Wekelijkse markt in Maaseik heropent op woensdag 20 mei

De wekelijkse markt in Maaseik heropent op woensdag 20 mei 2020. “Alle nodige veiligheidsmaatregelen zijn voorzien”, zegt burgemeester Johan Tollenaere. “Daarom kunnen we met een gerust hart iedereen terug uitnodigen voor een bezoek aan onze wekelijkse woensdagmarkt”.

De Nationale Veiligheidsraad zette het licht terug op groen voor de organisatie van openbare markten, zij het onder strikte veiligheidsmaatregelen voor marktkramers en bezoekers. “Die veiligheid kunnen wij waarborgen en dus gaat de markt woensdag al terug door”, zegt burgemeester Tollenaere.

De markt is open van 8.30 tot 13.00 uur en is verdeeld over twee pleinen om de nodige afstand tussen de kramen te kunnen voorzien: Kolonel Aertsplein aan de Bospoort en de Markt zelf.

Hou rekening met de volgende maatregelen wanneer u naar de markt komt:
· Kom alleen, en enkel om boodschappen te doen: ter plaatse blijven babbelen, eten of drinken is niet toegestaan;
· Er is een circulatieplan uitgewerkt: hou u aan de juiste looprichting. U zal in één richting moeten stappen volgens de aangebrachte signalisatie. Omdraaien is niet toegelaten: wie halfweg op de route is en terug wil naar het begin van de markt, die moet terug gaan naar één van de twee startpunten van de routes;
· Omdat Horeca helaas nog niet open mag, opent de stad Maaseik de toiletten in haar eigen gebouwen;
· De marktkramen op het marktplein zullen zo veel mogelijk op hun normale plaats staan, maar er zal voldoende afstand tussen de verschillende kramen en de wachtende klanten zijn. Respecteer de afstandsregels: hou steeds 1,5 m afstand van andere klanten en de marktkramers;
· Mondmaskers zijn verplicht voor marktkramers en ten sterkste aanbevolen voor klanten;
· Aan de ingang van de markt wordt alcoholgel voorzien;

Personeelsleden van de stad Maaseik informeren en begeleiden bezoekers en waken erover dat iedereen de voorschriften naleeft en dat iedereen op een veilige manier een bezoek kan brengen aan de markt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *