T-Live # corona-tour 2020

Gedurende vier weken toerde T-live langs de woonzorgcentra van Bree. Bedoeling: mensen, die in de gesloten centra verbleven, verbinden door muziek.

Muziek activeert, ontspant, betovert, ontroert, brengt emoties teweeg en roept herinneringen op. En dat heeft de werkgroep ook mogen ervaren. Onvergetelijke momenten en dankbaarheid maakten het meer dan de moeite waard. Zo waren we getuige van de onverdroten inzet van de zorgverleners en het ongelofelijke positivisme van de bewoners. Waar mensen voor mensen zorgen, is er altijd hoop! En net dat laatste, samen er niet alleen voor te staan, gaf ons en allen die we ontmoetten, zoveel voldoening.

Er werd gestart aan WZC Gerkenberg met live optredens van Dixie Rose en Marc Eerdekens, om de week daarna naar WZC Boneput te trekken met Kevin van Bliss Weers en een begeesterende Salims Seghers. Vervolgens was Open Kans centrum Gerkenberg aan de beurt met DJ Gerritt en deze week werd er afgesloten bij Open Kans in de Passtraat te Bree, weer met livemuziek (Marc E) en DJ Bliss.

Telkens zorgde de werkgroep T-Live ook voor giftbags, met handgeschreven boodschappen, voor alle zorgverleners en werden alle bewoners getrakteerd op verse aardbeien, chocolade en koekjes en een dankkaartje. Dankzij enkele sponsors konden ze dit iedere week dan ook ‘vers’ bezorgen.

Terugblikkend op de voorbije periode, was dit alles meer dan de moeite waard. Zo ontvingen ze onder meer volgende reactie van de directie van WZC Gerkenberg: “Heel erg bedanken voor zowel het optreden (deed deugd!) en de goodiebags met zoetigheden en aardbeien! We hebben bewoners die onvoldoende eten de laatste dagen, maar die wél de aardbeien opgegeten hebben! Hopelijk is dit voor hun een aanzet om de klik te maken naar beterschap. Jullie dragen dus méér bij dan jullie zelf vermoeden! Extra vitaminen, zowel fysiek als mentaal!. Dikke merci daarvoor!
Maar ook de ontroering die Salim Seghers teweeg bracht in WZC De Boneput (bewoners die mee zwaaiden op muziek, achter de ramen, sommigen met tranen in ogen, of het ongelofelijke enthousiaste meezongen en dansen van zorgverleners en bewoners van Open Kans, blijven in ons geheugen gegrift.”

De werkgroep van T-Live laat weten iedereen hartelijk te bedanken. De werkgroep T-Live bestaat uit: Bert Gabriëls – Erik Bakkers – Frans Steensels – Jaak Bakkers – Jan Dreesen – Rachel Dautzenberg – Roland Dries – Wim De Gendt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *