Weerter burgemeester Jos Heijmans stapt op

Gemeente Weert wapen

De burgemeester van Weert, Jos Heijmans, heeft zich bij gouverneur Theo Bovens ziek gemeld. RTL Nieuws meldt dat hij heeft laten weten niet te willen terugkeren in zijn ambt.

Gouverneur Bovens heeft de gemeenteraad geïnformeerd over het besluit van Jos Heijmans. Jos Heijmans stelde zichzelf op 31 januari op non-actief omdat er ene onderzoek liep naar hem vanwege een gegeven subsidie die hij buiten de gemeenteraad aan een stichting zou hebben gegeven, waarvan zij zelf voorzitter was.

en extern bureau onderzoekt of Heijmans daarmee de schijn van belangenverstrengeling wekt. Op 3 juni vergadert de gemeenteraad van Weert over de resultaten van dit onderzoek.

Heijmans ontkende eerder dat er sprake zou zijn van belangenverstrengeling, persoonlijke verrijking of overtreding van de gemeentelijke gedragscode. De D66’er liet daarbij weten vertrouwen te hebben in een goede afloop van het onderzoek.

Een extern bureau is aan het onderzoeken of Jos Heijmans aan belangenverstrengeling gedaan heeft. Hierover vergadert de Weerter gemeenteraad 3 juni aanstaande.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *