Educatief belevingsbos ‘In vlindervlucht door de Goort’ in Kinrooi officieel geopend

Op maandag 20 juli 2020 werd in het natuurgebied Zig & Goort in Kinrooi het belevingsbos In vlindervlucht door de Goort geopend. Het is een educatieve wandeling voor kinderen van drie tot zes jaar met als rode draad de grote weerschijnvlinder.

Enkele maanden geleden raakte bekend dat de gemeente Kinrooi – in samenwerking met Regionaal Landschap Kempen & Maasland en Limburgs Landschap – werk maakte van een wandeling doorheen de Goort waarin kleuters op een educatieve manier kennis kunnen maken met het natuurgebied. De grote weerschijnvlinder is een vlinder die door de gemeente Kinrooi ter adoptie werd opgenomen. Aangezien deze een duidelijke link met het gebied heeft, werd dit insect als thema gebruikt doorheen het verhaal.

Schepen voor onderwijs, natuur en bos Mark Hoedemakers: “Dit idee werd ons in eerste instantie aangereikt door een inwoner van de gemeente. Hij had het idee om een route te ontwikkelen waarbij de kinderen spelenderwijs en bewegend in de natuur konden bijleren. Samen met een grafisch bureau, een verhaalschrijfster en de financiële steun van LEADER zijn we vervolgens aan de slag gegaan. Het resultaat is een wandeling van ongeveer 2,5 kilometer door de Goort. Tijn, de grote weerschijnvlinder, neemt de kinderen mee op pad en vertelt meer over zijn leven en de natuur in dit prachtige gebied. Hoewel het project door de coronacrisis enige vertraging heeft opgelopen, ben ik vandaag wel verheugd om een nieuw item aan de staycation tips in onze gemeente te mogen toevoegen.”

De start van deze wandeling bevindt zich in de Doorslagstraat te Kinrooi.

De toegang is gratis. Dit project kwam tot stand met financiële middelen van EFRO.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.