Plofkraak in Neeroeteren dinsdagochtend mislukt

Dinsdagochtend 14 juli heeft er bij een BNP Paribas bankkantoor in Neeroeteren een poging tot een plofkraak plaatsgevonden. Deze mislukte poging deed zich voor omstreeks 02.30 uur bij het bankkantoor aan het Scholtisplein in het dorp.

De politie denkt na onderzoek dat er een verband is tussen de mislukte plofkraak en een schietpartij later deze dag in Maasmechelen.

Want verderop in de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie Lanaken-Maasmechelen een schot gelost richting een personenwagen dewelke op twee politie-inspecteurs wilde inrijden. Een politiepatrouille van de politie Lanaken-Maasmechelen wilde afgelopen nacht omstreeks 03.30 uur op de Industrielaan in Maasmechelen een personenvoertuig BMW met gedoofde lichten controleren. De bestuurder van het voertuig negeerde de bevelen van de politie waarna een achtervolging plaatsvond. Op het kruispunt van de Rijksweg en de Rodenbachstraat in Maasmechelen kon het voertuig alsnog door de politie klem gereden worden. Vervolgens poogde de verdachte met zijn voertuig in te rijden op de twee inspecteurs die uitgestapt waren. Een van de inspecteurs schoot hierop éénmaal richting de motorkap van het voertuig.

Hierop vluchtte het voertuig via de E314 richting Nederland. Er raakte niemand gewond. Op vraag van het parket Limburg voert de politie CARMA het verder onderzoek. Een ballistisch expert en het labo van de federale gerechtelijke politie werden ter plekke gevraagd.
Voorlopig is de verdachte spoorloos.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.