Terug markt op het marktplein in Maaseik

In Maaseik staat de wekelijkse markt vanaf woensdag 8 juli volledig terug op het marktplein opgesteld. De woensdagmarkt is opnieuw zoals voor corona op één plek te bezoeken en dit op een veilige manier.

De markt is al een goeie maand terug open. Maar door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gebeurde dit met een gescheiden opstelling: een deel van de kramen stond op het marktplein en een deel ervan stond op het Kolonel Aertsplein aan de Bospoort. Met andere woorden: de kramen waren niet op hun vertrouwde plaats te ontdekken.

Nu keert de volledige markt terug naar het marktplein, ook op vraag van de marktkramers zelf. Vandaag is het voor de eerste keer dat alle marktkramen terug op hun vaste plaats mogen staan. Uiteraard gebeurt dit met toepassing van de noodzakelijke hygiënemaatregelen zodat bezoekers en marktkramers nog rekening moeten houden met enkele richtlijnen. “Het stadsbestuur werkte voor de heropening van de markt speciaal een circulatieplan uit waarbij onder andere aan iedereen gevraagd wordt om eenzelfde richting aan te houden. Telkens in het verlengde van één van de vier hoofdstraten is er een toegangspunt tot de markt. Van daaruit kan men op een veilige manier aansluiten voor een bezoek aan de markt”, zegt schepen voor lokale economie Marc Vereecken. Het stadsbestuur stelt alle middelen ter beschikking om de noodzakelijke handhygiëne te volgen. Omdat er ook in de horeca nog beperkingen gelden, zorgt het stadsbestuur ook ervoor dat toiletbezoek tijdens de markt mogelijk is in het stedelijk administratief centrum in de Lekkerstraat, op slechts 100 meter van de markt verwijderd.

Wie Maaseik bezoekt kan twee uur gratis parkeren in de ondergrondse parkeergarage Kloosterbempden. Bovendien kan iedereen die dat wenst volledig gratis parkeren op de parking bij cultuurcentrum Achterolmen (Van Eycklaan), op 500 meter van het centrum van Maaseik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *