braderie (05/06)
 Limburgse open molendag (28/06)
 Alle kermissen tot 01/07.

Deze beperking draagt effectief bij tot de verdere beheersing van het coronavirus en ze zorgt tegelijkertijd voor duidelijkheid bij de organisatoren, leveranciers en bezoekers. Het stadsbestuur wacht verdere richtlijnen af en houdt u op de hoogte over de ontwikkelingen. Zo zal verder nieuws volgen of activiteiten in de zomervakantie wel kunnen georganiseerd worden. De komende dagen zal de overheid nieuwe richtlijnen uitwerken voor kleinere evenementen tijdens de zomermaanden.

Concreet betekent deze aankondiging dus dat tal van vertrouwde activiteiten in Maaseik niet zullen kunnen doorgaan. Een overzicht en de actuele lijst met geschrapte evenementen vindt men op www.maaseik.be.

Ook de evenementen die georganiseerd worden door verenigingen of door particulieren zullen niet kunnen doorgaan. Info daarover vindt men op de website van het respectievelijke evenement.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *