Stad Maaseik start weer met betaald parkeren

Vanaf 15 juni geldt er opnieuw betaald parkeren in Maaseik. “Er is geen nood meer om de tarieven op te schorten, nu het leven opnieuw voorzichtig op gang komt”, aldus schepen Marc Vereecken van de Stad Maaseik. De regel van het twee uur gratis parkeren in de ondergrondse parkeergarage Kloosterbempden blijft wel behouden.

Enkele dagen na de lockdown werd het betaald parkeren in Maaseik opgeschort. In de praktijk kon er daardoor ondergronds en bovengronds gratis geparkeerd worden. Vanaf maandag 15 juni komt hier verandering in. Zo zal er opnieuw gevraagd worden om de parkeerschijf in de blauwe zone te gebruiken en om een geldig parkeerticket te nemen in de betaalzones en in de ondergrondse parkeergarages.

Wie Maaseik bezoekt kan uiteraard nog altijd twee uur gratis parkeren in de ondergrondse parkeergarage Kloosterbempden. Ook de regel van 15 minuten gratis bovengronds parkeren blijft behouden. Deze regel geldt in alle straten en op alle pleinen.

Bovendien kan volledig gratis parkeren op de parking bij cultuurcentrum Achterolmen (Van Eycklaan), op 500 meter van het centrum van Maaseik.

Inmiddels zijn vele winkels, cafés en restaurants terug open. Acht weken lang bleven zij gesloten, maar nu kunnen ze op een veilige manier terug openen. Zij staan klaar om iedereen terug met open armen – en met een goede service – te verwelkomen. Zij verwelkomen bezoekers ook met de wedstrijd ‘Als ich can winkel ich hie-j’, een actie
waarbij iedereen zijn shopping-budget kan terug winnen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *