Lange afstandswandeling door het RivierPark Maasvallei compleet

Projectbureau RivierPark Maasvallei lanceert een vernieuwde Lange afstandswandeling langs de beide oevers van de Maas in het RivierPark Maasvallei. De route is 137 km lang en doorkruist 2 landen, 2 Limburgen, 11 gemeenten in dit grensoverschrijdend landschapspark aan beide oevers van de Grensmaas.

Speciaal voor liefhebbers van meerdaagse wandeltochten werd de Lange afstandswandeling RivierPark Maasvallei ontwikkeld. De route brengt wandelaars langs de mooiste landschappen, unieke riviernatuur en gezellige dorpjes aan Belgische èn Nederlandse oever. De wandelroute is in twee richtingen bewegwijzerd met het RivierPark Maasvallei logo. In gebieden die door hoogwater niet of moeilijk toegankelijk zijn, werd er bovendien gezorgd voor een ‘hoogwater alternatieve route’. Op die manier kan deze meerdaagse wandeltocht het hele jaar door met droge voeten gelopen worden.

Dankzij de veerpontjes en enkele bruggen over de Maas is het mogelijk om de route in meerdere kortere lussen op te delen. Zo kan iedereen, dus ook de minder geoefende wandelaar, de Lange
afstandswandeling afleggen. In de dorpjes langs de route is er voldoende mogelijkheid tot overnachting. De bijhorende wandelkaart is vanaf deze week verkrijgbaar via de toeristische
infokantoren en via de webshop van Wandelen in Limburg.

Projectleider Katrien Schaerlaekens: “de Lange afstandswandeling bestond reeds aan Belgische zijde van de Maas. Dit was een lijnvormig traject waardoor je altijd vervoer nodig had om opnieuw aan je startplek te geraken. In 2018 startten we samen met de Nederlandse partners aan één grensoverschrijdende lus. Nu deze trail klaar is, gaan we op zoek naar horeca en ondernemers die willen inspelen op de wandelaars, bijv. door het nabrengen van bagage”.

Door de corona-crisis werd wandelen nog populairder. Ook de vraag naar long distance trails dicht bij huis, zit in de lift. De lancering van deze Lange afstandswandeling kwam dus net op tijd. Om verder in te spelen op de vele thuisblijvers of dichtbij-huis vakantiegangers, heeft het RivierPark Maasvallei een divers aanbod uitgewerkt vol activiteiten in en langs de Maas. Zo kunnen gezinnen deze zomer op pad met een uitgebreide Zomerzoektocht en staan de MaasVerkenners klaar om groepen op een veilige manier mee op ontdekking te nemen.

Voor liefhebbers van lange fietstochten is de Internationale Maasfietsroute een fijne activiteit. En als een blijvende herinnering aan deze bijzondere vakantie, kunnen snelle beslissers nog net een fotoshoot van 30 minuten reserveren op een kleurrijk plekje in het RivierPark Maasvallei. Alle tips voor een geslaagde staycation in het RivierPark Maasvallei zijn online terug te vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *