Kom veilig uit je kot naar Maaseik

Medio maart zette COVID-19 het leven van ons allemaal serieus op z’n kop. Om de massale verspreiding van dit nieuwe virus tegen te gaan, kondigde de Nationale Veiligheidsraad allerlei maatregelen af. Het openbare leven viel zo goed als stil. We kregen de raad zoveel mogelijk ‘in ons kot’ te blijven en enkel voor noodzakelijke verplaatsingen naar buiten te gaan. ‘Social distancing’, goede handhygiëne en mondmaskers moesten het besmettingsrisico verder tot een minimum herleiden.

Sinds begin mei versoepelen de strenge federale maatregelen en keren we stilaan terug naar ‘een nieuw normaal’. Stapsgewijs worden meer activiteiten en sociaal contacten toegestaan, mits inachtneming van de algemene maar ook specifieke, aan sectoren gebonden voorzorgsmaatregelen. Voorzichtigheid is immers geboden om een heropflakkering van COVID-19 te voorkomen.

Stad Maaseik geeft haar inwoners een duwtje in de rug om aangenaam en veilig ‘uit hun kot’ te komen. ‘Beleven’ staat hierbij centraal: een aangepast aanbod op vlak vrije tijd, sport, cultuur, toerisme, lokale economie,… en daarnaast een maximale inzet van de troeven om ‘op stap in eigen stad en land’ boeiend en plezant te maken, zowel voor Maaseikenaren als toeristen.

Stad Maaseik zette het programma ‘Kom veilig uit je kot’ klaar voor iedereen. Het plan kreeg op 29 juni het fiat van de gemeenteraad. Het plan bevat een reeks van ‘corona proof’ activiteiten voor de zomerperiode (juni t/m september 2020).

Een greep uit het aanbod:

· Leuke aanraders om te doen,
· 500 horecacheques t.w.v. elk € 50,
· gezinsvriendelijke wandel-, fiets- en zoektochten,
· een muziektheaterproject,
· fun op en rond het water,
· begeleide kinder- en jongerenactiviteiten,

Het stadsbestuur focust in kader van deze ‘Staycation’ op extra promotie van het bestaande aanbod en systematisch in de kijker zetten van activiteiten en hoogtepunten.

Online is nog meer te volgen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Kom veilig uit je kot naar Maaseik”

  1. In het artikel staat te lezen dat “het plan kreeg op 29 juni het fiat van de gemeenteraad”.

    Alleen moet bij publicatie van dit artikel de gemeenteraad nog plaatsvinden.

    Altijd geweten dat de redactie visionair was 😉

    Het stadsbestuur blijkbaar iets minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *