Vooralsnog geen versoepeling bij de Belgische grens

In tegenstelling tot het bericht dat Vlaams minister Pieter de Crem van Binnenlandse Zaken afgelopen zondag voor de nationale TV vertelde, is er geen versoepeling vanuit de Belgische Federale regering gekomen. ‘Blijf in uw kot’ geldt binnen België niet meer zoals voor twee weken geleden, want bezoek aan anderen is, mits inachtname van enkele regels mogelijk, zolang dat ‘kot’ zich niet aan de andere kant van de grens bevindt.

Minister De Crem laat bij PZC weten: “De grenscontroles worden niet voor 8 juni opgeheven, aldus een woordvoerder van De Crem. Aan het eind van de dag, gisteren, liet deze woordvoerder weten dat er ‘voorlopig nog geen beslissing is genomen tot het wijzigen van het grensbeleid’. Hij kon niet aangeven wanneer dit wel te verwachten is.

Grensverkeer tussen Nederland en België is sinds 20 maart alleen mogelijk voor essentiële verplaatsingen, onder meer voor werk, mantelzorg en kinderen die op Vlaamse basisscholen zitten, sinds die 18 mei weer open zijn. Familiebezoek was lange tijd ook voor Belgen in eigen land niet toegestaan. Zoals het er nu naar uit ziet zullen ook de Pinksterdagen zonder grensbezoek door te brengen zijn, al is men in de Ostkantons van mening dat er vandaag nog nieuws te verwachten valt hieromtrent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

90 reacties op “Vooralsnog geen versoepeling bij de Belgische grens”

 1. Laten we vaststellen dat:
  grondrechten van mensen worden geschonden.
  het corona-beleid cq maatregelen twijfelachtig zijn.
  de sociaal maatschappelijke ontwrichting nog jaren zal nawerken.
  een financiële aderlating heeft plaatsgevonden die ook jaren zal nawerken.
  de vraag zich aandient of we bij een volgende crisis voldoende financiële buffer hebben.
  er geen landsregering is en de organisatorische chaos enorm.
  Jammer dat de kwaliteiten van Belgen zo nauwelijks tot uiting kunnen komen.

 2. Dit nieuws moet men dus in een Nederlandse krant lezen, de Belgische kranten zijn blijkbaar nog niet hoogte hiervan. Het zit er dik in dat de grenzen pas op 15 juni open zullen gaan, men volgt hier immers het beleid van Frankrijk. De grensbewoners worden gelijk gesteld met toeristen en de vele verzoeken en petities hebben nu toe geen effect . Er worden loze beloftes gedaan om de bewoners aan het lijntje te houden. Grenscontroles blijven doorgaan en ook de boetes worden nog steeds uitgeschreven. Heel treurig voor alle mensen die alleen maar hun familie willen opzoeken en niet gaan om te winkelen. Dit is trouwens ook in Nederland niet zo prettig meer, dus waarom zou je daarvoor gaan. Het is gewoon erg triest en de onrust blijft. Het voelt gewoon niet goed.

 3. Elke keer ik mijn schoonma van 77 jaar bel, haar eerste vraag is: “is er nieuws? “. En elke keer weer met een knoop in mijn buik antwoirdik “nee, nog niet”. Het is niet alleen ik, maar ik ben serieus bezorgd over de mentale toestand van mijn schoonouders om dit allemaal te moeten meemaken. Zijn enige Klein kinderen wonen hier in Belgie. En een Paar weken terug kregen wij bericht dat oma in ziekenhuis lag van een hartaanval… En wat kunnen wij doen? Niks. De grenzen zijn gesloten. Dit is niet correct. Ik word hier beu van.

 4. Met mijn Nederlands paspoort kan ik toch gewoon Nederland in.??? Ik ben toch Nederlands staatsburger. In Belgie heb ik zo.n document ter staving van duurzaam verblijf!! IK word hier dus gewoon gegijzeld eigenlijk?? Op grond van wat???2 x 250 euro aftikken mag ik wel!! Jojo beleid van (on)veiligheidsraad

 5. Mensen parkeer je auto ergens bij een kleine grensovergang, ga te voet de grens over en laat je ophalen of bel een taxi.

  “Unjust laws exist; shall we be content to obey them, or shall we endeavor to amend them, and obey them until we have succeeded, or shall we transgress them at once? Men generally, under such a government as this, think that they ought to wait until they have persuaded the majority to alter them. They think that, if they should resist, the remedy would be worse than the evil. But it is the fault of the government itself that the remedy is worse than the evil. It makes it worse. Why is it not more apt to anticipate and provide for reform? Why does it not cherish its wise minority? Why does it cry and resist before it is hurt? Why does it not encourage its citizens to be on the alert to point out its faults, and do better than it would have them?”
  – Henry David Thoreau, Civil Disobedience

  Sorry voor het Engels maar als een wet echt niet klopt dan is het je plicht deze te overtreden.

 6. Bij Strijbeek grens over gefietst na 19:00 geen controle, afslag de Mosten geen controle, weg vanaf Castelre en Ulicotten geen controle gezien overdag

 7. Met de fiets of te voet kun je als Nederlander overal de grens over maar bij controle in België krijg je dan weer een dikke boete daar in tegen kunnen Belgen in Nederland zo vrij zijn als een vogeltje

 8. Snap niet waarom Nederland niet over de grens mag voor hun tweede verblijf eigen sanitair en zo wel lekker betalen voor hun tweede verblijf als je toch alleen bij je eigenstuk blijft wel werkmensen over de grens zijn ze dan niet bang voor verspijding van het virus snap er niks meer van tussen Nederland en België

 9. Het is een schande. Voelt als discriminatie. Wij hebben ons aan de regels gehouden, maar alles is voorbijgegaan, alle feestdagen, zonder dat ik mijn kinderen mag zien.wel zie ik om mij geen hier hoe Belgische families zelf ‘ de bubbel’ aan hun laars lappen. Meerdere kinderen met aanhang, kleinkinderen , alles kwam/komt bij elkaar. Opmerkingen van dan ga je toch terug! Kortzichtig!
  Geen goed woord meer voor over. Bedankt

 10. Wat kunnen wij als grenslanders samen doen?? De staat voor de rechter slepen of wat? We zullen met z’n allen een vette vuist moeten maken. Petitie tekenen helpt niet, stille protesten met dassen, klinkt leuk, maar helpt ook niets. Frankrijk gaat de grens openen, op 15 juni, denk dat ze daarop gaan wachten. Dus nog 3 weken!!!! Belachelijk voor woorden.

 11. Schandalig dat de Belgische federale overheid de grens blijft dichthouden voor mensen die hun familie over de grens willen bezoeken.
  Belgie is in mijn ogen verworden tot een totalitaire politiestaat die mij, onder dwang van belachelijk hoge boetes dwingt om maar geen familiebezoek in Nederland te doen.
  Belgie doet alle mensen met naaste familie over de grens met dit discriminerende beleid al sinds maart groot onrecht aan. Dit duurt nu al veel te lang. De Belgische federale regering moet zich in dit geval niet steeds verschuilen achter de “exit-experten” maar zelf eens snel een beslissing over het openen van de grens durven nemen of toch tenminste familiebezoek over de grens als essentiële verplaatsing laten beschouwen.

 12. Wat wil je nu België is een apenland met een stelletje onbekwame piepo’s, mondmasker daar zijn ze nog niet voor bekwaam om het aan hun burgers te leveren . Nee iedereen moet er zelf maar voor zorgen . Het verzorgend personeel is dik in de steek gelaten , proficiat regering . De grens België – Nederland daar gaat een Waals minister over beslissen of die opengaat , hij zal er veel moeite voor doen . Ik hoop dat hij ook zijn kleinkindjes al 13 weken niet kan zien , mijn kinderen wonen in Nederland . Bij de volgende verkiezing zal ik ook eens aan die piepo’s van Brussel denken

 13. Stelletje grote egoïste zijn het hebben zelf geen familie over de grens en ja Van loon je hèb gelijk het zijn een stelletje Pipo’s

 14. Erg duidelijk zijn die prutsers van de Belgische Veiligheidsraad niet. Wanneer die grens daadwerkelijk opengesteld wordt is niet duidelijk. In elk geval niet voor 8 juni maar ook andere datums kunnen een optie zijn zoals 15 juni met Frankrijk, 1 juli met Spanje of nog later. Het enige wat wel duidelijk is dat de zomer kampen vanaf 1 juli door kunnen gaan waarin staat vermeld dat men maximaal 150 km naar het buitenland kan gaan alleen als de grenzen met het buitenland open is.
  Deze had nog meer van domme maatregelen Als je in een zelfde plaats die bijvoorbeeld 100 km van je huis af ligt een dierentuin hebt en een museum en je wilt deze op 1 dag bezoeken dan geldt het volgende: Eerst van huis naar dierentuin dan naar huis en vervolgens kun je naar het museum (dus 400 km rijden terwijl het gemakkelijk in 200 km kan). Hieruit komt dan het volgende: Je wordt tijdens het bezoek in de dierentuin onwel. Dan moet je eerst naar huis voordat je naar het ziekenhuis kan gaan anders €250 boete.
  Nog een domme maatregel: De wachtruimte en toilet bij kappers zijn gesloten voor de klanten, echter bij grote nood kan de klant wel gebruikmaken van de toilet. Zeg gewoon dat de toilet gewoon open is bij de kapperszaak dan is het duidelijk.
  Nu de horeca die krijgt pas te horen op 3 juni wat ze willen. Tja dan hebben ze standaard geen tijd om op 8 juni open te zijn.

 15. Volgens de BRF (Eupen) gaat er ook vandaag weer geen beslissing vallen. Inderdaad, wat een ongelofelijk Apenland is België geworden zeg…

 16. Twaalf jaar geleden ben ik naar België gekomen en tot maart 2020 heb ik met plezier hier gewoond. Nu is het plezier verpest door een onbekwaam en vooral onmenselijk beleid. In het begin van de crisis kon ik nog begrip opbrengen voor het feit dat ik niet bij mijn ouders in NL in de tuin kon gaan staan op 3 meter afstand om even te kletsen of om boodschappen bij ze langs te brengen. Iets wat de Belgische families en vrienden al die tijd wél hebben gekund. Maar sinds het Moederdag-drama is het begrip volledig verdwenen. Nooit had ik gedacht dat de Belgische politiek zo zou discrimineren en het gelijkheidsbeginsel met voeten zou treden. Dat ze zich zouden verschuilen achter onwaarheden en drogredeneringen. Zijn ze nou echt zo dom, hebben ze nou echt een beukenhouten kast voor hun kop of wíllen ze gewoon niet zien hoe onmenselijk ze bezig zijn? Ze vinden het blijkbaar normaal dat mijn buurman elke dag naar zijn liefje in NL kan gaan, dat mijn overburen iedere weekdag de grens oversteken om te gaan werken, dat mijn vriendin haar paard gaat verzorgen 10 km over de grens, dat mijn andere buren 3 x per week hun twee kinderen plus partners plus kleinkinderen (hoezo, bubbel van 4?) over de vloer hebben en dat ik NIET naar mijn ouders in NL mag gaan. “Nee sorry mevrouw, dat is nog te gevaarlijk, u moet nog geduld hebben.” Hoe kunnen ze dat met droge ogen zeggen! En dan ook nog die dooddoeners “regels zijn regels”. Ja, alleen als het om iemand anders gaat.
  Wel sorry, mijn geduld is op!
  Ik kan het niet geloven dat ik in Europa in deze situatie ben beland. Dat men mij ooit zou verbieden naar mijn ouders te gaan. Waar is Europa eigenlijk? Ook niks van gehoord!
  Ik ben normaal een vredelievend persoon en tegen geweld, maar als die De Crem nu voor me stond zou ik hem eens flink tegen zijn schenen schoppen! Wat een onbetrouwbaar figuur.
  Pffff, ben benieuwd of dit een beetje oplucht.

 17. Dus….wel plichten zoals het betalen van de persoonsbelasting, maar geen rechten om de grens over te gaan?

 18. Snap de bevolking niet. Ze moeten in opstand komen en heel Brussel bestormen inclusief die pipo’s van het EU.

  Grote puinhoop is het daar..ik kom altijd graag in de Ardennen al ruim 30 jaar…maar dit is ziekelijk …allemaal fake dit Corona kontverhaal

 19. Met alle respect voor iedereen, maar vergeet niet dat men hier in België, al c.a. twee eeuwen heel anders tegen de noorderburen, oftewel de “Hollanders” kijkt.
  Ja ik weet het, in Brabant zeggen ze, terecht, wij zijn Nederlanders, en boven de rivieren, vooral Noord en Zuid-Holland zijn Hollanders, maar de gemiddelde Belg ziet dat heel anders, de meeste zijn opgevoed in een samenleving waar men soms wat “minachtend” doet over “nen Hollander”, een verschijnsel dat ook in Nederland t.a.v. Belgen wel eens merkbaar was/is.
  Zelfs hier in de provincie Limburg kent men dergelijke verschillen. Zo is voor een Lommelaar, iemand uit Pelt enz, een Luikse, “ne Lukse”, alleen al vanwege het feit dat die regio vroeger bij het Bisdom Luik behoorde, enz, en als “afvalligen” en/of “verraders” werden gezien.
  Deze vooroordelen worden minder met de tijd, maar het gaat erg langzaam en ze zijn zeker nog niet verdwenen.
  Eens “Hollander”, altijd “Hollander”.
  Ik beweer ook niet dat dit een rol heeft gespeeld bij bepaalde beslissingen, maar onmogelijk is het niet.

 20. Vraag me af hoe ik alsnog de grens over kan stel ik laat iemand me ophalen bij de grens van Breda als die persoon terug wil draaien moet die toch door nl rijden anders kan die toch niet draaien hoe zit het dan juist weet iemand hoe ?

 21. Intisar laat hem naar Lommel komen daar is niemand dat was n tip en als politieagenten de BBQ en krat Alken erbij halen nou dan kunnen wij dat ook doen! Goed voorbeeld goed volgen!! Ook de hypocriet Maggie De Blok inclusief de kontekruiper Van Ranst due het Express heeft veroorzaakt ivm terugkerende vakantiegangers incl de man die t eerste hier t had dat ze die niet in quarantaine hebben geplaatst verbaasd me nu nog!! En dan worden we in t gevang geplaatst net als die enkelbanden type dus waar blijven we nu nog de chauffeurs van de supermarkten kunnen t hier ook overdragen niemand aan gedacht!! Mij komen de muren op mij af nu en denk dat er een opstand komt!! Ook mij zijn de dagen zoals Moederdag Pasen Verjaardagen nou dat kun je niet meer goed maken erg gewoon maar godzijdank Lommel is open dat is een geluk voor iedereen!! Blijf sterk en we steunen elkaar onderling!!???

 22. Ik weet niet waarom het word verzwegen maar de grensovergang bij Haseldonk (E19 Anrwerpe Breda)
  Is al van af vorige vrijdag OPEN…ik kom er elke dag langs

 23. Daniël, grenzen dicht, parkeerplaatsen van de supermarkten te Maastrich vol met auto’s met Belgische nummrplaten. Voor mijn deur rijden dagelijks 100 tal voertuigen met, JAWEL Belgisch kenteken. Allemaal noodzakelijke verplaatsingen. Laat me niet lachen.

 24. Iedere keer geven ze ons hoop en zeggen ze dat de grenzen wellicht eerder open gaan. En IEDERE keer weer stelt de Belgische overheid ons zeer teleur omdat er weer niets over gezegd wordt..ze stoppen dit precies in de doofpot en spreken er niet eens over..denk eens aan andere families in plaats van enkel aan u eigen!!!!’

 25. De crem onbekwame kwast die zijn eigen zakken vult doe die grenzen open en doe eens wat nuttigs inplaats van standaard antwoorden van briefjes aflezen. Of moeten wij hier eens post komen vatten voor uw deur en daar alles maanden afsluiten

 26. Ik was bezich om stukje voor stukjr mijn angst te overwinnen ik leid aan angsten en paniek ik was op weg om met mijn kids te willen overnachten in belgie in hotelletje waarom belgie is als wat is kan ik na huis ma helaas grens is dicht en zit gevangen in maastricht en ik ben weer bij af hoelanger dit duurt hoelanger ik in de kuil blijf hoe moeilijker het voor mij word om de stap te zetten ik heb 20 jaar er over gedaan om ba hengelhoef te gaan of na un winkel in belgie desnoods verplicht handschoenen en mondkapje ma gooi grens open ik heb getekend waarom om voor mijn toekomst en die van vele andere gooi open

 27. Ik zou hier ook mijn gal kunnen spuwen over dit beleid, maar ik ben alleen intens verdrietig dat ik mijn dochter en kleinzoon zo hard moet missen omdat ze in Nederland wonen.

 28. Het is een waardeloos land. Rare regels, elke dag wat anders en niets klopt. Zelf gaat de “Politie” gezellig aan de grens zitten barbecueën en bier zitten drinken. En wij mogen niet naar Nederland? Belachelijk en hypocriet land. Dat is het.
  Heb hier ook 11 jaar met plezier gewoond, maar mijn huis staat al in de verkoop. Ben helemaal klaar met dat idiote gedrag hier. Weer lekker terug naar Nederland, kan ik bij een tweede lockdown in ieder geval mijn vrienden en familie zien (op afstand).

 29. Is pure discriminatie. De tweedeverblijvers mogen naar de kust komen of naar de Ardennen maar wij mogen de grens niet over naar onze campingplaats die al van 1 mei open is. Wij moeten ook betalen voor onze jaarplaats en toeristenbelasting, wat zijn hun meer dan ons. Of moeten we de overheid ook voor gerecht dagen gelijk die tweedeverblijvers voor gelijk te krijgen. Misschien moeten we onze rekening naar minister De Crem sturen voor de kosten die we moeten betalen, en niet kunnen gaan. Als je het voor de één tot laat voor de andere ook. Stop die discriminatie en open de grenzen. Want die coronamaatregelen trekken op niks. Ze hebben er daar in Brussel verstand van? ??Juist hetzelfde als met een parlement die we na 1 jaar nog niet hebben.

 30. Toonde men vanuit Brussel maar minimaal eens begrip en legde men uit waarom de grens voor familiebezoek gesloten blijft. Beloftes die steeds weer worden uitgesteld en stilzwijgen. Dat valt niet te begrijpen en is denigrerend voor de grensbevolking. De regels in Nederland zijn ook niet altijd even duidelijk, maar ze worden tenminste uitgelegd en onderbouwd. Rutte bedankt ook iedere keer weer de bevolking omdat zij bereid zijn zich te houden aan de tijdelijke voorschriften Hoe moeilijk die ook veelal zijn en benadrukt ook iedere keer dat we het met z’n ALLEN moeten doen. En het blijkt dat de mensen dan ook beter gemotiveerd zijn om vol te houden. Maar hier weten we niet waarom we de maatregelen, en dan juist deze maatregel van gesloten grens voor familiebezoek van 4 personen, moeten naleven. Juist bij de grensoverschrijding is het veel beter te controleren of men zich houdt aan dezelfde 4 personen terwijl dat in het land niet te controleren valt en veelvuldig wordt genegeerd. Leg het gewoon uit aan de bevolking in behoorlijk Nederlands als dat tenminste mogelijk is voor mevrouw Wilmes en consorten. Het is bijna 8 juni dat is nu weer het zoethoudertje met als kers op de taart 15 juni voor het toerisme. Wat een aanfluiting is dit toch allemaal.

 31. Wij kunnen inderdaad niet naar onze caravan in nederland waar we wel voor betalen.
  Camping is open , duitsers en nederlanders zitten daar al en wij worden in ons klein landje opgesloten.
  We gaan terug naar de middeleeuwen.
  We laten hen de rekening betalen bij de volgende verkiezingen……..

 32. Alweer draait en keert men met uiterst voorzichtig gekozen woorden, zodat mensen de hoop krijgen om de grens te passeren, zie en hoor de uitspraken van Pieter de Crem. Mensen valse hoop geven en om de pot draaien, het is niet te geloven.
  Welke journalist heeft nu al eens aan een minister de vraag gesteld wat nu precies de motivatie is en wat de beweegredenen zijn om de grens nog steeds gesloten te houden? Welk protectionisme zit hierachter of welke angst schuilt hierachter?
  Wees de luis in de pels en vraag er op door!!!

 33. Wanneer mogen wij nu eens naar ons tweede verblijf in België? Wij betalen er Gemeentebelasting, toeristenbelasting, rioolbelasting enz en wij mogen er NIET komen. Er wordt gezegd 8 juni gaan de grenzen open, maar er wordt verder nog vaag over gedaan. In ons vakantiedorp doen we boodschappen bij de lokale winkels en genieten van de plaatselijke horeca. Hebben onze eigen voorzieningen, doen verder alleen fietsen en in onze eigen tuin zitten. Waar we met gemak afstand kunnen houden van onze medebewoners. WAAROM MOGEN WIJ ER DUS NIET NAAR TOE?REGERING BELGIË WEES EENS WAT COULANT TEGENOVER GRENSBEWONERS. Wij wonen hier 3km van de grens en onze stad heeft 5 grensovergangen waar we alleen naar België mogen kijken maar er niet over mogen. Weet U hoe frustrerend dit is? Ook dit gaat ten koste van onze gezondheid, de stress dat wij niet naar ons tweede verblijf mogen, waar wij niemand kwaad doen

 34. Ik ben het helemaal eens met Alphonsine Lebon. Ook wij (2personen) hebben ons tweede verblijf in belgie. 120 m2. Wij wonen 5 km van de grens. Hebben onze eigen sanitaire voorzieningen. Betalen toeristenbelasting enz. enz. Hebben in febr onze jaarrekening betaald. Wie compenseert ons voor dit….. zit nu op mijn flatje…wat is er fijner en gezonder in de natuur.

 35. Waardeloze situatie, mijn kinderen wonen in belgie, en mijn enige kleinzoon ook.
  Die wordt helemaal gek dat hij zijn opa niet mag zien, hij moet nog 3 worden.
  Leg dat maar eens uit, Wilmes! Wel eens gehoord van een verenigd europa? Vrij grensverkeer?
  Ik ben europeaan, ik heb rechten, en ik ga die nemen. Als ik mijn plichten vervul, waarom niet?
  Hou mij maar eens tegen.

 36. De grenzen met feestdagen wel bewaken is puur Hollandertje pesten.. Heb bijna 25 jaar in België gewoond… Woon nu weer in. Nederland.. Zal niet zeggen dat hier alles goed verloopt wat de crisis betreft.. Maar heb mij voorgenomen dat als er dit weekend wel gecontroleerd wordt en dinsdag niet net zoals de aflopen week.. Dat ik dan ga eisen dat er controle plaatsvindt, want of je houdt de grens op slot maar dan ook 24/7 of je stopt met die idioterie

 37. Dinsdag van de Crem een mail gekregen dat het onder zijn aandacht was en dat mogelijk voor 8 juni de grenzen zouden opengaan. De epidemiologische cijfers zijn in Nederland veel beter dus ik zie geen enkele reden om de grens niet de heropenen.
  Misschien dat de Crem eens bij premier Rutten in de leer moet gaan. Hoe communiceer je op een correcte manier aan de burgers. Hij kan daar echt een voorbeeld aan nemen.
  Nogmaals De Crem zet ons als burgers geheel Klem.

 38. Wel aankondigen dat er een beslissing komt over vervroegde grensopenstelling en dan vervolgens niets laten horen… Dat is onprofessioneel, minachtend en ronduit onmenselijk. Om over de schending van grondrechten nog maar te zwijgen.
  Mijn moeder zit al 3 maanden moederziel alleen opgesloten in politiestaat België – de staat die zich niets aantrekt van wetten en verdragsregels met betrekking tot grenzen en zich een slechte buur toont. Hoogste tijd voor Europa om België op de vingers te tikken en in te grijpen.

 39. Jammer dat we dit van een Nederlandse krant moeten horen. Belgie laat niets van zich horen, mooi buurland.
  Wij zitten al maanden te wachten met een terminaal zieke man die zijn vriendin in Belgie wil zien. Hebben 6 jaar een relatie.
  Nu op dit moment nog redelijk ter been. lukt nu nog om een aantal dagen daar te vertoeven en eveneens afscheid te nemen van al zijn vrienden in Belgie. Vriendin heeft ook geen mogelijkheid om naar Nederland te komen wegens haar gezondheid. Als mantelzorger heb ik al alles geprobeerd, medisch attest van behandeld arts in Nederland akkoord. Ambassade Belgie akkoord. Maar arts in Belgie wil niet meewerken. Hoe mensonterend allemaal.

 40. Kuttekop de Crem heeft al weekend. Misschien bij zijn tweede verblijf aan zee. Laten we hem maar niet storen. Hij laat ons immers ook met rust;)

 41. ik wil naar mijn kinderen en kleinkinderen in bergen op zoom,alles mag open behalve dat ik naar mijn familie mag gaan,en nog zoveel meer mensen die naar hun familie wil gaan over de grens ,wat is jullie probleem alles gaat open ,maar wij mogen als mensen niet over de grens,hebben jullie dan geen hart voor ons,zodat wij naar onze kinderen kleinkinderen en familie kunnen gaan,weten jullie wel hoe dat voelt verdriet hebben,denk het niet,lijk wel dat wij in de gevangenis zitten punt uit

 42. Van als de grens in Hulst opengaat ga ik mijn centjes terug spenderen in de Hollandse supermarkten en bij de lokale winkels daar. Om naar zee te gaan hoef ik geen tickets te bestellen om op een strand te komen. Gewoon gezellig op de dijken en de stranden. Kost mij veel minder en de Hollanders zullen ons goed ontvangen, daar ben ik zeker van. Ik kijk er al aar uit.

 43. Bende incompetente machtswellustingen.
  Decrem is een autoritaire creep

 44. Bijzonder jammer dat er in België totaal geen enkele daadkracht is om beslissingen te maken die redelijk zijn. maar wat verwacht je van een land dat zo verdeeld is tot op het bot?!
  Ze hebben een dubbel record met het langste zonder regering, omdat ze het eens zijn het oneens te zijn met elkaar!
  Ik kan mijn zoon al ruim 2 maanden niet zien. Het is te gek voor woorden. Is dit de EU? Nou de volgende keer stem ik keihard Nexit!
  Er zitten veel meer verborgen agenda’s met heel deze corona crisis daar kan je zeker van zijn…
  Jammer dat ik niet op bezoek kan en hem naar ons halen.
  Ik hoop een beetje tegen beter weten in dat er mensen gaan opstaan daar en inzien dat het bezopen is wat ze doen. Dat ze toeristen weren is prima, maar een familiebezoek weigeren is mens onterend en een schending van mensenrechten!

 45. Befehl ist befehl, Wanneer hebben we dat ook alweer gehoord? Geen touw aan vast te knopen meer Politiestaat Belgie heeft ondertussen al aan pvs voor verplaatsingen die niet mochten volgens de (on_)veiligheidsregering door de de Federale politie 25.250.000 euro binnen laten harken Kassa dus!!! Ik geef ze nog 10 dagen!!! dan is het 8 juni

 46. Ik ben al dagen aan het bedenken hoe we ervoor kunnen zorgen dat we het nieuws halen of in ieder geval gehoord kunnen worden. Ik heb geen idee waar ik naar toe.moe. kan je een.klacht.indienen bij de overheid? Ombudsman? Hoe.span je een rechtzaak aan? In mijn eentje ben ik nergens. Maar ik krijg ook nergens te vinden of er al iemand mee bezig is, waar je moet zijn hoe dit aangepakt dient te worden. Ik zou graag zien dat er elke dag in het nieuws komt dat er grensbewoners zijn die in opstand komen tegen de regering, wel vredelievend!! Er moeten geen rellen ontstaan want dan zitten we nog langer vast.

  Wie weet hoe dit aan te pakken? We zullen moeten samen werken om samen sterk te staan!!

 47. Voor een virtuele lat relatie mag je over de grens maar je ouders bezoeken mag niet. Maar wat wil je met een nep regering met als premier die amper 16000 voorkeurstemmen had bij de verkiezingen. Waalse maffia?

 48. Ik heb een fijn huis hier exact 1500m over de grens en ik heb lieve kinderen en kleinkinderen in Nederland en kinderen en kleinkinderen die hier in Belgie een stacaravan hebben staan waarvoor idd veel moet worden betaald. Iemand heeft al eens gereageerd ga dan terug naar je eigen land, wat kom je hier dan doen ? Als ik ons huis kon oppakken zou ik het onmiddellijk in Nederland zetten want de mentaliteit van de Belgische overheid staat mij in het totaal niet meer aan. Ze moeten de Nederlanders niet en dat wel nooit veranderen. Idd meneer de Crem geniet u van uw 2e verblijf aan de kust of Ardennen maar houdt verder ook uw mond, want u bent totaal ongeloofwaardig.

