Tijdelijke sluiting appartement Julianastraat Stramproy

Burgemeester Leppink – Schuitema heeft besloten een appartement aan de Julianastraat in Stramproy voor drie maanden te sluiten. Dit gebeurt nadat in het appartement een in werking zijnde hennepkwekerij is aangetroffen.

De politie trof deze hennepkwekerij in dit appartement aan op 29 januari 2020. Daarom wordt het appartement vanaf 11 juni voor drie maanden gesloten. Gedurende die tijd is het verboden het appartement te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester van de gemeente Weert een bijdrage leveren aan de bestrijding van de drugscriminaliteit. In dit geval betrof het een appartement dat werd verhuurd. De verhuurder heeft de huurder inmiddels uitgezet. Ook om een signaal af te geven naar verhuurders wordt het appartement alsnog drie maanden gesloten.

De sluiting gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid). Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *