Veertien bankjes met een verhaal verspreid over de gemeente Kinrooi

Vanaf deze week heeft staycation in de gemeente Kinrooi er weer een extra troef erbij. Op veertien zitbanken verspreid over de gemeente kan iedereen even verpozen, een QR-code scannen en ter plaatse genieten van een verhaal dankzij Het Bankje, een initiatief van Open Doek om je culturele honger te stillen in coronatijd.

Schepen van cultuur Mark Hoedemakers: Ook het amateurtheater lijdt zwaar onder de coronacrisis. Omdat de theaterhonger bij de liefhebbers blijft knagen, lanceert Open Doek een project dat voldoet aan alle coronaregels en waar Kinrooi graag deel van uit zal maken. Het project draagt de naam Het Bankje, naar een idee van Wim Chielens. Het is een reeks podcasts die deze zomer over heel Vlaanderen te beluisteren zal zijn via een QR-code op een zitbank. Dat kan in het centrum zijn, in een natuurgebied of om het even waar…

Burgemeester Jo Brouns: “Onze diensten kozen een veertiental (gemeentelijke) zitbanken uit waarop een sticker met een QR-code aangebracht werd. Voorbijgangers die de code scannen, krijgen een mooi verhaal te horen.”

Benieuwd waar dit kan? Ga dan zeker eens langs een van deze zitbanken in Kinrooi:
– Dalerstraat (Finse piste)
– Dwarsstraat
– Geistingen Mariapark
– Vilgertenweg Kessenich
– Manestraat
– Kinrooi kerk
– Dorpsplein Kinrooi
– Nelisveld
– De Goort (twee zitbanken)
– Oud Kevelaer
– Dodendraad
– Maasdijk
– Heerweg
– Klimaatbos Vilgertenweg

In de podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Verschillende disciplines uit de amateurkunsten werkten hiervoor samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Allen samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast met 20 verschillende dialogen. De podcast Het Bankje is te beluisteren van 15 juli tot 31 augustus in meer dan 50 steden en gemeenten, waaronder ook Kinrooi. De gemenete roept inwoners en bezoekers op foto’s te maken op de bankjes en die te posten onder #mooikinrooi op @3640kinrooi.

In het verleden was Open Doek bij de Vlaamse gemeentes vooral bekend vanwege ‘Toneeltgemee’, een prijs voor de beste toneelgemeente. Met dit nieuwe project wil men tonen dat amateurkunsten ook in Kinrooi belangrijk zijn. ‘Het Bankje’ is ook een oplossing voor het wegvallen van heel wat andere zomeractiviteiten en evenementen in de gemeente.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *