Geen Avond4Daagse Altweerterheide

De Avond4daagse in Altweerterheide gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft hiertoe besloten vanwege de strikte regelgeving die gehanteerd moet worden in verband met het Coronavirus.

Afgelopen dagen zijn diverse mensen doende geweest met de voorbereiding van mogelijke activiteiten. De organisatie twijfelt echter of ze kan voldoen aan de door de gemeente Weert opgelegde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Om die reden is afgelopen dagen besloten om dan nu maar een jaartje over te slaan.

De Avond4Daagse die in Altweerterheide doorgaans in de laatste week van augustus wordt gehouden trok de afgelopen jaren een toenemend aantal wandelaars. In de laatste editie gingen meer dan 500 wandelaars op pad. Naast de ‘harde kern van Wandelend Weert’ trekken steeds meer mensen uit de omringende regio voor dit evenement de wandelschoenen aan. Uit de reacties blijkt dat ze elke keer weer versteld staan van het verrassend, veelzijdig buitengebied van dit deel van Weert.
Daarnaast wordt er sinds 2017 via kleine, luchtige pop-up acts in het kader van ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’ het ‘kleine en grote historische en hedendaagse verhaal’ van het pioniersdorp Altweerterheide uit de doeken gedaan. Met markante personages, op bijzondere plekken, via historische praktijken en kolderieke – waargebeurde voorvallen die wandelaars niet licht zullen vergeten. Met turfstekers, smokkelaars, oogsttaferelen, de verschijning aan de Heilige boom tot dwalende schutten, het Ambonezenkamp en de feestelijke opening van de IJzeren Man in de jaren 20.
Naast gezellig samen wandelen krijgen deelnemers aan deze 4Daagse met de speels aangebrachte verbindingen een heel andere kijk op het groen, geschiedenis, glans en de rol van boeren, burgers en buitenlui van de Hei.

Volgend jaar hoopt de organisatie de draad weer op te pakken.

Foto: Gert van Elk

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *