Hamont-Achel maakt proefopstelling om grenzen te openen

Omwille van de coronacrisis waren de grensovergangen met Nederland de afgelopen maanden gesloten. Deze maatregel trof velen. Bezoek aan familie en vrienden was onmogelijk, zelfs een fietstocht over de grens kon niet meer. Intussen zijn er al meer verplaatsingen over de grens terug mogelijk, al blijven er ook tot komende maandag nog beperkende maatregelen van kracht. Vanaf maandag 15 juni gaat de grens dan officieel terug open. In Hamont-Achel pakt men dit serieus op en is men voornemens een proefopstelling te maken.

In de regio zijn momenteel alle grensovergangen toegankelijk voor voetgangers en fietsen waardoor zij op een aangenamere en veiligere manier de grens oversteken. Bij het terug openstellen van de grenzen wil het stadsbestuur van Hamont-Achel graag deze positieve effecten van het afsluiten van de grens proberen te behouden.

Om te bekijken op welke manier het stadsbestuur van Hamont-Achel de verkeersveiligheid op de grensovergangen kan verhogen, zullen er in de nabije toekomst enkele proefopstellingen worden gerealiseerd. Zo zal de grensovergang aan de parking langs de Beverbeekseheide (de leugenbarak) enkel nog toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. Om het autoverkeer op de Schafterdijk (Achel) en de Toomstraat (Hamont) te ontmoedigen, worden er op deze locaties binnen afzienbare tijd tractorsluizen geïnstalleerd.

De proefopstellingen worden na een periode van 1 jaar geëvalueerd en daar waar nodig aangepast.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *