Virtuele toer bij Musea Maaseik

“Er zijn tal van musea in Vlaanderen en België en ze zijn nu allemaal gesloten om de verdere verspreiding van het coronavirus te vertragen”, aldus schepen voor toerisme Myriam Giebens van de Stad Maaseik. “Dat leidt tot verlies aan inkomsten voor de musea, maar ook bij de potentiële bezoekers ontstaat er een zekere frustratie dat zij hun culturele dorst niet kunnen lessen”. Gelukkig beantwoorden vele musea al lang niet meer aan het cliché van een wereldvreemde instelling en sluiten ze aan bij de moderne communicatietools. Dat bewijst ook Musea Maaseik met zijn virtuele tour door de collectie.

Dit bezoek aan Musea Maaseik vanuit uw zetel loont meer dan de moeite: de oudste private apotheek van België, belangrijke archeologische vondsten, …. De stroom aan interessante kennismaking met Musea Maaseik droogt niet uit.

Ook in deze tijden van corona, wanneer de museumdeuren gesloten zijn, blijven de Musea Maaseik toegankelijk. Daarom werd een virtueel bezoek in het Apotheekmuseum en in het aangrenzende Archeologisch Museum mogelijk gemaakt! Via de toepassing wandelt u vanop de Markt in Maaseik binnen bij de Musea Maaseik. “We ontwierpen een echt parcours doorheen de ruimtes van het museum en selecteerden 10 objecten waarbij u meer specifieke informatie krijgt in de vorm van foto’s, tekst en geluidsfragmenten”, aldus Stephanie Cousin. “Verder kan u bij enkele opstellingen ook doorklikken naar webpagina’s met meer informatie. Op die manier hopen we u te laten proeven van de vele interessante dingen die er in het museum te zien zijn en die u hopelijk bij de heropening van het museum in levende lijve kan komen bekijken. Het museum bezoeken blijft immers een echte meerwaarde.”

Toegang tot de virtuele tour via www.museamaaseik.be.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *