Grensblokkades verder weggehaald

Op steeds meer plekken worden de grensblokkades op kleine grensovergangen weggehaald. Er zijn immers geen permanente grenscontroles meer en de meeste fysieke belemmeringen aan de grens zijn opgeruimd.

Ook familiebezoek en winkelen zijn opgenomen in de lijst van essentiële verplaatsingen waarvoor men de grens mag oversteken. Bij diverse groeperingen die op social media actief zijn, is het idee om te starten met een lobby zodat dit niet meer voor kan komen.

Burgemeester Stijn van Balen van de gemeente Bocholt: “De politiezone CARMA geeft heden aan dat er geen grenscontroles door haar nog zullen worden uitgevoerd. Mede gezien de verregaande versoepelingen van de anti-covid maatregelen, werd daarom opdracht gegeven om alle fysieke belemmeringen aan onze grensovergangen op te heffen.” Op diverse andere plekken in de regio is hetzelfde gebeurd.

Foto’s: Danny Kierkels en gemeente Bocholt

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Grensblokkades verder weggehaald”

  1. De overheid heeft nu de smaak te pakken. Grenzen afsluiten, grondrechten van burgers afpakken en zichzelf belangrijk vinden, dat geven ze nooit meer af. De volgende keer als het hard waait of er zijn protesten of stakingen worden we allemaal ons huis in gedwongen. We zijn rechten verloren die we nooit meer terug zullen krijgen. Mijn vertrouwen in de Belgische rechtstaat is ver onder nul gedaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.