Kruispunt Den Tip donderdagnacht afgesloten

In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juni wordt het kruispunt Den Tip in Neeroeteren volledig afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand verkeer volgt een omleiding via de omliggende gewestwegen. De werken zijn onderdeel van de heraanleg van de N721 Maaseikerbaan/Breeërweg tussen Opitter en Neeroeteren.

Het gaat om rioleringswerken waarbij de aannemer een sleuf moet trekken dwars over het kruispunt van de N721 Beeërweg/Diestersteenweg x N757 Kinrooiersteenweg/Ophovenstraat, beter bekend als het kruispunt Den Tip. De werken starten om 19 uur ’s avonds op donderdag 18 juni en duren tot 6 uur ’s morgens op vrijdag 19 juni. De aannemer werkt ’s nachts om de hinder te beperken.

Tijdens het nachtwerk zijn alle takken van het kruispunt volledig afgesloten. Het doorgaand verkeer op de as Maaseik-Bree en Kinrooi-Dilsen volgt een omleiding rond de werfzone via de omliggende gewestwegen. Verkeer volgt daarbij de signalisatieborden langs de weg, die de weggebruiker ruim op voorhand attent maken op de gewijzigde verkeerssituatie.

De rioleringswerken op het kruispunt Den Tip kaderen in de heraanleg van de N721 Maaseikerbaan/Breeërweg tussen Opitter (Bree) en Neeroeteren (Maaseik). Het stadsbestuur van Maaseik, Bree en het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwen er de rijweg en leggen vrijliggende fietspaden aan voor meer verkeersveiligheid. Ondergronds komt een gescheiden rioleringsstelsel. Langs de werfzone op de N721 geldt er momenteel eenrichtingsverkeer richting Bree. De ambitie is om de werken oktober dit najaar af te ronden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.