 49. Ik dacht dat er vandaag een bericht ging komen dat we de grens over mochten.
  Ik heb mijn ouder in Maastricht nu al weken niet gezien.
  Ze zijn niet meer de jongsten en hebben buiten mij niemand meer, aangezien mijn zus vorig jaar juni is overleden.
  Hier in België kan je heel het land door, maar mijn ouders aan de andere kant van de grens bezoeken gaat niet.
  Waar zijn we mee bezig?

 50. Ikke ik ben ook al dagen zo op zoek. Ik heb diverse brieven geschreven naar wat ik kon vinden met kopie naar onze gemeente. Ik heb oa geschreven naar het nieuwsblad om te vragen hier een artikel aan te wijden en/of druk uit te oefenen om hier landelijk nieuws van te maken. In Nederland is het wel op het nieuws gekomen. Die journalist heeft niet eens het fatsoen te reageren. Behalve van onze burgemeester heb ik nergens Een behoorlijk antwoord op gekregen. Ik vond het heel attent dat de burgemeester wel persoonlijk zijn begrip en medeleven toonde maar ook aangaf als gemeente niet veel te kunnen doen. Je verzamelen en acties zoals de petitie en de spandoeken en de reacties op deze site halen niets uit. We staan gewoon met ons rug tegen de muur en zullen moeten wachten op 8 juni of 15 juni hoe erg dat ook is

 51. Kort en goed gezegd , de politiek heeft schijt aan de gewone burger , die zitten immers in hun ivoor toren hun dik betaalde wedde te tellen , en zitten nu alvast te rekenen wat voor belastingen ze ons kunnen opleggen voor de corona crisis te betalen want JA het zal terug de gewone werkman/vrouw zijn die zal betalen ten minste als die nog werk zal hebben , ze willen de middenklasse eruit er zal nog enkel arm en of rijk zijn er word op grote schaal politieke spellen gespeeld , verenigd EU laat me niet lachten , we zijn er allemaal op achter uit gegaan althans de werkman/vrouw toch sinds de euro !!!
  België kan beter ontwikkelingshulp vragen ipv die te geven hebben het meer nodig !!!
  Stemplicht af schaffen want dit werkt ook niet , hebben na 1 jaar nog steeds geen volwaardige regering , maar krijgen toch hun loon verder uitbetaald echte schande en diefstal op grote schaal
  als zo veel onbekwaamheid op de werkvloer moest zijn , ze hadden al na 1 maand hun C 4. gekregen en stonden op de dop en terecht !!
  Wie kan en wil deze huichelarij nog geloven !!!

 52. De Crem zei dat familie bezoek Eerder zou mogen. Ik heb, net als vele mensen die hier hebben gereageerd, al maanden mijn ouders niet mogen bezoeken. Ik ben, en dan druk ik me diplomatisch uit, pisnijdig op Crembo. Het is een boerenlul, met een boerenlullenkop uit een boerenlullendorp. ??

 53. Sorry mensen woon al 29 jaar in Belgie .
  Het is niet te filmen wat er in deze Corona tijd allemaal gebeurd mijn man is 80 jaar ik 75
  .om nu deze soap mee moet maken .
  Had de eerste weken begrip om de grenzen te sluiten ,maar als ik hoor en zie hoe veel mensen wel de grens over kunnen om te werken spullen via internet uit Nederland te bezorgen etc .
  Wat is er aan de hand het is gewoon een grote corruptie en wille keur hoe je de grens overgang beneut wordt .
  Bedankt Belgische regering het is niet erg chic .
  Wij gaan naar de opening van de grens eens goed nadenken Waar we onze belasting en boodschappen etc gaan doen .We hebben gelukkig hele fijne kinderen en kleinkinderen
  Die we dagelijks horen via face time maar dol gelukkig zijn als de grenzen open zijn .
  Denk dat er veel kwaad bloed gezaaid is wederzijds.

 54. Er is een Facebook pagina, Nederlanders in België willen op familiebezoek in NL. Gaat daar allemaal heen en zet je reacties !

 55. Ik wordt een beetje moe van alle reacties hier. Denken jullie nu echt allemaal is om jullie te pesten?

  Het is voor een groot deel kapot gemaakt door de Nederlanders die massaal in België gingen tanken in het begin en wat zou er gebeuren als de grens nu open gaat?

  Juist, hopen Nederlanders die weer aan de pomp gaan staan en rookartikelen gaan halen in België en dat is 1 van de redenen waarom de grens nog dicht blijft en dat wij niet naar familie en vrienden kunnen.

  Wij hebben ook familie al maanden niet kunnen zien en dat doet vaak pijn.

  Het voornaamste is dat we gezond blijven.

 56. Wil even reageren op het art van 53 Rineke

  Ik zit in het zelfde schuitje als U maar ik ben Belg en woon in NL nog geen 5 km van de grens , heb 1 dochter en 1 kleindochter , ik zelf ben alleenstaande gepensioneerd en heb na 46 jaar full time werken een pensioen van 1300 € bruto , daarom kocht ik in Zeeuws Vlaanderen / NL een klein huisje omdat ik op die manier toch nog kon rond komen , het dorp waar ik woon zien ze de Belgen ook liever gaan dan komen en heb ook al dikwijls moeten horen dat ik maar moet terugkeren naar België , mijn directe NL buren drijven het zover dat ze me al 2 jaar het leven zuur maken , ik sta ook nergens als ik bij de politie of andere instantie ga , wat uiteindelijk geleid heeft dat ik mijn huis verkocht heb omdat ik deze stress niet meer aan kan , nu nog eens deze corona crisis erbij maakt van mij een eenzame opgeslotene , voor mij zijn alle mensen in de eerste plaats mensen en elk zal wel zijn redenen hebben om in een ander land te wonen dan zijn geboorte land , de mensen met uitspraken van ga naar u eigen land zijn in mijn ogen onderontwikkeld maar helaas ze zijn er wel ook in Nederland !!
  Ik ben het dan wel helemaal met jou eens wat de Belgische regering betreft er worden enkel macht spelletjes gespeeld ten kost van de gewone burger die niets liever wil dan ook hun familie te zien die over de grens wonen , ik hoop samen met U en zoveel andere lotgenoten dat we VEEL vroeger terug familie mogen en kunnen zien .

 57. Hier in Poppel hebben ze gisteren alle hekken en betonblokken weggehaald. Wel staan er nog verbodsborden. Er is hierover helemaal geen informatie te vinden. Het is te hopen dat ook die verbodsborden snel weggaan.

 58. Gerard, volgens mij heb je het niet helemaal begrepen. Ook ik woon in een (Nederlands) grensdorp, en heb een Belgische vader en Nederlandse moeder. Ook ik kan mijn Belgische familie dus niet bezoeken. Maar om daar nou alleen de winkelende/tankende Nederlanders van te geven is wel wat eenzijdig, vind je ook niet? Het wemelt hier in de weekenden van de Belgen bij de Albert Heijn, en voor de grenzen dicht gingen trokken Belgen massaal de grens over om hier op een terras te zitten. Dat ben je blijkbaar alweer vergeten?

  En nee, ze doen het niet om ons te pesten, daar ben ik ook van overtuigd. Maar als de Europese landen wat uniformiteit in te voeren beleid hadden betracht, was zoiets ridicuuls als de grenzen sluiten volledig overbodig geweest. Wat zeg ik; het heeft eigenlijk sowieso nauwelijks toegevoegde waarde, als ik niet 5 km verderop in België mag tanken, maar wel gewoon naar Groningen mag rijden. Alsof het virus dan wel “lokaal” zou blijven. Een ridicule situatie, dat is het.

  Grenzen zijn sowieso iets artificieels. Sluit je de landsgrenzen? Waarom dan ook niet maar direct de provinciegrenzen, dan weet je zeker dat het virus niet (te ver) om zich heen slaat. Wat zeg ik? Alle gemeentes op slot, dat lost pas wat op.

 59. Het is geen wonder dat er nog geen regering is na een jaar .
  Als ze altijd besluiteloos zijn, luisteren ze niet naar de kiezers.
  Wij zien de zwangerschap van onze schoondochter helaas niet.
  Dat is balen.
  We hebben onze kinderen al geen 3 maanden niet gezien,
  Terwijl wij in Nederland werken, ook in de zorg.
  Covit 19 stop ook niet bij de grens.
  Dus open die ogen.

 60. Het is geen wonder dat er nog geen regering is na een jaar .
  Als ze altijd besluiteloos zijn, luisteren ze niet naar de kiezers.
  Wij zien de zwangerschap van onze schoondochter helaas niet.
  Dat is balen.
  We hebben onze kinderen al geen 3 maanden niet gezien,
  Terwijl wij in Nederland werken, ook in de zorg.
  Covit 19 stop ook niet bij de grens.
  Dus open die ogen.

 61. Wij gaan iedere dag de grens over bij vele grenzen zijn niet of nauwelijks controles de snelwegen worden wel gecontroleerd !
  Mochten er mensen zijn die behoefte hebben aan goederen uit Nederland zoals medicijnen marktplaats aankopen of online veiling aankopen enz…..
  kunnen bij ons een aanvraag doen.
  Want zoals Nederlanders gewent zijn om paracetamol en andere zaken bij het kruitvat te kopen is dat in België niet mogelijk.

  Wij willen in deze tijden graag deze diensten aanbieden.

 62. Gewoon rijden mensen. Heb ik ook net gedaan. Geen controle gezien ???

 63. Nee Hans ben ik niet vergeten. Daar heb je ook gelijk in.
  En als de grens nu open gaat en in Nederland de Horeca wel open en België niet, ga je dezelfde taferelen krijgen.
  Ik weet wel dat ik blij ben dat ik geen land hoef te besturen want het is allemaal niet makkelijk.

  Als de grens open gaat en ineens stijgt het aantal besmettingen weer gaat er weer een groep zeggen. Ze hebben het te vroeg open gedaan.
  Het is en blijft heel moeilijk om het voor iedereen goed te doen. Als ze de grens open stellen voor familie bezoek, dan vrees ik dat ineens heeeel veeeel mensen familie hebben over de grens.
  Als iedereen eerlijk zou zijn en zijn verantwoordelijkheid zou nemen zou het veel makkelijker zijn.

 64. John
  Dit vreet aan mij. 25 jaar in belgie. Hou van de mensen maar de politiek is een structurele chaos. Wij hebben al vijf maanden onze kinderen niet gezien en nu worden wij Nederlanders in belgie gegijzeld als toeristen. Betaal het volle pond aan belastingen. Als toerist zou ik alleen toeristenbelasting moeten betalen. Die hypocrieten in Brussel die bestuurd worden door zogenaamde experts die totaal geen empathie tonen voor ons. Bezopen politieagenten die de grenzen bewaken. Kan het nog gekker. Ik dacht dat de grootste idioot in Washington zit maar hier is het nog veel erger. Onze fundamentele rechten worden geschaad. Discriminatie ten top en dat in een Europese “democratische” staat. Schandalig. Nou zondag ga ik naar mijn (kleinkinderen) en ik nodig de belgische overheid mij te stoppen. Laat maar komen met die boete. De volgende halte is de rechter en indien nodig de Europese. En dat gaan ze verliezen. Gegarandeerd want ik ben het zat!!!!!!

 65. Even een reactie op Gerard bericht 53.

  Het punt is dat het belgische beleid scheef is: als wielertoerist mag jij ca 10 andere fietsers zien en toerkes doen, je mag een deel van je eigen familie en vrienden zien, max 4 en dezelfde bubbel.
  En dan zou ik als Nederbelg mijn fsmilie niet mogen zien in NL. ? Pure discriminiatie en in strijd met EVRM.
  Bovendien dan nog blonde poedel de Crem die ons aan het lijntje houdt met zijn media optreden.

  Ik heb mijn conclusie getrokken en ga niet meer wachten.

 66. Problemen zijn net opgelost lees ik.
  Familiebezoek mag vanaf morgen.

 67. Familiebezoek over de grens mag vanaf morgen weer

  Een nieuw ministerieel besluit laat toe dat vanaf morgen mensen weer op familiebezoek mogen over de grens. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) weten.

  We mogen al vier mensen ontvangen bij ons thuis, sinds 10 mei, als we tenminste allemaal in die nieuwe bubbel blijven. Maar dat geldt nog niet voor bezoeken over de grens. Daar komt morgen verandering in: ‘De minister werkte sinds 10 mei aan de verantwoorde toepassing van deze maatregel over de landsgrenzen heen. Op dit moment zijn alle voorwaarden vervuld om op een verantwoorde manier de toelating te geven om opnieuw familie te bezoeken over de landsgrens.’

  De Crem heeft daarvoor naar eigen zeggen overleg gepleegd met de Groep van Experts die belast is met de Exitstrategie (GEES).

 68. Het mag, zojuist bekend geworden. Vanaf morgen mogen we over de grens voor familiebezoek.

 69. Jullie mogen weer naar de familie. Maar je moet wel kunnen aantonen waar je familie woont. Dat vind ik tof voor jullie maar waar blijven wij, de mensen met een tweede verblijf in Belgie. Wij kunnen ook onze verantwoording nemen. Eigen sanitair enz.

 70. @79.Ria: Begrijpelijk maar familie is denk ik belangrijker dan een tweede verblijf. Wees blij dat u een huis heeft en hoop ik nog gezond is en blijft. Die tweede huis die staat er nog wel over een week of twee zelf nog over een maand want dat is materieel maar over een mensen leven beslissen wij niet.

 71. @80.Win: begrijp me niet verkeerd. Familie is inderdaad heel erg belangrijk. Wij hebben geen familie in de buurt. Allemaal 200km hiervandaan. Wij zijn een stel van 69 jaar en wij hebben aow. Wij sparen elk jaar om het staangeld op de camping te betalen dus met dit goede weer zouden wij hier graag gebruik van maken. Maar niks aan te doen….we blijven geduldig wachten.

 72. Iedereen mag familie gaan bezoeken in een van onze buurlanden, en zij mogen ook bij u komen. ‘De regel is wederkerig’, legt Erik Eenaerts, woordvoerder van minister De Crem uit. ‘Je moet ook kunnen aantonen dat je naar familie gaat, met een document of mail, met een adres. De focus ligt niet op controle, maar zorg dat je kan aantonen dat je naar familie gaat mocht er een politiecontrole zijn. We hebben niet bepaald tot welke graad je mag gaan, maar het moet dus wel familie zijn.’

  De regels zijn niet erg strikt opgevat: het bezoek moet niet binnen uw ‘bubbel’ vallen. Ook als u dus al een bubbel met een ander gezin vormt, of met vier vrienden, mag u op bezoek bij familie over de grens.

 73. Het is niet alleen voor familie bezoek dat het een belachelijke maatregel is. Typische Belgische bende knoeiers op hoog niveau zijn het.
  Ik wacht ook al al die tijd. Ik moet net over de grens in Rozendaal een caravan gaan ophalen maar ook dat wordt niet toegestaan. Ik mag wel in België met de auto naar een doe het zelf rijden om dan daar tussen een dertigtal andere mensen, waarvan de grote meerderheid niet eens een maskertje draagt, wat te gaan rond kuieren om bv. een pot verf te gaan kopen ( hoe essentieel kan dat zijn ?), maar geheel afgezonderd in mijn eigen voertuig een caravan gaan aanpikken die op een privé terrein staat nota bene, ho nee, dat mag niet. Het gaat wel over transport van goederen wat voor professionele vervoerders WEL toegestaan is.
  Met andere woorden, ik zou als ik die caravan wil hierheen halen moeten het transport daarvan opdragen aan een professionele vervoerder en daar dan een massa geld voor betalen terwijl ik zelf over de benodigde zaken beschik en wettelijk met alles daarvoor in orde ben om dit zelf te doen.
  Begrijpen wie het begrijpen kan.
  Het enige begrijpbare daaraan is dat het gaat over een maatregel die uitgewerkt is door een bende onbekwame Belgische vet betaalde idiote politici.

 74. Beter geen regering dan weer een met de zelfde partijen die de zoveelste stoelendans gaan houden zoals we al meer dan 60 jaar gewoon zijn.
  Waarom nog verkiezingen houden.
  Voor de verkiezing trekken al die partijen onder hun eigen koosnaam, met een bundel beloften onder de arm waarvan ze geen kl….. kunnen realiseren, naar de kiezer. Eens de verkiezingen hebben plaatsgevonden wordt heel het bundel beloften verticaal geklasseerd en kruipen ze weer allemaal op elkaars schouders om verder te kunnen gaan met hun wanbeleid.
  En moet daar de kiezer voor uit zijn bed komen????????????????????????

 75. Grensovergang Strijbeek/Meersel-Dreef geen controle meer van afgelopen woensdag 27/5. Wij wonen in BE en rijden (nog) met NL kentekens. Bij boodschappen doen etc zijn wij nog nooit aangehouden.

 76. Belg : Iemand die voor elke oplossing een probleem heeft en als er geen problemen meer zijn maakt hij er wel een paar.

 77. De Fuerst von Metternich schreef in 1815 (Der Kongress danzt) : “La Belgique est la cedille de l’Europe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.