Brees buurtnetwerk ‘Hoplr’ brengt buren dichter bij mekaar

Inwoners van Bree kunnen vanaf deze zomer met elkaar in contact staan via het buurtplatform ‘Hoplr’. Hoplr is een online, besloten netwerk waarop buren berichten kunnen plaatsen en lezen die te maken hebben met het buurtleven. Op die manier kan je je buren nog wat beter leren kennen, spullen lenen of uitwisselen die je anders misschien zou moeten kopen, hulp vragen voor een klusje, op de hoogte blijven van meldingen en buurtactiviteiten, en nog veel meer.

Wat doet Hoplr? Het platform bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van al je geregistreerde buren. Ook het lokaal bestuur zal vanaf eind juli berichten kunnen plaatsen, maar heeft verder geen inkijk in de buurten. Die ‘externe’ berichten kunnen gaan over wegenwerken, overlast, evenementen, bevragingen enzovoort. Inwoners kunnen omgekeerd ook berichten delen met het bestuur, maar alleen als ze dat zelf aangeven.

“Stad Bree neemt dus wel het initiatief om deze software aan te kopen en om alle buurten dichter bij elkaar te brengen, maar het platform en wat ze ermee doen is echt van de buurt zelf,” legt burgemeester Liesbeth Van der Auwera uit. “Bree is een hechte gemeenschap. Wij waren al langer op zoek naar een manier om communicatie met en inspraak van de buurten op te krikken. Ik ben benieuwd wat onze inwoners hiermee gaan doen! Met de start van onze centrumwerken voor de deur, hebben we bovendien met Hoplr de ideale tool in handen om aan de burengroep van Bree centrum snelle, gerichte updates te versturen en hun vragen te beantwoorden.”

In totaal worden er in Bree 5 verschillende buurtnetwerken opgericht. Hiermee speelt Hoplr in op de bestaande samenhang die er al bestaat omdat we naast het centrum, van de deelkernen een buurtgroep maken. Hoplr wordt in andere steden al in meer dan 1.000 buurten gebruikt, onder andere in Brugge, Veurne, Oostende, Mechelen en Sint-Niklaas, goed voor meer dan 200.000

De website en mobiele app zijn gratis en reclamevrij. De exclusiviteit voor buren die met mekaar over hetzelfde doel praten -de noden en wensen van hun directe omgeving- is ook een grote troef en zorgt voor veel positieve inbreng, eerder dan negatief geklaag dat we op sommige andere sociale media de trend vormt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *