Stadsbestuur Bree stelt fonds van € 70.000 ter beschikking voor lokale HoReCa

Vrijthof Bree

Twaalf weken verplichte sluiting is een rampscenario voor elke HoReCaondernemer, ongeacht de aard of grootte van de zaak of ervaring van de uitbater. Ondanks de tegemoetkomingen van de federale overheid en de aangepaste heropstart sinds 8 juni hebben velen het moeilijk om de financiële schade in te halen.

“De bijdrage van onze lokale restaurants, brasseries, eet- en koffiehuizen en cafés aan het sociale leven in onze stad is van onschatbare waarde,” vertelt burgemeester Liesbeth Van der Auwera. “Het stadsbestuur wil daarom iets terug doen en besloot een eenmalig HoReCafonds op te richten waarin € 70.000 ter beschikking wordt gesteld voor deze sector. Ons doel? De Breese HoReCa zoveel mogelijk versterken en ondersteunen in de heropbouw!”

De Stad Bree spendeert de 70.000 euro op drie manieren:
1. ‘Hart voor HoReCa’ zomeractie t.w.v. € 56.250
2. Flat fee van € 200 voor logies
3. Extra feestbudget voor creatieve voorstellen

De actie ‘Hart voor HoReCa’ wordt georganiseerd door de dienst centrummanagement van Stad Bree met steun van middenstandsvereniging Bree Beleven vzw en loopt van maandag 29/6/2020 tot en met zondag 30/8/2020.
Zo’n 9 weken lang worden elke maandag maar liefst 125 weekwinnaars getrokken die elk een prijs van € 50 krijgen in de vorm van 2 ‘Hart voor HoReCa’-waardebonnen van € 25, enkel te besteden bij Breese HoReCazaken.
Op deze manier vloeit er 9 x 125 x € 50 = € 56.250 terug naar plaatselijke HoReCa-kassa’s.
Ze promoten #lokaalshoppen: enkel kastickets van winkels, supermarkten, handelszaken of HoReCazaken met vestiging in Bree worden aanvaard. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de aard van de winkel of het product dat verkocht wordt wanneer het gaat over welke kastickets ingediend kunnen worden. Zo geven we elke inwoner, ongeacht zijn of haar financiële mogelijkheden, de kans om deel te nemen.
De winnaars kunnen hun waardebon als betaalmiddel gebruiken bij een Breese HoReCazaak naar keuze. Alle ondernemers onder paritair comité 302 met vestiging in Bree worden beschouwd als deelnemende HoReCazaken. De winnaars kunnen hun waardebon gebruiken tot en met 31/12/2020.

Actie 2 houdt in hat de logies in Bree die ook onder HoReCa vallen worden op een andere manier ondersteund. We verwachten namelijk veel Breese inwoners of mensen uit buurgemeenten onder de winnaars van bovenstaande ‘Hart voor HoReCa’-zomeractie. De kans is klein dat men een overnachting in eigen stad boekt. Daarom ontvangen de 13 uitbaters van slaapgelegenheden in Bree elk een eenmalige flat fee van € 200.

Om de laatste € 8.500 uit het fonds te kunnen wegschenken, kijken ze naar creatieve uitbaters die in de loop van de zomer iets extra organiseren voor hun klanten. Een optreden, een spaaractie, een speciale avond,… alle initiatieven met een hoge funfactor die zorgen voor extra sfeer in de stad worden beloond. Voorstellen met motivatie om aanspraak te maken op dit extra feestbudget kunnen ingediend worden t.e.m. 15 september via patsy.kerkhofs@bree.be.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *