Vandaag toch nieuws over heropening van de grens?

De eerder op deze site gememoreerde ‘soap‘, rondom de Belgische grens, krijgt weer een nieuwe episode: Volgens media in de Belgische Oostkantons zou er vandaag wederom over de heropening van de grens gesproken worden waarbij men duidelijkheid zou geven. Maar of dit na de eerdere beloften serieus genomen kan worden blijft sterk de vraag.

In de Oostkantons waren er twee ministers vanuit twee verschillende ambassades woensdagavond om 22.00 uur na drie en een half uur doodmoe van het overleggen zodat ze niet meer verder wensten te vergaderen. In de overlegcommissie werd met name over de heropstart van het onderwijs gesproeken zodat er geen tijd meer was voor de grensproblematiek. Harald Mollers als minister van Onderwijs dwong informatie af zodat diens collega van de ProDG-partij en premier Oliver Paasch de hoop om informatie te krijgen de grens te openen moesten uitstellen tot vandaag.

De vermoeidheid kon niet over het hoofd worden gezien, het optimisme gaf niet toe, ook al had Oliver Paasch meer verwacht. Vooral met betrekking tot het openen van de grens, althans voor gezinnen, had Paasch gehoopt dat woensdag een resultaat zou worden bereikt. Maar de ruim drie uur overleg in de overlegcommissie was niet genoeg. Ze verdaagden tot donderdag om de ‘juridische vragen’ op te lossen waarmee men momenteel te kampen heeft.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

40 reacties op “Vandaag toch nieuws over heropening van de grens?”

 1. Je kan onderstaande e-mail sturen naar:
  Kabinet.decrem@ibz.fgov.be
  “Geachte Minister De Crem
  Graag geef ik u kennis van mijn voornemen ben stappen te nemen met betrekking tot de flagrante schending van het Schengen verdrag en de supranationale EG wetgeving, met name het verbod tot discriminatie.
  Het feit dat het voor Belgen sedert enkele weken wederom is toegestaan contact te hebben met hun familieleden en dat ik (als Nederbelg) de grens niet mag oversteken om mijn familieleden in Nederland te bezoeken, acht ik als discriminatoir.
  Mijns inziens is het niet langer zo dat het algemene belang van de volksgezondheid beschermd dient te worden tegen mijn belang van grensoverschrijdende familiehereniging. De maatregel van de gesloten grens in zulk geval is niet proportioneel. Om die reden roep ik u op met de meeste hoogdringendheid de grenzen te openen voor zulke familiale hereniging en een einde te maken aan de inbreuken gepleegd door België bij het niet naleven van het Schengen Verdrag.
  Gezien de hoogdringendheid van de materie voel ik mij genoodzaakt u reeds dit schrijven te sturen en zal ik na het verder inwinnen van gedegen juridisch advies u de onderbouwing van mijn claim kenbaar maken.
  Ik behoud me derhalve alle rechten voor tot het aangaan van juridische procedures in dezen.
  Met de meeste hoogachting,”

 2. Onze ietwat sadistische ‘leiders’ hebben GEEN ENKEL argument om de grenzen dicht te houden, en haar record-belastingbetalende en moegetergde bewoners op te sluiten in ’s werelds gevaarlijkste coronaland. Wie dieper graaft stoot vast op een machtige ondernemerslobby die hierbij gebaat is..

 3. Dit is gewoon niet meer te bevatten! Blijkbaar hebben de grensbewoners voor deze regering geen enkele prioriteit! Als het tijd belasting betalen is, weten ze ons WEL te vinden. Er zijn totaal geen goede argumenten meer om de grens voor familiar bezoek dicht te houden. Dit is pure bureaucratie! Ik ben helemaal klaar met deze poppenkast!

 4. @Bert, dan heeft die ondernemerslobby dikke pech. Ik bestel alles bij bol.com, coolbleu en diverse andere Nederlandse online winkels.

 5. Ik dacht dat o.a. het neerhalen van de Berlijnse muur voor een Europa heeft gezorgd zonder grenzen maar volgens mij had de Belgische regering toen nog geen TV of de beschikking over andere vormen van communicatiemiddelen.
  Alle Belgische staatsburgers veel sterkte gewenst met het hebben van zo’n regering.
  Bah,bah,bah !!!

 6. Laat onze ‘leiders’ aub dringend notie nemen van de uitspraken van Johan Tollenaere, de verstandige burgervader van Maaseik die wél opkomt voor zijn onderdanen. Hij en vele anderen zijn doodmoe van de Brusselse willekeur !

 7. We hebben gelukkig in Maaseik een burgervader die heel goed begrijpt dat de Nederlanders hun familie op wil zoeken en voor de Nederbelgen op komt. Die klojos in Brussel die niet eens gekozen zijn met hun machtigingen moeten zo snel mogelijk verdwijnen en dat er een fatsoenlijke regering komt. Vooral die de Crem, eerst dik geld ontvangen omdat hij uit de politiek stapt en nu ineens heeft hij weer een dikbetaalde job als minister binnenlandse zaken. Het is Belgie ten voeten uit !

 8. Ik vindt dit zo’n onzin
  Heb mijn moeder en vader in lanaken wonen en niet meer gezien !!
  En ze hebben hun kleindochter en haar gezinnetje nog niet meer kunnen bezoeken !!
  WAT EEN NONSENS !!!
  LAAT DE FAMILIES WEER SAMEN KOMEN DIE 1 HALVE METER KUN JE OVERAL TUSSEN HOUDEN!!

 9. Waanzin ook voor 2de verblijvers : een verplaatsing naar een 2de verblijf is een essentiële verplaatsing. Die wet is er sinds vorige week, ZONDER uitzonderingen. Men mag voor essentiële verplaatsingen de grens over (als die niet gesloten is zoals in FR). In NL mag je vrij circuleren. 1+1+1 = 3, maar niet voor de Belgische regering die gewoonweg zegt dat het niet mag en daarmee gewoonweg haar eigen wetten negeert. Overigens : dieren gaan voederen is ook een essentiële verplaatsing. Heeft de familie over de grensbewoners toevallig geen goudvis die honger heeft ? Walgelijk zoveel onkunde en dommigheid !

 10. Ge kent wel die schaal van bekwaam leiderschap:
  bewust bekwaam
  onbewust bekwaam
  bewust onbekwaam
  onbewust onbekwaam

 11. Ik mis mijn klijnkind
  Ik wil mijn dochter zien ik kan niet naar haar zij ook niet al 3 manden hebben we elkaar niet gezien
  Allen video cal, ik hoop dat het snel de gerens open gaat

 12. Het wordt tijd dat een ‘Leider’ opstaat ‘Lijders’ zijn er al genoeg…..

 13. We moeten met zijn allen naar de grens en dan allemaal samen oversteken…Belgische flikken zijn toch met de BBQ bezig en de belgische administratie is ook niet de snelste ..en boetes dan ook niet betalen.
  Dat helpt met die kut politici in Bruxelles.

 14. Er word meer vergaderd, rechtzaken gepland, nieuws verteld en geld uitgegeven aan een onnozel 23 jarig studentje dat meent een katje uit Peru te redden door dat illegaal naar ons land te halen, dan dat er daadwerkelijk voor mensenrechten word gevochten.
  Laat staan dat mevr ali ook straks maar een boete of wat dan ook gaat krijgen. Wat iemand die hier de grens wil overgaan niet bang voor hoeft te zijn, die worden direct beboet.
  Maar de gewone werkende mens die het land draaiende houd mag geen familie 2 km over de grens bezoeken. En dan vinden ze het gek dat mensen straks mentaal erdoorheen zitten.
  En dan gaan die ministers (die zelf naar lockdownfeestjes gaan of door hun partner georganiseerd worden, met moederdag op foto gaan zonder social distance en noem maar op) het straks ook nog gek vinden dat vlaams belang als (hopelijk) alleenheerser de verkiezingen gaan winnen.
  Weg met deze farce en deze regering!!

 15. Dat ze die drugsbendes, verkrachters moordenaars en ander gespuis maar eens aanpakken. Neen, deze worden vrijgelaten (anders is er teveel kans op besmetting) of geen onderzoek naar gedaan (omdat er niet genoeg volk is) of ze krijgen er geen zaak rond aangespannen. Maar overal aan de grenzen staan ik weet niet hoeveel agenten om dit ondergaand dictator land te “bewaken”. Achterlijke halve zolen die corona roepen en agenten onderspugen krijgen een voorwaardelijke straf (mits 1 uitzondering omdat deze al voorwaardelijk had).
  Maar als je de grens over wilt om een ziek/gehandicapt familielid te bezoeken (dit mag niet omdat er al hulp is aangewezen in NL zelf), met social distance en mondkapje, dan kun je je aan een boete verwachten.
  Begrijpen wie dit begrijpen kan.

 16. Heeft iedereen hier ook zo’n compassie met onze politiekers?
  Na 3,5 uur vergaderen waren ze moe en zijn ze gestopt en naar huis gereden door hun chauffeur.
  Zal het morgen aan mijn baas ook eens voorleggen dat ik na 3,5 uur werken moe ben en betaald naar huis wil.
  Denk alleen niet dat deze hier in meegaat.

  Wat een bende amateurs die alleen nog maar meer geld willen om hun zakken te vullen voor zo weinig mogelijk te doen.
  Spreken elkaar na een crisisberaad nog tegen, roepen om de 2 dagen weer iets anders. En een besluit vormen kunnen/durven ze niet.
  Deze mensen krijgen juist zoveel loon om verantwoordelijkheid te nemen, en als er crisis is dan maak je meer uren om problemen op te lossen. Zo krijg en dwing je respect af, niet zoals deze bende onbekwamen nu bezig zijn. Jean-Luc Dehaene zou zich omdraaien in zijn graf!
  In de zorg draaien ze shiften van 12 uurs en word verlof afgekeurd omdat ze anders niet op genoeg capaciteit kunnen draaien.
  Voor deze mensen niks meer als heel veel respect.
  Maar een politieker die eens een overuurtje zou moeten maken kan echt niet, mits hij/zij hier geen week recup voor krijgt.

 17. En het bleef weer oorverdovend stil in het nieuws over het openen van de grens….

  Ze wachten op Frankrijk. Dat betekent nog zeker 3 weken wachten tot de grenzen open gaan. Nederlanders zijn niet belangrijk genoeg. Ik voelde me geen Nederlandse meer omdat ik al 15 jaar in België woon, maar met heel mijn familie in Nederland, die nu niet hier kunnen komen besef ik dat ik in een heel ander land woon. Nooit het besef gehad dat zoiets.kon gebeuren.
  Verdrietig en boos ben ik ervan.

 18. Families van elkaar gescheiden houden door de grens onnodig lang dicht te houden is opzettelijke wreedheid! En de arrogantie om alleen maar te komen met ‘er is overleg op hoog niveau’ om er verder over te zwijgen. Noem een concrete datum ipv van valse hoop te geven. We zullen dit onthouden bij de volgende verkiezingen! De Crem slaagt erin om zelfs mensen die al hun hele leven CD&V stemmen weg te jagen! Hou op met dit achterlijke gedoe en doe de grens open, ONMIDDELLIJK!

 19. Belachelijk deze actie
  Het lijkt wel alsof ze het gewoon expres doen en de mensen willen opjagen tegen over elkaar !
  Mensen tegen elkaar opzetten, EU noemen ze dit kleinste landje doet de absurdste dingen..!

  Word tijd tot er Serieus word ingegrepen dit kan egt niet meer

 20. Zonder ook maar iets in het nieuws zijn grenscontroles op de e19 en a12 weg. Geen idee waarom er dan nog gecontroleerd wordt bij de kleine wegen. Aangezien De Crem zijn beloftes niet na komt en zelfs de terrassen weer open kunnen maar familie bezoek over de grens nog steeds te gevaarlijk is volgens de hoge heren zit er maar 1 ding op. Massaal aangifte doen wegens discriminatie van de grensburgers.

 21. Wij steunen onze burgemeesters van Maaseik en Kinrooi. Zij zijn degenen die het bij het rechte eind hebben. Maar U zult het in Brussel wel ondervinden in de toekomst. Wij Limburgers blijven dit niet pikken.

 22. Er was eens een stadje aan de Maas, in het hart van Europa, midden in de Euregio. Tijdens de 1ste wereldoorlog werd het van de buitenwereld afgesloten, nu 2020 voor de tweede keer. Haar uitvalswegen naar de vier windstreken heten Venlose steenweg (verboden richting Venlo), de Weertersteenweg (verboden richting Weert), de Maastrichtersteenweg (verboden richting Maastricht) en de Maasbrug (verboden richting Echt-Susteren). Maaseik is van zijn natuurlijke hinterland afgesloten: geen enkele GPS werkt nog…..waarom kunnen we niet naar het “buitenland”, als België zelf in Europa de op één na slechtste leerling van de klas is. Bij onze Oost- Limburgse en Duitse vrienden uit NRW is het veiliger dan hier. Maaseik is altijd door Brussel stiefmoederlijk behandeld, het mooiste voorbeeld is het openbaar vervoer.

 23. @Geert Kooijman

  De grenscontroles van Breda/Antwerpen zijn opgeschort nadat er op de daardoor ontstaande file een aantal keer een niet oplettende vrachtwagen achter in de file gereden is. Dit is dus meerdere malen gebeurd en daar zijn meerdere fatale slachtoffers gevallen. Deze ongevallen zijn in het nieuws geweest maar niet groot, want ja corona is enkel nog in het nieuws. Dus hebben de hoge wijze heren en dames in Brussel maar besloten dat daar op de grootste verkeersader van Belgie dan de controles maar niet meer hoeven. Gelukkig liggen bij mijn bospaadje op mijn gebruikelijke route naar werk nog grote betonblokken, want ja, corona!!

  Misschien dat ze de arme slachtoffers van die ongevallen ook bij de corona doden kunnen turven.

 24. Beste mensen plaats bovenstaande berichten eens op de Facebookpagina van de Burgemeester van de gemeente waar jullie wonen want volgens mij lezen zij dit niet.
  Heb dit al herhaaldelijk malen gedaan maar krijg alleen shit over me heen, zoals respectloos en ga dan terug naar Nederland maar dat gaat nu niet want ben gegijzeld in dit apenland!

 25. Ook wij willen graag naar de camping in België van uit Limburg betalen er tenslotte heel jaar voor en kunnen niet naar ons 2deverblijf is te gek voor woorden om grenzen dicht te houden daar virologen er geen gevaar in zien en zeker op ons eigen stekkie kunnen we ons makkelijk aan regels houden wat is het probleem zelfs de Belgische mensen kunnen niet naar camping in Nederland daardoor of familie bezoeken wat is toch het probleem veel beloven weinig nakomen wat betreft regering België ?

 26. Meermaals een mail gestuurd naar het kabinet hier omtrent maar nooit een reactie ontvangen! Het is een schande dat andere wel hun families mogen zien wij NIET!

 27. Net gestuurd!,,,

  Geachte Minister De Crem
  Graag geef ik u kennis van mijn voornemen ben stappen te nemen met betrekking tot de flagrante schending van het Schengen verdrag en de supranationale EG wetgeving, met name het verbod tot discriminatie.
  Het feit dat het voor Belgen sedert enkele weken wederom is toegestaan contact te hebben met hun familieleden en dat ik (als Nederbelg) de grens niet mag oversteken om mijn familieleden in Nederland te bezoeken, acht ik als discriminatoir.
  Mijns inziens is het niet langer zo dat het algemene belang van de volksgezondheid beschermd dient te worden tegen mijn belang van grensoverschrijdende familiehereniging. De maatregel van de gesloten grens in zulk geval is niet proportioneel. Om die reden roep ik u op met de meeste hoogdringendheid de grenzen te openen voor zulke familiale hereniging en een einde te maken aan de inbreuken gepleegd door België bij het niet naleven van het Schengen Verdrag.
  Gezien de hoogdringendheid van de materie voel ik mij genoodzaakt u reeds dit schrijven te sturen en zal ik na het verder inwinnen van gedegen juridisch advies u de onderbouwing van mijn claim kenbaar maken.
  Ik behoud me derhalve alle rechten voor tot het aangaan van juridische procedures in dezen.
  Met de meeste hoogachting,”

 28. Het is te treurig voor woorden dat de Grenzen zogenaamd gesloten zijn. Ze worden nog maar sporadisch gecontroleerd. Op een heerlijke zomerdag laten ze hun eigen mensen naar Nederland ontsnappen, om ze dan op de terugweg naar huis op te wachten. Met andere woorden, of sta er permanent of neem de enige juiste beslissing en open gewoon de grens. Iedereen heeft lang genoeg braaf geluisterd, maar word met niets beloond. Bedankt namens alle medemensen in België

 29. Hier word meer tijd en energie gestoken in een kat dan in het openen van de grens . Stomme politiek.

 30. Gewoon die grens oversteken, dit word belachelijk!
  Te moe om over de opening van de grens te praten, wij zijn te moe om nog langer te wachten op
  deze onwettelijke grenssluiting!

 31. Ik heb net kabinet de Crem ook een mail gestuurd, maar betwijfel of dit gelezen gaat worden.

 32. Ik heb een standaard mail terug gekregen. Met andere woorden, het wordt toch niet gelezen. Hier het antwoord wat ik kreeg:

  Geachte mevrouw

  In aansluiting op mijn eerdere verklaringen, hoop ik heel gauw zekerheid te kunnen geven met betrekking tot deze aangelegenheid.

  Met de meeste achting

  Namens de minister:

  Kabinet Pieter De Crem

 33. Waarom wordt België geregeerd door virologen? Geen bekwame regeerologen meer? Hoe de ziekte zich verspreid weten we intussen wel. Maar dat weten ze in Nederland ook.

 34. Bijna een jaar later weten we “hoe goed ze het in Nederland hebben gedaan”, ze hebben zich met hun eeuwige arrogantie grondig verbrand, en nu zijn ze strenger dan België, immers, géén keuze meer !
  Doordenker …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *