Grenzen vanaf 15 juni weer open voor alles en iedereen

Pater Sangersbrug Maaseik

Vandaag is officieel bekend gemaakt dat België vanaf 15 juni haar grenzen van en naar de landen die behoren tot de Europese Unie – inclusief het Verenigd Koninkrijk – en de andere 4 Schengenlanden zal openen. Er werd door de Veiligheidsraad wel als opmerking bij geplaatst dat elk land individueel beslist over de opening van de grenzen én over de voorwaarden waaraan men moet voldoen om het land binnen te komen.

Het open gaan van de grenzen hing al langer in de lucht. Sinds afgelopen weekeinde was familiaal bezoek over en weer de grens weer mogelijk.

Een belangrijk ander detail wat uitgebreid is, is de bubbel waarin men mag vertoeven. De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om vanaf maandag 8 juni de bubbel-regel van vier vaste vrienden of familieleden uit te breiden naar maximaal tien personen per week.

“8 juni is geen einddatum”, zegt premier Wilmès. “Enkel indien de epidemie verder positief evolueert, kan er verder versoepeld worden.” De premier roept iedereen dan ook op om waakzaam te blijven, ook al worden “de contouren van het normale leven opnieuw zichtbaar”.

Het blijven gebruiken van gezond verstand is primair.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Grenzen vanaf 15 juni weer open voor alles en iedereen”

  1. Vanaf wanneer mag ik weer boodschappen doen in nederland en duitsland ?
    En wanneer mag ik weer voor een lang weekend naar familie in nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *