Veerponten vanaf 1 juli opnieuw in de vaart

voetveer

Nu de grens weer open is, worden alle voorbereidingen getroffen om de veerponten op de Maas terug te laten varen vanaf 1 juli 2020. Net op tijd voor fietsers en wandelaars om te genieten van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei. Om de oversteek voor iedereen op een veilige manier te laten verlopen, zullen gebruikers wel enkele maatregelen in acht moeten nemen.

In lijn van de maatregelen op het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht als je je op het veerpont begeeft. Op het veerpont zelf is 1,5m afstand namelijk niet mogelijk. Wie geen mondmasker bijheeft, kan er eentje aanschaffen op het veerpont. Door gepast te betalen wordt fysiek contact met de veerman zoveel mogelijk vermeden. Op de veerstoepen aanschuiven gebeurt met 1,5 m afstand.

Door de nodige infoborden en lijnen op de veerstoepen wordt een vlotte start verwacht. De kostprijs voor een overzet blijft onveranderd: 1,20 euro per rit – 6 euro voor een tienrittenkaart. Het veerpontenseizoen zou normaal in april gestart zijn, maar werd als gevolg van het COVID-19 virus uitgesteld. Het autoveer, tussen Meeswijk (Maasmechelen, B) en Berg aan de Maas (Stein, NL) kwam als eerste terug in de vaart op zaterdag 30 mei. Hier gelden de normale veiligheidsregels: afstand houden en zoveel mogelijk gepast betalen.

Minister Lydia Peeters toont zich verheugd: “Nadat eerder al andere veerponten in Vlaanderen operationeel werden, gaan nu ook de veerponten over de Gemeenschappelijke Maas vanaf 1 juli weer van start. Deze veerponten hebben een uitgesproken toeristisch-recreatief karakter en zijn uitermate aantrekkelijk voor het grensoverschrijdend fietsverkeer en -toerisme. Tijdens de afgelopen periode hebben we massaal de fiets (her)ontdekt, voor onze regio zijn deze veren een belangrijke troef.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *